Ga naar de inhoud
Home » Blog » Huis leeghalen na overlijden

Huis leeghalen na overlijden

    Archief9verhuisbedrijf verhuizers verhuisservice wasmachine verhuizenverhuisbedrijf verhuizers verhuisservice wasmachine verhuizen Verhuisbedrijf Utrecht 1

    Het overlijden van een dierbare is vaak een moeilijke periode. Jij, de familie en andere nabestaanden hebben het tijdens deze lastige periode natuurlijk ook druk met andere zaken die betrekking hebben tot het overlijden van de dierbare. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het regelen van de uitvaart. Het is meer dan begrijpelijk dat je hoofd er niet naar staat om het huis leeg te halen. Het huis met al die dierbare spullen en waardevolle herinneringen. Wij begrijpen volkomen dat dit erg zwaar kan zijn en daarom willen wij je hier graag bij helpen en je volledig ontzorgen.

    Huis ontruimen na overlijden

    Een woning ontruimen en in dit geval dus het huis leeghalen na overlijden is voor nabestaanden erg moeilijk. Dit komt door het feit dat de emotionele betrokkenheid gewoonweg te groot is en de waardevolle herinneringen aan de woning vaak nog te pijnlijk zijn. Er wordt er ons vaak de vraag gesteld wie er in deze situatie verantwoordelijk is voor de woningontruiming. In Nederland zullen de partner of bloedverwanten erven, maar als er een testament is kan dit ook iemand anders zijn. Het klopt dan ook inderdaad dat erfgenamen verantwoordelijk zijn voor het ontruimen van de woning, maar dit betekent natuurlijk niet dat je het als erfgename zelf moet uitvoeren. Je kunt er ook voor kiezen om het uit handen te geven aan een professioneel ontruimingsbedrijf zoals Verhuisbedrijf Utrecht (VBU). Wij doen dit graag voor je.

    Ontruimingen bij overlijden zijn anders

    De taken voor een huis leegruimen zijn eigenlijk altijd hetzelfde. Alleen is een huis leeghalen na overlijden toch net een beetje anders vanwege de betrokkenen en de dierbare herinneringen die zij aan de woning en spullen hebben. Het is daarom in dit soort situaties extra belangrijk om duidelijke afspraken met de nabestaanden te maken. Vooral omdat je ook te maken krijgt met andere belangrijke zaken, zoals de huurwoning in originele staat opleveren en/of een koopwoning verkoopklaar maken.

    • Een huurwoning ontruimen

    Gaat het om een huurwoning van de overledene? Dan krijg je al snel te maken met tijdsdruk en voorwaarden. Makelaars en de woningbouw willen namelijk dat een woning altijd zo snel mogelijk ontruimd wordt en dit moet ook altijd conform hun voorwaarden gebeuren. Op deze manier kan de woning namelijk zo snel mogelijk klaargemaakt worden voor de nieuwe bewoner. Bij oplevering van een huurwoning moet de woning leeg zijn, maar ook bezemschoon. Dit vraagt om extra werkzaamheden zoals vloerbedekking en gordijnen verwijderen, maar ook schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.

    • Een koopwoning ontruimen

    Heeft de overledene een koopwoning die ontruimd moet worden? Dan dien je deze verkoopklaar op te leveren aan de makelaar of kopers. Het is belangrijk dat dit snel gebeurd, want zolang je niks aan de woning doet zul je onnodig opdraaien voor de kosten en dit wil je natuurlijk wel voorkomen.

    TIP!

    De huurovereenkomst van een alleenstaande overledene eindigt op de laatste dag van de tweede maand volgend op de overlijdensdag. Het is wel nog steeds noodzakelijk om als erfgename de huur stop te zetten. Je kunt hierbij ook kiezen om het huurcontract een maand eerder te beëindigen, maar let hierbij wel op het feit dat je dan ook minder tijd zult hebben om de woning te laten ontruimen.

    Zorgcentra en spoedontruimingen

    Wanneer de overledene in een zorgcentrum woonde moeten de kamers/woningen vaak binnen enkele dagen ontruimd worden. Een huis leeghalen na overlijden in deze periode is dan extra moeilijk, omdat je dan vaak nog bezig met het regelen van de uitvaart en je hier waarschijnlijk helemaal geen tijd of de kracht voor hebt.

