Meteen naar de inhoud

Wat kost een verhuizer gemiddeld per uur?

  WhatsApp Image 2022 03 06 at 10.04.42 PM 7

  Wat kost een verhuizer per uur?

  Een verhuizer kost gemiddeld tussen de 26 en 30 euro per uur. Verschillende factoren hebben te maken met het verschil in uurtarief. Dit kan het type verhuisbedrijf zijn en de nodige verhuisdiensten die worden afgenomen. Een verhuizer die ook kan (de)monteren kost vaak meer dan enkel een sjouwkracht.

  Meerdere factoren kunnen effect hebben op de verhuiskosten. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

  Erkende verhuizers of een niet erkend verhuisbedrijf?

  Uit onderzoek blijkt dat een verhuizing door Erkende Verhuizers gemiddeld tussen 1500 en 2000 euro kost. Deze prijs is erg hoog en dit komt met name door hun verhuisverzekering waarbij je inboedel tot 100.000 euro is verzekerd. Andere verhuisbedrijven kunnen een goedkopere prijs aanbieden. Hoe dat zo?

  Een niet erkend verhuisbedrijf daarentegen heeft minder overhead kosten en vaak ook goed opgeleid personeel. De gemiddelde kosten van een niet erkend verhuisbedrijf liggen tussen de 400 en 1200 euro. Professioneel verhuizen kan dus ook voordeliger en hoeft niet zo duur te zijn. In het onderstaande tabel vind je alle voor- en nadelen van erkende en niet erkende verhuizers.

  Voor- en nadelen Erkende Verhuizers

  Erkende verhuisbedrijven zijn goed verzekerd

  Ze werken allemaal met dezelfde voorwaarden

  Je krijgt altijd een Garantiecertificaat

  Voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid

  Je betaald een hogere prijs door overheadkosten

  Voor- en nadelen niet erkend verhuisbedrijf

  Hebben een aansprakelijkheidsverzekering

  Zijn flexibeler qua werktijden- en dagen

  Er is altijd een ervaren voorman aanwezig

  Je betaald minder voor kwaliteit

  Hebben niet altijd de nodige verzekering

  Kosten verhuisbedrijf; welke factoren spelen een rol?

  Wat kost verhuizen met een verhuisbedrijf gemiddeld? Los van het type verhuisbedrijf dat je inhuurt ben je gemiddeld tussen 400 euro en 2000 euro kwijt. De exacte kosten verhuisbedrijf variëren van bedrijf tot bedrijf, afhankelijk van de afstand van je oude woning tot de nieuwe woning en hoeveel spullen en verhuist moeten worden.

  Hieronder een overzicht van de variabelen die landelijke verhuisbedrijven met elkaar gemeen hebben.

  Erkend of niet erkend verhuisbedrijf

  Een erkend verhuisbedrijf kost gewoon meer vanwege de hoge overheadkosten. Hier staat dan wel tegenover dat een Erkende Verhuizer beter is verzekerd.

  Afstand tussen de woningen

  Natuurlijk wordt er een kilometervergoeding gerekend wat het met de huidige brandstofprijzen er ook niet echt beter op maakt. Veel verhuisbedrijven hanteren ook voorrijkosten. Bij regionale verhuizers gebeurd dit minder vaak.

  De meeste verhuisbedrijven nemen de afstand wel mee in hun advies om het aantal verhuiswagens aan te passen of de type verhuiswagen te wijzigen. Er kan bijvoorbeeld een grotere verhuiswagen worden ingezet om in één rit alle spullen over te zetten.

  Hoeveelheid spullen inboedel

  Ook de hoeveelheid aan spullen is een belangrijke factor voor je verhuiskosten. Als je extra spullen bezig omdat je een grote verzamelaar bent van boeken of platen bent dan zal je verhuizing meer tijd kosten op meer mankracht ingezet moeten worden.

  Soms is er geen sprake van een complete verhuizing en moeten er enkel grote meubels verhuist worden. In dit geval heb je aan twee verhuizers al genoeg. Bij een grote verhuizing wordt er daarentegen weer meer mankracht ingezet. Hoeveel verhuizers er nodig zullen zijn ligt ook aan je verhuiswensen. Moet er ingepakt of ge(de)monteerd worden? Dan komt het vaak voor dat er een extra verhuizer mee op pad wordt gestuurd.

  Type woning

  Ook het type woning, zowel de huidige als je nieuwe woning kunnen impact hebben op de verhuiskosten. Bij een vrijstaande woning waar alles te betreden is via de begane grond zijn er bijvoorbeeld minder obstakels om de verhuiswagen en eventueel een verhuislift te plaatsen. In een appartement midden in de binnenstand is dit natuurlijk een lastiger verhaal en kan er vaak voor zorgen dat er meer loopafstand is voor de verhuizers.

  Op bepaalde plekken is er een parkeervergunning nodig en mag een verhuisbedrijf niet zomaar een verhuiswagen parkeren. De prijzen verschillen per gemeente en kun je het beste vooraf opvragen.

  Moment van verhuizen

  Bij veel verhuisbedrijven wordt ook nog gekeken naar het moment van verhuizing. Een doordeweekse dag kan dan voordeliger uitvallen dan verhuizen in het weekend.

  Extra verhuisdiensten

  Het kan voorkomen dat je naast de verhuizing ook gebruik wilt maken van lift assistentie, spullen inpakken, inboedel opslaan of meerdere verhuizers wilt inhuren om kluswerkzaamheden uit te voeren. Het aantal verhuizers hoeft niet altijd te betekenen dat je verhuizing meer gaat kosten. Mogelijke kosten van een verhuizing zoals het uitlopen van de verhuizing worden tegelijkertijd weer bespaard. Misschien heb je ook tijdelijke opslag nodig tijdens je verhuizing? Kortom, extra verhuisdiensten kunnen de verhuiskosten verhogen maar ook verlagen.

  Zo heb je altijd de beste deal

  Goedkoop verhuizen heb je zelf voornamelijk in de hand. Soms is een verhuislift huren en manier om de verhuizing veel soepeler te laten verlopen. Verhuisdozen goed inpakken kan ervoor zorgen dat alles in één keer goed de verhuiswagen in kan. Wees dus niet bang om verschillende diensten af te namen voor je verhuizing. Het kan niet alleen veel geld besparen maar ook een hoop stress.

  Wanneer je begint met offertes aanvragen let dan goed op de kleine lettertjes en bijvoorbeeld of de bedragen op de offertes inclusief of exclusief btw zijn. Meerdere offertes aanvragen is sowieso altijd een manier om de beste deals te kunnen vinden. Wij adviseren om minimaal 3 offertes te vergelijken om erachter te komen hoeveel je verhuizing kost en de juiste keuze te kunnen maken.

  Als je binnenkort gaat verhuizen, let op!

  Verhuizen kan je soepeler afgaan met de juiste verhuistips. Goed voorbereid zijn en transportwaardig je spullen inpakken kan een hoop gedoe schelen. Hierdoor kun je dus het best professionele verhuisdozen gebruiken die niet inzakken of scheuren tijdens de verhuizing. Een goede voorbereiding is het halve werk! Gebruik onze handige verhuischecklist en betreed je nieuwe huis zonder al teveel verhuisstress.

  Om de kosten verhuisbedrijf online te berekenen kun je gebruik maken van onze handige verhuiskosten calculator. Hiermee kun je direct een indicatie krijgen van de kosten van een verhuisbedrijf en bekijken met welke overige kosten je rekening moet houden.