Meteen naar de inhoud

Kosten verhuisbedrijf in 2023

Wat kost een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf kost gemiddeld tussen €250,- en €2500,- euro. De exacte kosten zijn afhankelijk van de afstand tussen de woningen, de volume van de inboedel en jouw verhuiswensen.

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een verhuizing zelf uit te voeren, maar je kunt hier ook professionele verhuizers voor inhuren. Dit bespaart jou niet alleen heel veel tijd en energie, maar het zal ook zorgen voor een soepele verhuizing. Helaas denkt menigeen Nederlander dat goedkoop verhuizen met een (niet)erkend verhuisbedrijf onmogelijk is. Wij willen dit misverstand graag de wereld uit helpen, want bij Verhuisbedrijf Utrecht (VBU) kan dit gewoon!

Waarom verhuizen met een verhuisbedrijf?

Een verhuizing is helaas niet alleen je inboedel verhuizen en klaar is kees. Er komen nog heel veel andere werkzaamheden bij kijken. Wanneer je gaat verhuizen en niet veel ervaring hebt met verhuizingen is het verstandig om professionele verhuizers in te schakelen. De ervaren verhuizers van VBU weten precies hoe zij te werk moeten gaan zodat je verhuizing niet alleen snel en efficiënt, maar ook veilig zal verlopen. Zij weten ook hoe zij de grote meubels en spullen op de juiste manier moeten inpakken en verhuizen. Dit is een erg belangrijke factor tijdens verhuizingen, want je wilt je inboedel natuurlijk niet beschadigen.

De goed opgeleide verhuizers van VBU zijn tijdens verhuizingen je redder in nood. Je inboedel wordt zorgvuldig verhuist en netjes afgeleverd op je nieuwe adres.

Direct een prijs met onze prijscalculator

Wil je een idee krijgen van de prijs voor jouw verhuizing? Dan kun je dit berekenen door onze verhuiscalculator te gebruiken. Na het invoeren van een aantal gegevens zal deze calculator je de gemiddelde kosten verhuisbedrijf laten zien en geeft het je dus een goede indicatie van de totale verhuiskosten van jouw verhuizing.

Start offerte

Sterke gediplomeerde verhuizers

€ 29,50 per uur

Minimaal 3 uur

Betaalbaar

€29,50


€32,-


€60,-

100% Beveelt Verhuisbedrijf Utrecht Aan!

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

Kosten van een verhuisbedrijf

Wat een verhuizing kost is erg moeilijk in te schatten zonder enige achtergrondinformatie. Elke verhuizing is uniek en daarom zijn ook de kosten voor elke verhuizing anders. Wel kunnen wij je garanderen dat verhuizen met VBU bijna 60% goedkoper is dan met erkende verhuisbedrijven. Wanneer je de exacte kosten voor jouw verhuizing wilt weten kun je bij ons een gratis offerte aanvragen.

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Kosten verhuisbedrijf uitgelicht:

 • Voorrijkosten
  Verhuisbedrijven rekenen altijd voorrijkosten. Dit zijn de reiskosten voor de afstand tussen je oude woning en nieuwe woning, maar ook tussen het verhuisbedrijf en de woningen.
 • Je inboedel
  Een ander belangrijk factor voor de kosten van je verhuizing is natuurlijk de hoeveelheid spullen die verhuist moeten worden. Woon je bijvoorbeeld in een grote en vrijstaande woning en heb je daarom heel veel spullen? Dan moet het verhuisbedrijf rekening houden met een groter aantal verhuizers.
 • Extra verhuisdiensten
  Heb je al nagedacht over hoeveel verhuizers je nodig hebt? Naast het inhuren van extra spierballen voor het sjouwen van de verhuisdozen of het inhuren van een verhuiswagen kun je ook gebruik maken van extra verhuisdiensten.

Kies voor VBU verhuizers

Wij hebben 5000+ reviews met een 9+ als beoordeling en daar hechten wij veel waarde aan.

