Meteen naar de inhoud

Complete Woningontruiming | Binnen één dag

Woning ontruimen

Een woningontruiming gebeurd natuurlijk niet zomaar. Vaak betreft het een overlijden, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om vervuiling of uitzetting. Wat de reden ook is, het gaat bij een ontruiming altijd om een zware klus. Ook vraagt een woning ontruimen om de nodige kennis en ervaring. En precies om deze redenen staan de professionele en sterke mannen van Verhuisbedrijf Utrecht (VBU) klaar om je te helpen en je volledig te ontzorgen. Wij kunnen je de beste service garanderen en dit kun je ook online lezen in onze 5000+ positieve reviews. Wij scoren hierbij ook nog eens een 9+!

Met ons verhuisbedrijf in Utrecht begonnen wij jaren geleden met het uitvoeren van verhuizingen in Utrecht en omgeving. Tegenwoordig kunnen wij je vanuit ons verhuisbedrijf in Utrecht met standplaatsen in AmersfoortVeenendaal en Zeist, door heel Nederland helpen met voordeliger verhuizen & ontruimen!

Mag je een woning ontruimen?

Wil jij je woning ontruimen omdat je veel spullen hebt waar je vanaf wilt of ga je verhuizen en wil je een groot deel van je inboedel laten verwijderen? Dan kan dit natuurlijk gewoon. Het is jouw woning. Ontruiming of geen ontruiming jij bepaalt dit. Ook in het geval van een huis ontruimen na overlijden mag de woning altijd ontruimt worden.

Is de ontruiming niet vrijwillig en betreft het bijvoorbeeld een bedrijfsontruiming vanwege een faillissement of betreft het een geschil tussen de huurder en verhuurder? Dan is er een ontruimingsvonnis van de rechter nodig.

Een huisontruiming voor je vele spullen

Heb jij de laatste jaren veel spullen en meubels verzameld en staat je zolder of garage nu vol? Sta je met je handen in het haar en heb je géén idee waar je moet beginnen met opruimen? Dan hoef je niet in paniek te raken, want wij willen je graag helpen! Onze vakmannen met jarenlange ervaring kunnen je huis snel leeghalen en houden hierbij natuurlijk altijd rekening met jouw wensen.

Sterke gediplomeerde ontruimers

€ 32,- per uur

Minimaal 3 uur

Een vervuilde woning ontruimen

De eerste stap bij het ontruimen van een vervuilde woning is dat het leeggehaald moet worden. Het verwijderen van inboedel in vervuilde woningen een lastige klus, omdat de woningen vaak ernstig vervuild zijn waardoor wij eerst een inventarisatie moeten maken. Na de inventarisatie kunnen wij zorgen voor de juiste aanpak, want bij het ontruimen van een vervuilde woning is het voor ons ook belangrijk om rekening te houden met de gezondheid van ons personeel. Soms kan afval namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld (menselijke) uitwerpselen of drugsafval.

100% Beveelt Verhuisbedrijf Utrecht Aan!

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

Je woning bezemschoon opleveren

Bij een verhuizing moet de oude woning meestal kaal en bezemschoon opgeleverd worden bij de verhuurder en moet een koopwoning bijna altijd verkoopklaar gemaakt worden voor de makelaar. Wij kunnen deze bezemschoon/verkoopklaar opleveren en heb jij nergens meer omkijken naar.

Oplevering huur/koopwoning

Wanneer het een huurhuis betreft zullen wij alle contact met de woningbeheerder verzorgen. Dit is nodig voor de voor- en eindinspectie van de woning, want de woning moet aan de eisen van de beheerder worden opgeleverd. Gelukkig weten wij door onze jarenlange ervaring in Utrecht vaak al precies wat er nodig is. Wanneer het een koopwoning betreft gaat het allemaal natuurlijk anders in zijn werk. Hierbij zullen we de woning opleveren zoals jij dat wil of zoals er is afgesproken in de koopovereenkomst na de verkoop van je woning.

