Ga naar de inhoud

Hoeveel verhuisdozen nodig? Reken maar uit!

Bereken hoeveel verhuisdozen je nodig hebt

Ga je binnenkort verhuizen en ben je op dit moment volop bezig met de voorbereidingen? Dan is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel verhuisdozen je nodig zult hebben. Je wilt natuurlijk wel genoeg dozen hebben en straks niet tekort komen. Bereidt je daarom goed voor en kijk bijvoorbeeld naar wat voor spullen je hebt, hoeveel spullen je hebt en wat je allemaal mee gaat verhuizen.

Bij Verhuisbedrijf Utrecht (VBU) hebben onze sterke verhuizers jarenlange ervaring met verhuizingen. Wij weten hoe stressvol een verhuizing kan zijn en helpen je daarom graag een handje.

Verhuisdozen calculator

Verhuisdozen calculator

Bereken hoeveel verhuisdozen je nodig hebt op basis van je woonoppervlakte en huishouden.

0m2
0m2250m2
Type huishouden:

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt:

 verhuisdozen
Let op: Dit is een indicatie. De daadwerkelijke aantallen kunnen anders uitvallen.

Algemene richtlijnen voor een gemiddelde verhuizing

De algemene richtlijnen geven aan dat je ongeveer 10 tot 15 verhuisdozen per kamer nodig hebt of 1 á 2 verhuisdozen per m2. Maar er zijn ook andere manieren om dit te kunnen berekenen. Kijk voor jezelf wat jij het prettigst vindt en doe het op je eigen manier.

  1. Kijk naar je huishouden

Om het aantal verhuisdozen uit te rekenen kan er ook gekeken worden naar het soort huishouden. In het algemeen wordt er als voorbeeld een tweepersoonshuishouden zonder kinderen gebruikt.

Hoeveel verhuisdozen er nodig zijn is natuurlijk afhankelijk van je inboedel en het aantal gezinsleden waaruit het huishouden bestaat. Hoeveel verhuisdozen nodig zijn is dan ook vooral persoonsgebonden. De een heeft minder spullen dan de ander. Misschien ben je een student en heb je maar een klein aantal verhuisdozen nodig. Ben je een grote verzamelaar? Dan heb je natuurlijk extra dozen nodig. Ook is het belangrijk om naar het soort spullen en meubels te kijken. Heb je bijvoorbeeld een hele kast vol boeken? Dan heb je niet alleen meer verhuisdozen nodig, maar heb je ook extra sterke dozen nodig. Niet elk verhuisdoos is hier namelijk voor geschikt.

  1. Het woningtype

Het is verder ook belangrijk om naar het soort woning te kijken. Voor een studio heb je bijvoorbeeld veel minder verhuisdozen nodig dan voor een vrijstaande woning. Vergeet hierbij alleen niet om ook goed naar jezelf en je manier van leven te kijken. Woon je in een vrijstaande woning, maar leef je wel minimalistisch? Dan kun je natuurlijk minder verhuisdozen nodig hebben dan iemand die in een studio woont, maar wel een fervente verzamelaar is van bijvoorbeeld kunstobjecten.

  1. Het aantal kamers

De hoeveelheid spullen zijn belangrijk om naar te kijken tijdens het berekenen van hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, maar aan de hand van het aantal kamers in je huis kun je hier ook een goede inschatting van maken. In het algemeen zul je 10 tot 15 dozen per kamer nodig hebben. Alleen voor de keuken en badkamer geldt deze regel niet. Voor de keuken heb je bijvoorbeeld meestal meer verhuisdozen nodig terwijl voor de badkamer meestal minder verhuisdozen nodig zijn.

Gebruik onze verhuisdozen calculator

Kom je er niet uit met het berekenen van het juiste aantal verhuisdozen? Gebruik dan onze gratis verhuisdozen calculator! Deze handige tool hebben wij speciaal op onze website gezet zodat we het jou allemaal wat makkelijker kunnen maken. Na gebruik van de calculator weet je hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor de verhuizing.

Extra verhuisdozen

Of je nu zelf een berekening hebt gemaakt of dat je de online calculator hebt gebruikt, het is altijd verstandig om ongeveer 5 tot 10 verhuisdozen extra bij de uitkomst op te tellen. Het kan namelijk gebeuren dat je op de dag van verhuizing wat meer spullen blijkt te hebben en je wilt dan natuurlijk niet tekort komen. Het kan ook zijn dat sommige dingen wat zwaarder blijken te zijn en je hierdoor een extra aantal dozen nodig zult hebben.

Stevige en professionele verhuisdozen

Bij het bestellen van verhuisdozen moet je rekening houden met je inboedel. Heb je veel zware spullen? Dan is het belangrijk om goed naar de stevigheid van de dozen te kijken. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld verhuisdozen met dubbelgolf karton. Dit zijn ook de verhuisdozen die door VBU en andere professionele verhuizers gebruikt worden. Wij willen dat een verhuizing te allen tijde soepel en schadevrij verloopt en daarom hechten wij veel waarde aan stevige en professionele verhuisdozen van goede kwaliteit.

