Meteen naar de inhoud

Woningontruiming Bilthoven

Complete woningontruiming Bilthoven

Bilthoven is een van de 6 kleinere dorpjes in regio De Bilt. Er wordt vaak met Verhuisbedrijf Utrecht contact opgenomen voor een woningontruiming in Bilthoven. Bij VBU zorgen wij altijd met onze goede service voor een professionele woningontruiming. In dit artikel zullen wij je uitleggen waarom men steeds vaker kiest voor een professionele woningontruiming en wat hierbij komt kijken. Wat de situatie ook is VBU staat altijd voor je klaar.

Verschillende soorten ontruimingen

Ontruimingen verschillen altijd van elkaar. Niet alleen vanwege bijvoorbeeld de spullen of woning, maar ook elke situatie is anders. Deze verschillende situaties vragen ook altijd om een andere aanpak. Wat zijn deze verschillende situaties eigenlijk dan? Zul je jezelf nu vast afvragen. Particulieren willen hun woning vaak ontruimen vanwege een verhuizing of wanneer zij een zolder of garage hebben. De zolders en garages staan dan bomvol spullen die na jaren opgespaard te zijn de toegang tot de ruimte versperren. Het is dan natuurlijk meer dan logisch dat men geen idee heeft waar te beginnen met het opruimen en ons dan met de handen in haar opbellen voor hulp. Bij een ontruiming zullen wij de woning niet alleen leeghalen, maar zullen wij het ook bezemschoon opleveren bij de verhuurder.

Bedrijfsontruiming en gevaarlijke stoffen

Er wordt ook regelmatig door bedrijven contact met ons opgenomen voor een ontruiming. Deze bedrijven hebben dan door een faillissement of overname een ontruimingsbedrijf nodig om het pand leeg te halen. Een bedrijfsontruiming is een erg zware klus. De ontruimers moeten dan grote en zware inboedel opruimen. Om deze reden duurt een bedrijfsontruiming vaak ook wat langer.

In Bilthoven komt het ook regelmatig voor dat wij een wietplantage ontruimen. Dan moeten wij er zo snel mogelijk voor zorgen dat het pand leeg is. Zulke ontruimingen moeten wel echt altijd door een professioneel team uitgevoerd worden, omdat hier ingewikkelde werkzaamheden aan te pas komen.

In een pand waar een illegale wietplantage is opgerold zullen wij te maken krijgen met onveilige elektrische bedrading en gevaarlijke stellages die kunnen zorgen voor ernstige ongelukken. Gevaarlijke stoffen die in het pand worden gevonden worden ook netjes door ons afgevoerd. Bij het verwijderen van deze dingen moeten we er ook voor zorgen dat wij geen extra schade aan het pand toebrengen, dus moeten wij met uiterste precisie en zorg te werk gaan.

Sterke gediplomeerde ontruimers

€ 32,- per uur

Minimaal 3 uur

Woning ontruimen na overlijden

Een andere erg moeilijke situatie die helaas ook regelmatig voorkomt is dat men ons belt wanneer er een dierbare is overleden. Wanneer iemand overlijd zijn erfgenamen, dus vaak de nabestaanden verantwoordelijk voor de woningontruiming, want de woning moet wel zo snel mogelijk bezemschoon opgeleverd worden aan de verhuurder. Een huis leeghalen na overlijden is een zware taak. Gelukkig betekent het verantwoordelijk zijn voor de ontruiming niet dat de nabestaan de woning ook daadwerkelijk zelf moeten ontruimen.

Deze periode is natuurlijk voor alle betrokkenen al emotioneel erg zwaar waardoor zij er liever voor kiezen om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. In deze gevallen neemt VBU de zorg voor de ontruiming graag uit handen van de nabestaanden zodat zij zich hier geen zorgen meer om hoeven te maken.

100% Beveelt Verhuisbedrijf Utrecht Aan!

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

Woningontruiming, bezemschoon opleveren en meer

Wat moet er precies gebeuren bij een woningontruiming? Bilthoven is een plaats waar VBU vaak actief is en hierdoor weten wij ook vaak wat de gang van zaken is bij de verhuurders in Bilthoven en omstreken. Bij een ontruiming moeten wij het huis leeghalen, herstelwerkzaamheden uitvoeren en moeten wij ook de woning schoonmaken. Wanneer wij een huis leegmaken moet de complete inboedel verwijderd worden. Wat er met de inboedel gedaan kan worden leggen wij je later in dit artikel uit.

Extra herstelwerkzaamheden

Na het huis opruimen gaan wij kijken naar de herstelwerkzaamheden die nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld het dichten van gaten in de muren zijn, maar ook het verwijderen van plankjes en kastjes die door de bewoner zijn aangebracht. De woning moet namelijk terug naar de originele staat. De eerder genoemde reparaties moeten wel met zorg uitgevoerd worden, want wij mogen tijdens deze werkzaamheden natuurlijk geen extra beschadigingen aanbrengen en willen wij dit koste wat het kost voorkomen. Ook zijn er grote werkzaamheden.

Vloerbedekking verwijderen

Een goed voorbeeld hiervan is dat wij bij een ontruiming de vloerbedekking verwijderen. De verhuurder eist dit namelijk bijna altijd. Vloerbedekking verwijderen is erg zwaar werk. Het is een arbeidsintensieve klus die vraagt om de nodige mankracht. Gelukkig weten onze ervaren ontruimers hoe zij dit goed kunnen aanpakken. Nadat alles achter de rug is beginnen wij met de grondige schoonmaak. Je kunt zich vast wel voorstellen dat de keuken, badkamer en wc na jaren van gebruik goed schoongemaakt moet worden. Alleen zo kan het huis schoon opgeleverd worden.