    Een spoedontruiming betekent dat wij dit binnen 24 uur voor je regelen en jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Ook bepaal jij bij een spoedontruiming natuurlijk zelf wat er met de inboedel gebeurt. Wij maken de kamer/woning leeg en zullen verder ook alles met de verhuurder regelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de eindinspectie of de sleuteloverdracht.

    Maak je geen zorgen om de inboedel

    De mannen van VBU zijn altijd discreet en gaan hierbij op een respectvolle manier met de inboedel van de overledene om. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over waardevolle spullen, omdat wij hier altijd duidelijke afspraken met je over maken. Komen onze ontruimers later nog waardevolle spullen of belangrijke documenten tegen? Dan zullen wij altijd direct contact met je opnemen. Alles met betrekking tot het verwijderen van inboedel gebeurt bij ons met uiterste respect.

    Onze werkwijze

    Onze ontruimingsspecialist zal altijd langskomen voor een inspectie en inventarisatie. Een gedeelte van de inboedel is vaak deel van een erfenis, maar soms ook niet. Van de overgebleven spullen is het erg belangrijk om te weten wat hiermee dient te gebeuren en daarom zal onze specialist dit dan ook altijd met je bespreken. Na dit gesprek kunnen de spullen gesorteerd worden. Je kunt verschillende dingen doen met de spullen.

    • Bewaren van de spullen
      Dit zijn de erfstukken of andere spullen die je graag wilt bewaren. Deze kunnen door jou en/of de andere erfgenamen meegenomen worden.
    • Verkopen van inboedel
      Wanneer er voor ons bruikbaar inboedel is kunnen wij deze opkopen en je een korting geven op je offerte. Je kunt de spullen natuurlijk ook altijd zelf verkopen.
    • Doneer aan een goed doel
      Help mee met het verbeteren van de wereld en doneer de spullen die je niet wilt hebben. Wij kunnen alle spullen voor je afleveren bij de kringloopwinkel. Alle kleding leveren wij altijd af bij het Leger des Heils. Zo kun je er anderen gelukkig mee maken en krijgt alles toch nog een tweede leven.
    • Wij kunnen alles voor je afvoeren
      Zijn er spullen die weggegooid moeten worden? Dan rijden wij deze voor je naar de stortplaats.
    • Sla de spullen op
      Kun je vanwege omstandigheden nog niet beslissen wat er met de spullen moet gebeuren? Dan kun je de inboedel ook altijd in een van onze opslagplaatsen in Utrecht of De Meern opslaan. Onze vakmannen zullen de spullen dan netjes in de vrachtwagen laden en deze naar onze beveiligde opslagboxen rijden. Wil je de spullen later terug? Dan kun je hier een afspraak voor maken zodat onze mannen alles weer netjes op het doorgegeven adres zullen afleveren.

    Kosten woningontruiming

    Verschillende factoren bepalen de kosten voor jouw woningontruiming. Dit is vooral zo wanneer wij een huis leeghalen na overlijden.

    Een huis leeghalen na overlijden is een arbeidsintensieve klus en verschillende factoren beïnvloeden dan ook de kosten van een woningontruiming na overlijden. Ten eerste moeten wij natuurlijk eerst weten wat voor woning het betreft. Is het een kleine of een grote woning? Moeten wij in een druk stadscentrum ontruimen? Ook inboedel speelt een belangrijke rol in de kosten, want een groot aantal spullen betekent natuurlijk ook meer werk. Verder zijn er ook bijkomende kosten die te maken hebben met extra werkzaamheden. Het is daarom onmogelijk om je zonder enige achtergrondinformatie een gemiddelde prijs te geven.

    Vraag een gratis offerte aan

    Moet jij een huis leeghalen? Voor een precieze prijsindicatie voor het ontruimen van jouw woning kun je het beste een gratis offerte aanvragen. Bij ons is dit uiteraard helemaal vrijblijvend en je zult dan ook nergens aan vastzitten. Heb jij nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.