Dubbel golf karton verhuisdozen

De sterke en professionele dubbel golf karton dozen hebben een draagkracht van 50 tot 100 kg waardoor deze ook geschikt zijn om te stapelen. Verder is de inhoud van deze dozen rond de 50 liter met een afmeting van 48,5 x 32 x 36 cm. Voor deze verhuisdozen heb je ook geen speciale tape nodig, want het heeft een eenvoudig autolock systeem. Het inpakken van je spullen gaat met deze verhuisdozen dan ook veel sneller.

Een gouden tip

Standaard verhuisdozen zijn niet sterk genoeg voor zware spullen en deze zijn ook niet veilig om te stapelen. Dit komt vanwege het feit dat een standaard verhuisdoos niet van het sterkste kwaliteit karton is waardoor de doos vaak al snel scheurt. Zo kan het dus ook gebeuren dat de handvatten tijdens het tillen scheuren en je te maken krijgt met onnodige schade aan je inboedel. Om je spullen veilig te verhuizen is het daarom verstandig om professionele verhuisdozen te gebruiken.

Andere soorten verhuisdozen

Verhuisdozen zijn er natuurlijk in heel veel soorten en maten. Zoals je eerder hebt kunnen lezen is hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor de verhuizing afhankelijk van je inboedel. Zo hebben wij bijvoorbeeld speciale dozen van verschillende groottes voor spullen die wat groter zijn. Hierbij kun je denken aan garderobe- of schilderijdozen. Ook hebben wij verhuisdozen van verschillende maten. Zo zijn de verhuisdozen voor boeken wat kleiner, omdat er natuurlijk niet teveel boeken in gestapeld mogen worden, omdat het anders te zwaar is.

Duurzame verhuiskratten

Verder wordt er tegenwoordig ook steeds meer gekozen voor duurzame verhuizingen en daarom bieden wij ook speciale verhuiskratten van kunststof aan. Dit is een kunststof verhuiskrat die extra sterk is en dus ook duurzaam omdat het natuurlijk nooit kan scheuren.

Verhuisdozen huren of verhuisdozen kopen?

Verhuisdozen heb je vaak alleen voor een verhuizing nodig en verder zul je deze niet meer gebruiken. Daarom kiest men er steeds vaker voor om verhuisdozen te huren. Wanneer je verhuisdozen huurt kun je er tijdens de verhuizing gebruik van maken en worden deze ook weer later door het verhuisbedrijf opgehaald. Bij VBU bieden wij je deze service voor een scherp tarief aan. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook veel duurzamer natuurlijk.

Extra verhuismaterialen

Om je spullen veilig te verpakken is het belangrijk dat je goed inpakmateriaal gebruikt. Hiervoor kun je noppenfolie of inpakpapier gebruiken. Op deze manier kun je al je servies schadeloos verhuizen. Ook worden er vaak verhuisdekens gebruikt voor het stabiliseren van breekbare spullen. Deze materialen zijn tijdens een verhuizing dan ook je beste vriend.

Wat kosten verhuisdozen?

Wil je weten hoeveel het kost om verhuisdozen bij ons te huren of kopen? Dan kun je onze gratis offertegenerator invullen. Na het indienen van je aanvraag zul je binnen 24 uur een offerte in je mail ontvangen. Wordt je liever teruggebeld? Dan kun je ook een terugbelverzoek indienen. In dit geval zal een van onze verhuisspecialisten je de volgende werkdag tussen 08:00 en 18:00 terugbellen.

Kijk in onze webshop

Heb je alles berekend en weet je precies hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? En heb je hier ook nog wat verhuismaterialen bij nodig? Kijk dan rond in onze webshop! Hier bieden wij je niet alleen de beste verhuisdozen tegen scherpe tarieven aan, maar je kunt er ook de beste verhuismaterialen vinden.

Heb je nog vragen?

Heb je misschien nog vragen of heb je advies nodig van een verhuisspecialist? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken op 030-2054444. Onze medewerkers staan je graag te woord.

Betaalbaar verhuisbedrijf

Professionele verhuizing al vanaf 80 euro

365 dagen per jaar

Altijd zonder toeslagen en verborgen kosten

Track & Trace code

Volg jouw spullen tijdens transport voor een veilig gevoel

Snel antwoord

Altijd binnen 24 uur reactie

100% klanttevredenheid

Wij gaan door tot je tevreden bent

Aanbevolen door:

9,3 10
Klanten Vertellen      
5189 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen


Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 659 beoordelingen
js_loader

Heb je nog vragen? Neem contact op.