Woningontruiming Bilthoven en jouw inboedel

Een huis leeghalen betekent spullen inpakken, maar wat gebeurd er precies met jouw spullen? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de inboedel op te slaan in een opslag. Zo kan de inboedel binnen de familie blijven. Ook kun je ervoor kiezen om de inboedel te verkopen. Wij als verhuisbedrijf kunnen jouw inboedel opkopen. De prijs die wij voor de bruikbare goederen betalen wordt dan van jouw rekening voor de ontruiming afgetrokken. Dat is pas een goedkope ontruiming toch? Wanneer je besluit jouw inboedel te verkopen kunnen wij het voor je taxeren, maar je kunt ook kiezen voor een erkend veilinghuis.

We helpen je de inboedel te doneren

Ook kiest men er vaak voor om de inboedel te doneren aan goede doelen. VBU ontruimingsbedrijf help je hier graag bij. Wij kunnen de spullen voor je afgeven bij bijvoorbeeld de lokale kringloop. Wil je helemaal niet nadenken over de inboedel? Dan kunnen wij het ook voor je afvoeren. Wij leveren afval altijd netjes af bij de speciale afvalpunten. Zo kunnen de spullen gerecycled worden en dragen we op deze manier bij aan een duurzame wereld.

Over waardevolle spullen hoef je ook geen zorgen te maken. Wij bespreken jouw wensen met betrekking tot deze spullen altijd van tevoren. Komen wij tijdens het ontruimen nog andere waardevolle spullen tegen? Dan nemen wij direct contact met je op.

Jouw verhuizing is onze verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen is simpelweg stressvol.

VBU denkt graag mee en heeft dé ultieme checklist gemaakt.

Vergeet niets meer met onze handige verhuischecklist.

Bekijk onze vernieuwde verhuischecklist of download de checklist in PDF-formaat.

Hoe kies ik een verhuizer?
Een goed gevoel is minstens zo belangrijk als de prijs. Bekijk altijd de reviews.


Wat kost een verhuisbedrijf?
De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren…


Wanneer kan ik het beste verhuizen?
De drukste periode om te verhuizen is tussen mei en september. 


Ben ik verzekerd tegen schade?
We zijn verzekerd tegen schade aan goederen of de woning.

Kosten woningontruiming Bilthoven

Bij VBU zullen wij je altijd een scherpe prijs aanbieden voor jouw woningontruiming. De gemiddelde tarieven kunnen wij moeilijk inschatten, omdat elke ontruiming anders is. Wil je meer weten over onze prijzen dan kunt je het beste een gratis offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je kunt bij ons altijd een gratis offerte aanvragen en hierbij zul je ook nooit vastzitten aan bepaalde verplichtingen. Wij zullen te allen tijde rekening houden met jouw wensen en hierbij werken wij altijd zo transparant mogelijk én tegen een scherpe prijs.

Neem direct contact met ons op

Een ontruiming kan vermoeiend zijn en daarom willen wij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Heb jij bijvoorbeeld nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.

Inboedel laten opkopen

Het komt weleens voor dat wij inboedel opkopen en je hierdoor een korting op de uiteindelijke kosten van je ontruiming kunnen geven. Voor meer informatie hierover kun je altijd contact opnemen met onze verhuisspecialist.

Recyclen en duurzaamheid

Je kunt er altijd voor kiezen om je oude spullen zelf aan een goed doel te doneren zodat je spullen een tweede kans krijgen. Dit is natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Heb je hier geen tijd voor of heb je geen idee waar je dit kunt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan VBU over te laten. Wij hebben door onze jarenlange ervaring goed contact met de goede doelen en kringloopwinkels in Utrecht en omstreken en helpen je hier dan ook graag bij. Kleding en ander textiel doneren wij bijvoorbeeld aan het Leger des Heils zodat je kleding een tweede leven krijgt in plaats van dat het de verbrandingsoven ingaat. Meubels en andere objecten leveren wij weer voor je af bij de kringloop! Zijn bepaalde spullen niet meer bruikbaar? Dan brengen wij deze naar een afvalverwerkingsbedrijf zodat alles netjes gesorteerd en gerecycled kan worden.

Spoedontruimig Bilthoven

Ben je op onze site terechtgekomen door in paniek op het internet te zoeken naar ‘met spoed woning ontruimen Bilthoven’ of ‘huisontruiming Bilthoven met spoed’? Dan kunnen wij je nu meteen geruststellen. Bij VBU ben je aan het goede adres. Wij voeren graag woningontruimingen met spoed uit. Dit kunnen wij als ontruimingsbedrijf ook doen, omdat wij altijd zo flexibel mogelijk proberen te werken. Wil je nu met spoed een huis leegruimen? Bel direct VBU zodat wij je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn. Ook bij ontruimingen met spoed zullen wij de woning bezemschoon opleveren.


Bekijk hier de tarieven van onze verhuisdiensten of vul eenvoudig en snel onze offerteformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Wil je liever teruggebeld worden? Dan kun je een terugbelverzoek indienen. Onze verhuisspecialist zal je de volgende werkdag tussen 08:00 en 18:00 terugbellen. Ook kun je ons voor vragen altijd bellen op 030 – 205 4444.