Meteen naar de inhoud

M3 Calculator: bereken je inboedel

Je gaat verhuizen en hierbij wilt het aantal ‘m3’ van jouw inboedel weten. Dit is erg lastig te berekenen en daarom zijn wij er om je te helpen.

Zonder dat wij verdere persoonlijke gegevens van je nodig hebben kun je de grootte van jouw inboedel bij ons uitrekenen. Dit kan gemakkelijk door middel van onze calculator. Het enige wat je hoeft te doen is het invoeren van: aantal meubelstukken, dozen en andere objecten. Vervolgens zal de calculator alles voor je uitrekenen. Simpel toch?

je kunt na het invullen van de kubieke meter calculator het overzicht in een PDF bestand uitdraaien zodat je deze op jouw computer of telefoon kunt opslaan en/of uitprinten.

M3 Calc New

 

Klik op een ruimte om je spullen te selecteren. Hoe beter de calculator wordt ingevuld hoe realistischer je offerte wordt. Heb je moeite met het inschatten van het aantal dozen? Hou dan 15-20 verhuisdozen per kamer aan.

Verhuisvolume

 m³

Woonkamer

Keuken

Slaapkamer

Werkkamer

Wasruimte

Zolder

Schuur

Tuin

Overige

M3 berekenen: hoe werkt het?

Heb je geen ervaring met verhuizen? Dan heb je waarschijnlijk ook geen idee waar je moet beginnen. Wij begrijpen dat dit de nodige stress met zich mee kan brengen en daarom willen we je hier graag bij helpen. De eerste en meest belangrijke stap die je moet zetten is het berekenen van de kubieke meters van je inboedel. Maar hoe doe je dit en waar is dit eigenlijk voor nodig?

Wat zijn kubieke meters?

Kubieke meter is een volumemaat die hoort bij de standaardmaat van 1 meter. Een kubieke meter is dan ook gelijk aan een kubus van 1 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Eenvoudig gezegd is het eigenlijk gewoon de hoeveelheid ruimte die een lading in een voertuig inneemt in dus de lengte, breedte én hoogte.

Waarom moet je bij een verhuizing kubieke meters berekenen?

Kubieke meters zijn nodig voor het berekenen van de volume van jouw verhuizing. Hoe meer volume, hoe groter de verhuiswagen moet zijn. Om je een voorbeeld te geven: standaard vrachtwagens hebben plek voor 91 kubieke meter met een maximale hoogte van 4 meter. Zo een standaard vrachtwagen heeft dan ook standaard plek voor 33 europallets. Dit zijn de meest gebruikte pallets en dit is voor goederen die niet gestapeld kunnen worden. In dit geval wordt er dan gekeken naar de laadmeters of het aantal pallet plaatsen. De kleinere, maar populaire bakwagen met laadklep heeft bijvoorbeeld weer een inhoud van 21 kubieke meter met een hoogte van ongeveer 2,5 meter.

Wanneer de goederen stapelbaar zijn past er veel meer in de wagen en kan de ruimte extra goed worden benut. De hoogte van jouw vracht is hierbij natuurlijk erg belangrijk en daarom zal men altijd het aantal kubieke meters berekenen bij een verhuizing. Met deze berekening weet een verhuisbedrijf precies wat er nodig is voor het transport van jouw spullen.

Kan je per ‘m3’ je verhuiskosten berekenen?

De online calculator berekent alles op basis van standaardafmetingen. De uitkomst zal dan ook geen exacte berekening, maar een erg goede inschatting zijn. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat de ene boekenkast net iets groter of kleiner kan zijn dan de standaardafmeting van boekenkasten. Het is daarom niet mogelijk om de kosten van een verhuizing per m3 te berekenen.

Waar wordt de berekening dan wel voor gebruikt?

Een juiste inschatting van je volume is zeker wel nodig en wordt dan ook gebruikt voor andere belangrijke zaken. Op deze manier weten wij bijvoorbeeld precies welke verhuiswagen en hoeveel verhuizers er nodig zijn voor een verhuizing. Hoe groter de verhuizing, hoe meer meer werk natuurlijk.

Kun je zelf de m3 berekenen?

Je zou de kubieke meters zelf kunnen berekenen, want eigenlijk is dit vrij eenvoudig. Wel is het zo dat je onwijs veel spullen hebt die je wilt verhuizen en dit toch best nog een lastige en tijdrovende klus kan worden. En eigenlijk is het toch wel leuk om te weten hoe je dit ook alweer berekent toch? Rekenen dan maar!

Hoeveel verhuisdozen passen er in een verhuiswagen?

Dit is een veelgestelde vraag die wij graag aan je uitleggen. De maat voor standaard verhuisdozen is 48,5 x 32,5 x 38cm en deze verhuisdozen hebben een inhoud van 60 liter. Als we dus uitgaan van de afmetingen van deze standaard verhuisdozen dan passen er 10 verhuisdozen in 1 m3. Wil je verhuizen met de grote vrachtwagen dan passen er ongeveer 910 standaard verhuisdozen in. Verhuis je liever met de kleinere bakwagen? Dan passen daar 200 verhuisdozen in.

De kubieke meter berekenen doe je door alles in meters of centimeters te vermenigvuldigen. Dus de lengte X breedte X hoogte. Als je bijvoorbeeld een kast hebt van 1 meter breed, 60 centimeter diep en 2 meter hoog dan vermenigvuldig je dus 1 x 0,60 x 2 en dat is dan 1,2 m3.

Gebruik onze m3 calculator!

Wanneer je de kuub van je gehele inboedel wilt uitrekenen moet dit natuurlik wel op een makkelijkere manier kunnen. Hiervoor hebben wij een handige tool. Dit is een calculator waarbij je heel makkelijk alleen het aantal meubelstukken, dozen en andere objecten hoeft in te voeren. Vervolgens zal de rekenmachine alles voor je uitrekenen! Maak het jezelf dus vooral makkelijk en bereken het volume van je verhuizing met deze handige calculator.

Nadat je alle informatie ingevoerd hebt kun je het uiteindelijke overzicht in een PDF-bestand op je telefoon, computer of laptop opslaan.

Onze verhuisspecialist

De uitkomst van de berekening met onze calculator kun je doorgeven aan onze verhuisspecialist. Dit kun je doen tijdens je offerteaanvraag. Uiteraard is dit allemaal gratis. Verder weten wij ook dat verhuizen erg lastig kan zijn en wij begrijpen het dan ook helemaal als je nog vragen hebt. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, maar natuurlijk ook telefonisch.

Betaalbaar verhuisbedrijf

Professionele verhuizing al vanaf 80 euro

365 dagen per jaar

Altijd zonder toeslagen en verborgen kosten

Track & Trace code

Volg jouw spullen tijdens transport voor een veilig gevoel

Snel antwoord

Altijd binnen 24 uur reactie

100% klanttevredenheid

Wij gaan door tot je tevreden bent

Aanbevolen door:

9,3 10
Klanten Vertellen      
5165 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen


Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 421 beoordelingen
js_loader

Hulp nodig bij het invullen?