Voor het bezemschoon opleveren van zowel koop- als huurwoningen én bedrijfspanden moeten wij extra klussen uitvoeren. Het gaat hierbij dan natuurlijk niet meer alleen om het verwijderen van spullen. Wij moeten vaak vele klus-, schoonmaak- én herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Een woningontruiming na overlijden

Wanneer een geliefde overlijdt is een woningontruiming natuurlijk extra moeilijk voor de nabestaanden. Je hebt al een rotperiode en dan moet je ook nog eens allemaal zaken regelen waar je waarschijnlijk de kracht niet voor hebt. Door de emotionele betrokkenheid bij een woningontruiming bij overlijden kan het voor jou als nabestaande allemaal extra moeilijk zijn waardoor je er misschien liever voor kiest om een woningontruiming te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Hierbij hoef jij je ook geen zorgen te maken om persoonlijke spullen of waardevolle spullen, omdat wij hier van te voren altijd duidelijke afspraken over maken. Zo kun je met een gerust hart de woningontruiming overlaten aan de vriendelijke heren van VBU.

Kies voor VBU verhuizers

Wij hebben 5000+ reviews met een 9+ als beoordeling en daar hechten wij veel waarde aan.

VBU is de enige echte verhuizer in Utrecht en omstreken. Zo kunnen wij altijd de laagste voorrijkosten hanteren tegenover concullega’s.

Moet je met spoed verhuizen? Dat kan! VBU helpt je snel verhuizen van A naar B.

Wij zijn in het bezit van een NIWO-certificaat. Dit certificaat betekent dat wij een kredietwaardig, betrouwbaar én vakbekwaam bedrijf zijn.

Hoelang duurt een ontruiming?

Bij VBU zorgen wij er altijd voor dat wij binnen 1 dag klaar zijn met jouw woningontruiming. Hierbij werken wij ook nog eens 365 dagen per jaar. Dit ook ‘s avonds en in weekenden zonder enige extra toeslag!

Heb je een spoedontruiming nodig?

Een ontruiming kan meestal ruim van tevoren ingepland worden, maar er zijn natuurlijk ook situaties waarbij dit helaas niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een overlijdensgeval, na een uitspraak van de rechter of bij een plotselinge faillissement. Wat de situatie ook is, VBU kan altijd zorgen voor een tijdige ontruiming van je woning. Heb jij dus per direct een woningontruiming nodig? Neem dan direct contact met ons op!

Werkzaamheden tijdens woningontruimingen

Een woningontruiming draait niet alleen om het weggooien van de spullen en klaar is kees. Het is natuurlijk niet zomaar dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het ontruimen van woningen. Dit komt vanwege het feit dat het een lastige klus is die om de nodige professionaliteit vraagt. Er moeten bijvoorbeeld ook schoonmaak- en herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd en hierbij moet er ook rekening worden gehouden met de eisen van woningbouwverenigingen of makelaars.

De dag van de woningontruiming

Aan het begin van de woningontruiming lopen onze ontruimers een rondje door de woning om alles goed op te nemen. Hierbij zullen zij nog een keer jouw persoonlijke wensen doornemen. Nadat alles besproken is zullen zij beginnen met de ontruiming. Niet alleen de inboedel, maar ook de de vloeren zoals bijvoorbeeld laminaat of vloedbedekking moeten verwijderd worden. Ook herstelwerkzaamheden aan de woning zullen zij direct uitvoeren. Nadat alles achter de rug is zullen zij zorgen voor een grondige reiniging van de keuken, wc’s en badkamer.

Dankzij onze jarenlange kennis en vakkundigheid kunnen wij garanderen dat de woning zo snel mogelijk in originele staat is en conform de eisen opgeleverd kan worden.

Heb je een opslagplaats nodig?

