Meteen naar de inhoud

Woningontruiming Bussum

Complete woningontruiming Bussum

Bussum is een goed bewaard Nederlands vestingstad. Het heeft prachtige smalle straatjes en een mooi natuurgebied genaamd het Naardermeer. Er wordt vaak met ons contact opgenomen voor een woningontruiming in Bussum. Bij deze ontruimingen moet men de woning bezemschoon opleveren. Dit is zwaar werk en vraagt om de nodige mankracht. Wij kunnen je hier prima bij helpen.

Woning ontruimen Bussum scenario’s

Als je op zoekt bent naar een bedrijf met ervaren woningontruimers dan kun je VBU inschakelen. Ons team weet precies hoe zij te werk moeten gaan bij een woningontruiming. Senioren bijvoorbeeld hebben een andere aanpak nodig dan wanneer iemand gaat verhuizen. Senioren hebben vaak hun partner verloren en is het voor hen een erg emotionele klus die zij zelf niet kunnen uitvoeren. In dit geval zal ons team dan bijvoorbeeld zorgen voor een duidelijke communicatie met de partner en zal er ook extra rekening worden gehouden met de nabestaande.

Heb je op dit moment hulp nodig bij een woningontruiming in Bussum? Dan ben je bij Verhuisbedrijf Utrecht aan het goede adres. Wij helpen je hier dan ook graag bij verder.

Woning ontruimen in Bussum

Er is veel vraag naar woningontruimingen in Bussum. Maar waarom is dit eigenlijk? Waarom zou men overgaan tot de ontruiming van een woning? Dit gebeurd natuurlijk niet zomaar. Ook is het helaas vaak zo dat er niet vrijwillig wordt gekozen voor een woningontruiming. In de meeste gevallen gaat het om het overlijden van een dierbare. Dit betekent dat de nabestaanden het huis laten ontruimen. Dit zijn zij verplicht te doen.

Binnen één dag bezemschoon opgeleverd

Een woningontruiming moet ook zo snel mogelijk en binnen no time gebeuren, want een woning moet zo snel mogelijk klaar zijn voor de nieuwe huurder om er zijn/haar intrek te nemen. Wanneer het een geschil tussen verhuurder en huurder betreft is er een ontruimingsvonnis van de rechter nodig. Dit natuurlijk vanwege het feit dat iemand niet zomaar zijn/haar huis mag worden uitgezet. Waar wij ook weleens voor gebeld worden is een wietplantage ontruimen. Zoals je kunt zien zijn er dus verschillende soorten ontruimingen die VBU uitvoert.

Sterke gediplomeerde ontruimers

€ 32,- per uur

Minimaal 3 uur

Ontruimen, herstelwerk en bezemschoon opleveren

Ten eerste is een huis leeghalen geen makkelijke klus. Het is niet alleen fysiek erg zwaar, maar het vraagt ook om de nodige ervaring. VBU weet bijvoorbeeld precies welke werkzaamheden er bij een ontruiming komen kijken. Hierdoor hebben we ook onze eigen professionele werkwijze wanneer wij een woning ontruimen in Bussum.

100% Beveelt Verhuisbedrijf Utrecht Aan!

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

Extra herstelwerkzaamheden

Bij een woningontruiming moet niet alleen de woning leeggehaald worden, maar de woning moet ook bezemschoon opgeleverd worden. Dit is een erg zware klus, want de woning moet terug naar de originele staat. Je kunt je vast wel voorstellen dat wanneer iemand jarenlang in een woning heeft gewoond er wel degelijk sprake is van slijtage. Daarom moeten wij nadat wij alles verwijderd hebben, denk hierbij aan de vloeren en lampen, ook herstelwerkzaamheden uitvoeren. Vloerbedekking verwijderen is ook nodig, omdat dit bijna nooit mag blijven liggen van de verhuurder.

Verfen en schoonmaken

Andere werkzaamheden kunnen de gaten in de muren vullen zijn, maar bijvoorbeeld ook eventuele nicotineaanslag verwijderen of de muren verven. Ook moeten wij de woning schoonmaken. Hierbij worden de keukens, wc’s en badkamers grondig gereinigd. Deze zijn vaak toe aan een grondige schoonmaak. Dit soort zware werk is nodig zodat de woning schoon opgeleverd kan worden.

Werkwijze woningontruiming VBU

Wij zullen het huis ontruimen en hierbij rekening houden met de wensen van alle betrokkenen. Wij zorgen als ontruimingsbedrijf altijd voor een duidelijke communicatie zodat niemand later nog tegen verrassingen of onnodige kosten aanloopt. Ook bespreken wij van tevoren altijd jouw wensen zodat onze ontruimers altijd weten wat je precies met de woning en de spullen wilt doen. Elke ontruiming is een andere soort ontruiming en dus zullen wij elke ontruiming ook altijd anders benaderen.

