Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizing regelen? Doe het zorgvuldig!

Verhuizing regelen? Doe het zorgvuldig!

  over ons service2 2

  Het is eindelijk zover! Je gaat verhuizen en je kan niet wachten om je nieuwe woning in te richten. Helaas kost een verhuizing regelen veel bloed, zweet en tranen en heb je daarom nog hartstikke heel veel te doen. Hierbij kun je denken aan zaken met betrekking tot je oude woning, maar ook met betrekking tot je nieuwe woning. Voor de oude woning zul je bepaalde contracten en abonnementen op moeten zeggen terwijl je deze voor de nieuwe woning weer op tijd moet af sluiten. Soms kan je ook abonnementen meeverhuizen, dus het is opletten geblazen. Wij zeggen altijd: een goede voorbereiding is het halve werk en daarom willen we je graag helpen bij je verhuizing. Zo hoef jij de verhuizing niet helemaal in je eentje te regelen!

  Wat moet je bij een verhuizing regelen?

  Voordat je echt helemaal verhuisd bent is de zwaarste taak eigenlijk de verhuizing regelen. Hopelijk kun je vrienden, familie en buren om hulp vragen en als dit helaas niet mogelijk is dan zijn de verhuishelden van VBU er voor je. Een verhuizing regelen is namelijk niet simpel. Het is niet alleen de sleutels ophalen en klaar is kees. Je moet je verhuizing doorgeven, je spullen inpakken, vervoeren en de spullen weer uitpakken. Je moet contracten opzeggen, maar ook weer afsluiten.

  • Je moet je nieuwe adres doorgeven aan instanties.
  • Je moet je adreswijziging bij de nieuwe gemeente doorgeven.
  • Je moet je fiscale zaken goed regelen.
  • Je moet nieuwe contracten afsluiten.

  Naast deze zaken zijn er nog een aantal andere belangrijke zaken die je goed moet regelen. Maar wanneer moet je dit nu eigenlijk doen? Wanneer begin je met wat?

  Je verhuizing plannen met een checklist

  Wat goed kan helpen is het maken van een checklist. Een checklist verhuizen kan je helpen met het overzicht zodat je niet in de war hoeft te raken over taken die al uitgevoerd zijn en/of taken die nog uitgevoerd moeten worden. Een verhuizing voorbereiden met een checklist zorgt er ook voor dat je minder stress zult hebben, omdat je precies weet wat je moet doen en wanneer je dit moet doen.

  De allereerste voorbereidingen

  • Zeg je huur op of verkoop je huis
   Heb je een huurhuis? Dan is het belangrijk om je huurcontract op tijd op te zeggen. Heb je een eigen huis? Dan moet je contact opnemen met een makelaar. Zo kan het oude huis verkocht worden.
  • Regel je fiscale zaken
   Een verandering in je hypotheeklasten heeft ook effect op je belastingzaken. Zorg er daarom voor dat je jouw fiscale zaken goed geregeld hebt zodat je achteraf niet voor verassingen zult komen te staan.
  • Zorg voor voldoende verhuismaterialen
   Zorg voor goede en professionele verhuismaterialen. Doe dit op tijd zodat je op het juiste moment kunt beginnen met inpakken. De materialen die je nodig kunt hebben zijn verhuisdozen, verhuisdekens, inpakmaterialen, spanbanden etc.
  • Een professioneel verhuisbedrijf
   Wil je de verhuizing uitbesteden? Dan kun je een professioneel verhuisbedrijf inschakelen. Verhuisbedrijf Utrecht (VBU) kan je hier goed bij helpen,
  • Verhuis je vanwege werk?
   Wanneer je voor werk verhuist kan dit voordelen met zich meebrengen. Voor je verhuizing ontvang je dan soms een vergoeding van je werkgever. Vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden.
  • Verbouwingen
   Moet er nog wat in de nieuwe woning gebeuren? Wil je het huis laten verbouwen of wil je dit allemaal zelf doen?

  Een maand van tevoren

  • Kijk goed naar wat je allemaal mee wilt nemen. Zijn er spullen die je niet vaak gebruikt? Dan kun je deze alvast inpakken.
  • Houdt belangrijke documenten en waardevolle spullen apart zodat deze tijdens de verhuizing niet zoek kunnen raken.
  • Geef je nieuwe adres door aan de bewoners van je oude huis. Zo kunnen de nieuwe bewoners al je post dat op het oude adres binnenkomt naar je doorsturen. Ook kun je gebruikmaken van de speciale verhuisservice van PostNL waardoor je post automatisch met je meeverhuist. Wel zijn hier natuurlijk kosten aan verbonden.

  Een week voor de verhuizing

  • Bereid je wasmachine voor op de verhuizing. Zorg ervoor dat je na de laatste was de slang losmaakt en deze leeg laat lopen. Maak deze los en plak het op de wasmachine zodat je het niet kwijt kunt raken. Controleer de trommel van de wasmachine zodat je zeker weet dat daar ook geen water meer inzit. Aan de achterkant van je wasmachine zit een klepje. Door je wasmachine te kantelen kun je er een emmer onder zetten waardoor het kleine beetje water dat nog in je wasmachine zat eruit kan lopen.
  • Meubels demonteren is belangrijk. Wanneer je dit niet doet kun je de meubels tijdens de verhuizing namelijk beschadigen en dit wil je natuurlijk niet.
  • Begin langzaamaan met het schoonmaken van de oude woning zodat je op de verhuisdag zelf niet heel veel meer te doen hebt.

  De verhuisdag

  • Begin met het inpakken van de laatste spullen. Dit zijn de spullen die je tot het laatste moment nodig hebt. Vaak zijn dit toiletartikelen of keukenspullen.
  • Nadat alles ingepakt is en de oude woning netjes en schoon is kun je verhuiswagen controleren. Wanneer alle spullen ingeladen zijn kunnen deze naar de nieuwe woning gereden worden.

  Een tip voor de verhuisdag zelf is het huren van een verhuislift. Dit zorgt er niet alleen voor dat de verhuizing sneller verloopt, maar ook veiliger en makkelijker. Bij VBU kun je goedkoop een verhuislift huren. Wie zegt dat goedkoop verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf niet mogelijk is!