Je kunt je meubels en spullen ook opslaan in een van onze opslagplaatsen in Utrecht en De Meern. Hiervoor hoef je zelf niks voor te doen. Onze ontruimers zullen je spullen netjes in de vrachtwagen laden en deze naar onze beveiligde opslagboxen rijden. Wil je later bij je spullen? Dan kan dit eenvoudig door een afspraak met ons te maken. Besluit je dat je jouw bezittingen terug wilt? Dan rijden wij deze naar je nieuwe woning! Makkelijk toch?

Heb je een verhuislift nodig?

Vanwege de vele spullen is het vaak erg handig om tijdens ontruimingen een verhuislift in te zetten. Zo kan er snel en op een efficiënte manier tegen een scherpe prijs ontruimt worden.

Betaalbaar verhuisbedrijf

Professionele verhuizing al vanaf 80 euro

365 dagen per jaar

Altijd zonder toeslagen en verborgen kosten.

Track & Trace code

Volg jouw spullen tijdens transport voor een veilig gevoel

Snel antwoord

Altijd binnen 24 uur reactie

100% klanttevredenheid

Wij gaan door tot je tevreden bent

Aanbevolen door:

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen


Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 567 beoordelingen
js_loader

Jouw verhuizing is onze verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen is simpelweg stressvol.

VBU denkt graag mee en heeft dé ultieme checklist gemaakt.

Vergeet niets meer met onze handige verhuischecklist.

Bekijk onze vernieuwde verhuischecklist of download de checklist in PDF-formaat.

Hoe kies ik een verhuizer?
Een goed gevoel is minstens zo belangrijk als de prijs. Bekijk altijd de reviews.


Wat kost een verhuisbedrijf?
De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren…


Wanneer kan ik het beste verhuizen?
De drukste periode om te verhuizen is tussen mei en september. 


Ben ik verzekerd tegen schade?
We zijn verzekerd tegen schade aan goederen of de woning.

Kosten woningontruiming

Het is voor een ontruimingsbedrijf erg moeilijk om de gemiddelde prijs in te schatten, omdat ontruimingen erg van elkaar verschillen. Wij moeten namelijk rekening houden met verschillende factoren. Betreft het bijvoorbeeld een grote woning of gaat het om een kleinere woning? Moet de woning met spoed worden ontruimd en is er bijvoorbeeld een verhuislift nodig? Gaat het om een vervuilde woning of alleen een verhuizing? Voor de juiste prijsberekening kun je daarom altijd het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je kunt bij ons altijd een gratis offerte aanvragen en hierbij zul je ook nooit vastzitten aan bepaalde verplichtingen. Wij zullen te allen tijde rekening houden met jouw wensen en hierbij werken wij altijd zo transparant mogelijk én tegen een scherpe prijs.

Neem direct contact met ons op

Een ontruiming kan vermoeiend zijn en daarom willen wij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Heb jij bijvoorbeeld nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.

Inboedel opkopen

Het komt weleens voor dat wij inboedel opkopen en je hierdoor een korting op de uiteindelijke kosten van je ontruiming kunnen geven. Voor meer informatie hierover kun je altijd contact opnemen met onze verhuisspecialist.

Recyclen en duurzaamheid

Je kunt er altijd voor kiezen om je oude spullen zelf aan een goed doel te doneren zodat je spullen een tweede kans krijgen. Dit is natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Heb je hier geen tijd voor of heb je geen idee waar je dit kunt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan VBU over te laten. Wij hebben door onze jarenlange ervaring goed contact met de goede doelen en kringloopwinkels in Utrecht en omstreken en helpen je hier dan ook graag bij. Kleding en ander textiel doneren wij bijvoorbeeld aan het Leger des Heils zodat je kleding een tweede leven krijgt in plaats van dat het de verbrandingsoven ingaat. Meubels en andere objecten leveren wij weer voor je af bij de kringloop! Zijn bepaalde spullen niet meer bruikbaar? Dan brengen wij deze naar een afvalverwerkingsbedrijf zodat alles netjes gesorteerd en gerecycled kan worden.


Bekijk hier de tarieven van Verhuisbedrijf Utrecht of vul eenvoudig en snel onze offerteformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.