Jouw inboedel en andere spullen

Wij zullen jouw woning in regio Bussum netjes bezemschoon opleveren. Dit betekent natuurlijk ook dat de woning leeg moet zijn. Vaak hebben woningen nog een complete inboedel. Je kunt jouw wensen met betrekking tot jouw inboedel van tevoren met ons bespreken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat wij jouw inboedel opkopen, indien er bruikbare goederen zijn. Hierdoor kun je een korting krijgen op de offerte. Wil je alles weggooien? Dan voeren wij het voor u af naar de speciale stortplaatsen. Kies je ervoor om het aan een goed doel te schenken? Dan kan dit uiteraard ook. In dit geval worden de spullen vaak opgehaald door de door jouw uitgekozen goede doel of na overleg met ons kunnen wij het ook voor u afleveren. Je kiest dus zelf welke nieuwe bestemming jouw inboedel krijgt.

Vaak maakt men zich ook zorgen over waardevolle spullen. Dit begrijpen wij volkomen. Ook hierover maken wij duidelijke afspraken. Komen wij later tijdens de ontruiming nog andere waardevolle spullen of belangrijke documenten tegen? Dan zullen onze collega’s direct telefonisch contact met je opnemen om te vragen wat er moet gebeuren.

Jouw verhuizing is onze verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen is simpelweg stressvol.

VBU denkt graag mee en heeft dé ultieme checklist gemaakt.

Vergeet niets meer met onze handige verhuischecklist.

Bekijk onze vernieuwde verhuischecklist of download de checklist in PDF-formaat.

Hoe kies ik een verhuizer?
Een goed gevoel is minstens zo belangrijk als de prijs. Bekijk altijd de reviews.


Wat kost een verhuisbedrijf?
De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren…


Wanneer kan ik het beste verhuizen?
De drukste periode om te verhuizen is tussen mei en september. 


Ben ik verzekerd tegen schade?
We zijn verzekerd tegen schade aan goederen of de woning.

Kosten woningontruiming Bussum

In Bussum en omstreken hanteren wij altijd scherpe prijzen. Echter is het voor ons moeilijk om een schatting te maken van de gemiddelde kosten van een ontruiming. Dit komt vanwege het feit dat elke woningontruiming anders is en dus ook andere aanvullende diensten nodig heeft. Met wat meer achtergrondinformatie kunnen wij een betere schatting voor je maken. Je kunt daarom het beste altijd eerst een gratis offerte aanvragen bij VBU. Dit is geheel vrijblijvend en je zit dan ook nergens aan vast. Zo kunnen wij samen naar jouw wensen kijken en bespreken wat er nodig is voor de ontruiming.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je kunt bij ons altijd een gratis offerte aanvragen en hierbij zul je ook nooit vastzitten aan bepaalde verplichtingen. Wij zullen te allen tijde rekening houden met jouw wensen en hierbij werken wij altijd zo transparant mogelijk én tegen een scherpe prijs.

Neem direct contact met ons op

Een ontruiming kan vermoeiend zijn en daarom willen wij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Heb jij bijvoorbeeld nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.

Inboedel laten opkopen

Het komt weleens voor dat wij inboedel opkopen en je hierdoor een korting op de uiteindelijke kosten van je ontruiming kunnen geven. Voor meer informatie hierover kun je altijd contact opnemen met onze verhuisspecialist.

Recyclen en duurzaamheid

Je kunt er altijd voor kiezen om je oude spullen zelf aan een goed doel te doneren zodat je spullen een tweede kans krijgen. Dit is natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Heb je hier geen tijd voor of heb je geen idee waar je dit kunt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan VBU over te laten. Wij hebben door onze jarenlange ervaring goed contact met de goede doelen en kringloopwinkels in Utrecht en omstreken en helpen je hier dan ook graag bij. Kleding en ander textiel doneren wij bijvoorbeeld aan het Leger des Heils zodat je kleding een tweede leven krijgt in plaats van dat het de verbrandingsoven ingaat. Meubels en andere objecten leveren wij weer voor je af bij de kringloop! Zijn bepaalde spullen niet meer bruikbaar? Dan brengen wij deze naar een afvalverwerkingsbedrijf zodat alles netjes gesorteerd en gerecycled kan worden.

Spoedontruimig Bussum

Heb je met spoed een woningontruiming in Bussum nodig? Wil je een grote woning of een bedrijfspand ontruimen? Dan kun je ons altijd bellen! Door onze flexibele manier van werken kunnen wij door kleine aanpassingen te maken in onze planning tijd voor jouw spoedboeking vrij maken. Wij proberen dan ook altijd zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Voor een spoedboeking rekenen wij wel een kleine toeslag, omdat wij op het allerlaatste moment aanpassingen moeten maken.


Bekijk hier de tarieven van onze verhuisdiensten of vul eenvoudig en snel onze offerteformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Wil je liever teruggebeld worden? Dan kun je een terugbelverzoek indienen. Onze verhuisspecialist zal je de volgende werkdag tussen 08:00 en 18:00 terugbellen. Ook kun je ons voor vragen altijd bellen op 030 – 205 4444.