VBU is de enige echte verhuizer in Utrecht en omstreken. Zo kunnen wij altijd de laagste voorrijkosten hanteren tegenover concullega’s.

Moet je met spoed verhuizen? Dat kan! VBU helpt je snel verhuizen van A naar B.

Wij zijn in het bezit van een NIWO-certificaat. Dit certificaat betekent dat wij een kredietwaardig, betrouwbaar én vakbekwaam bedrijf zijn.

Wat zijn deze extra verhuisdiensten?

 • Een in- en/of uitpakservice
  Je spullen zullen netjes in- en/of uitgepakt worden met onze inpakservice. Deze service maakt je verhuizing natuurlijk makkelijker, omdat je zelf een stuk minder hoeft te doen. Echter maakt het je verhuizing ook een stuk veiliger, omdat professionele verhuizers precies weten hoe zij jouw inboedel moeten inpakken. Dit is erg belangrijk, omdat beschadigingen tijdens de verhuizing te allen tijde moeten worden voorkomen.
 • Een (de)montage service
  Heb je hulp nodig bij het (de)monteren van meubels of zijn er bijvoorbeeld kastjes en plankjes die verwijderd/opgehangen moeten worden? Dan kun je gebruik maken van een sterke handyman die dit allemaal voor je uit handen kan nemen.
 • Een verhuislift huren
  Woon je op een hogere verdieping dan heb je een verhuislift nodig. Woon je op de begane grond en zijn er veel grote objecten die je moet verhuizen? Dan is een verhuislift huren verstandig. Een verhuislift zorgt er namelijk niet alleen voor dat een verhuizing veilig kan verlopen, maar met een verhuislift zal een verhuizing ook sneller uitgevoerd kunnen worden.
 • Een tijdelijke opslag huren
  Heb je een complete verhuizing voor de boeg en kun je jouw inboedel vanwege omstandigheden nog niet naar je nieuwe woning verhuizen? Heb je misschien spullen die je nog een tijd wilt bewaren, maar niet mee kan verhuizen? Dan kun je deze spullen opslaan in onze opslagruimte in Utrecht of De Meern. In dit geval zullen onze sterke mannen de verhuiswagen inladen en de spullen naar onze beveiligde opslagboxen rijden. Wil je tussendoor nog bij je spullen? Dan is dit op afspraak altijd mogelijk. Wil je de spullen later weer in je nieuwe woning hebben? Dan zullen de mannen van VBU de verhuiswagen weer inladen met je inboedel en alles netjes bij jou afleveren.

Gemiddelde kosten verhuizing

Wanneer je precies wilt weten hoeveel je verhuizing gaat kosten kun je het beste een vrijblijvende verhuisofferte aanvragen. Deze verhuisservice is helemaal gratis en je zult dan ook nergens aan vastzitten. Op deze manier weet je de exacte kosten voor je verhuizing. Bij VBU houden we van transparantie en zijn hierdoor altijd helder over de tarieven van ons verhuisbedrijf. Verder reken je bij ons nooit teveel af, omdat wij vaak werken op basis van een nacalculatie. Op deze manier zit je niet vast aan de prijsafspraken die erkende verhuizers bijvoorbeeld wel hebben.

Betaalbaar verhuisbedrijf

Professionele verhuizing al vanaf 80 euro

365 dagen per jaar

Altijd zonder toeslagen en verborgen kosten.

Track & Trace code

Volg je spullen tijdens transport voor een veilig gevoel

Snel antwoord

Altijd binnen 24 uur reactie

100% klanttevredenheid

Wij gaan door tot je tevreden bent

Aanbevolen door:

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen


Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 567 beoordelingen
js_loader

Jouw verhuizing is onze verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen is simpelweg stressvol.

VBU denkt graag mee en heeft dé ultieme checklist gemaakt.

Vergeet niets meer met onze handige verhuischecklist.

