Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wasmachine trap op of af? Geen paniek, doe dit

Wasmachine trap op of af? Geen paniek, doe dit

  shutterstock 413769772 scaled

  Wasmachine de trap op of af? Het zijn natuurlijk ontzettend grote en zware apparaten die jij niet even 1, 2, 3 de trap af of op tilt. Een wasmachine en koelkast verhuizen is daarom ook geen klusje die je alleen moet doen en vaak is het handig om hulp in te schakelen van professionele verhuizers. In deze blog behandelen we onder andere hoe jij een wasmachine de trap op krijgt, maar ook hoe je een koelkast de trap af krijgt. Met natuurlijk een aantal handige tips op een rijtje, zodat dit klusje binnen no-time geklaard is.

  Wasmachine de trap op en af

  Woon jij in een appartementencomplex zonder lift, of staat de wasmachine in een washok op zolder? Dan is het natuurlijk handig om meer informatie te ontvangen en een aantal handige tips, over hoe jij jouw witgoed de trap af krijgt. Het is een zwaar apparaat en onmogelijk om deze alleen de trap op en af te krijgen. Maar wij zouden geen professionele verhuizers zijn als we jullie geen handige methode zouden uitleggen, om dit onding toch met 2 personen naar beneden of boven te krijgen. Begin natuurlijk eerst met het ontkoppelen van de wasmachine, zodat al het water eruit is. Daarna tape je de losse onderdelen, zoals de slang, vast. Hierdoor kunnen er geen ongelukken gebeuren en kan je niet struikelen over de slang.

  1. Persoon 1 pakt met beide handen te achterkant van de wasmachine vast (zie het als een omarming), zodat het gewicht van de wasmachine op de borst en armen leunt.
  2. Persoon 2 pakt de wasmachine met beide handen aan de bovenkant (het handigste is de achterkant) vast. Check van te voren wel even of het bovenblad goed vastzit en het gewicht aan kan.
  3. Loop nu de trap af en hou de wasmachine zo recht mogelijk, daardoor heb je net voldoende ruimte om je voeten op de juiste manier, op de treden van de trap te plaatsen. Ook zorgt dit ervoor dat de belasting van jouw rug zo min mogelijk is.

  Hulpmiddelen inschakelen

  Natuurlijk gebruiken professionele verhuizers hiervoor ook wel eens speciale draagbeugels. Dit ziet eruit als een steekkar zonder wielen, die je aan de onderkant van de wasmachine schuift, waardoor er aan de achterkant een beugel komt. Hierdoor hoef je de wasmachine niet aan het bovenblad vast te pakken en is de kans op schade een stuk kleiner. Ook kun je gebruik maken van een trapsteekwagentje, deze kun je huren bij een bouwmarkt in de buurt of bij het verhuisbedrijf.

  Hoe krijg je een koelkast de trap op?

  Of je nou een koelvriescombinatie hebt of een Amerikaanse koelkast, het is van te voren van groot belang dat je alles goed opmeet. Dit zodat je tijdens het tillen niet voor de vervelende verrassing komt te staan dat hij toch niet door het trapgat past. Hoe til jij een grote koelkast de trap op? Allereerst willen we aanraden dit vooral niet zelf te doen, het is onmogelijk en vergt professionele hulp. Probeer allereerst altijd bij de zaak waar je de koelkast hebt gekocht te vragen of ze ook op verdieping leveren. Dit scheelt een hoop sjouwen. Natuurlijk kan het ook zijn dat je geen nieuwe koelkast hebt gekocht, maar jouw oude vertrouwde vriend mee naar je nieuwe woning moet. Belangrijk is dat de koelkast rechtop wordt verplaatst en zorg dat je gebruik maakt van hulpmiddelen. Onder andere een steekwagen, of trapsteekwagen kan helpen. Maar ook bestaan er speciale banden om zware items te verplaatsen en te tillen.

  Zoals we eerder al aangaven, willen we altijd aanraden om hulp in te schakelen van professionele verhuizers. Wil je alleen jouw witgoed (lees: koelkast, vriezer, wasmachine, droger e.d.) laten verhuizen? Alles is mogelijk. Een verhuislift kan wellicht hierbij van pas komen en ook daarvoor ben je bij Verhuisbedrijf Utrecht aan het goede adres. Wil jij meer informatie ontvangen of een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan hier.