Bekijk onze vernieuwde verhuischecklist of download de checklist in PDF-formaat.

Hoe kies ik een verhuizer?
Een goed gevoel is minstens zo belangrijk als de prijs. Bekijk altijd de reviews.


Wat kost een verhuisbedrijf?
De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren…


Wanneer kan ik het beste verhuizen?
De drukste periode om te verhuizen is tussen mei en september. 


Ben ik verzekerd tegen schade?
We zijn verzekerd tegen schade aan goederen of de woning.

Hoe krijg je de beste deal?

Verschillende factoren bepalen de uiteindelijke kosten van jouw verhuizing. Verhuis daarom zo slim mogelijk en houdt rekening met deze factoren. Wij willen je niet alleen soepel laten verhuizen, maar willen je hierbij ook helpen met de verhuiskosten. Daarom geven wij je graag een aantal kleine tips om goed over na te denken voordat je een verhuizing boekt. Op deze manier kun je eenvoudig besparen op de kosten. Verhuisbedrijf Utrecht helpt graag.

Kies altijd voor regionale verhuizers

Woon je in de regio Utrecht? Dan kun je het beste kiezen voor een verhuisbedrijf als VBU. Naast het feit dat wij al jarenlange ervaring hebben met verhuizingen in Utrecht en omstreken is het natuurlijk ook zo dat hoe dichter jij bij ons woont hoe minder voorrijkosten wij kunnen berekenen. Mooi meegenomen toch?

Bekijk het type verhuisbedrijf

Wanneer je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf zal het je opvallen dat er nogal wat prijsverschillen zijn. De een is significant duurder of goedkoper dan de ander. Dit komt doordat een erkend verhuisbedrijf vele malen duurder is dan een niet erkend verhuisbedrijf. Het verschil is 30-50%!Een erkend verhuisbedrijf is duurder omdat zij een bijdrage aan de brancheorganisatie moeten betalen, zij hebben hogere personeelskosten en zijn minder flexibel. Ook moet een erkende verhuizer verplicht opslagruimte hebben en dit brengt natuurlijk de nodige kosten voor het verhuisbedrijf mee en deze berekenen zij vaak door aan de klant. Een niet erkend verhuisbedrijf kan goedkope verhuisdiensten aanbieden omdat zij deze extra kosten allemaal niet hebben. Verder is de service bij een niet erkend verhuisbedrijf net zo goed of zelfs beter. Wij werken ook altijd met goed opgeleid personeel, hebben vaak ook (tijdelijke)opslag, zijn goed verzekerd en ook nog eens flexibel.

Neem de verhuisdiensten af die je nodig hebt

Heb je alle extra verhuisdiensten nodig of kies je ervoor om zelf nog het een en ander uit te voeren? Als je tijd hebt om zelf je spullen in te pakken dan hoef je er bijvoorbeeld niet meer een in- en uitpakservice bij te huren. Heb je veel spullen, maar ook een auto? Dan kun je ervoor kiezen om de kleinere spullen zelf te verhuizen. Op deze manier heb je geen grotere verhuiswagen nodig.

Huur verhuisdozen in plaats van deze te kopen

Misschien is het je al opgevallen dat goede en stevige verhuisdozen nogal prijzig kunnen zijn. Je gebruikt ze een keer een daarna nooit meer, dus waarom zou je hier eigenlijk zoveel aan uitgeven? Daarom kun je er beter voor kiezen om verhuisdozen te huren. Verhuisbedrijven verhuren bijna altijd stevige verhuisdozen die je na gebruik weer gemakkelijk kunt inleveren. De kosten voor het huren van een verhuisdoos is ongeveer een vijfde van de koopprijs. Veel goedkoper toch?

Neem direct contact met ons op

Een verhuizing kan vermoeiend zijn en daarom willen wij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Heb jij bijvoorbeeld nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.

Bekijk hier de tarieven van Verhuisbedrijf Utrecht of vul eenvoudig en snel onze offerteformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.