Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizen met een verhuislift; waarom?

Verhuizen met een verhuislift; waarom?

  Header Verhuislift Huren Utrecht 1

  In Nederland werden in het jaar 2017 gemiddeld 5500 appartementen verkocht per maand. Dat is bijna 50% procent van het totaal aantal verkochte woningen. Vooral in grote steden als Utrecht, Amsterdam en de randstad vinden we veel van deze hoogbouw terug. Om niet continu 3 verdiepingen naar onder te gaan met al je spullen, kan het dus zeer handig (en voordelig) zijn om een verhuislift te huren. Maar er zijn, behalve het gemak, natuurlijk ook nog genoeg andere redenen om een verhuislift te huren. Deze hebben wij voor jullie in dit artikel uitgelegd.

  Van appartement tot eengezinswoning

  Een verhuislift verlicht de werklast tijdens de verhuizing, deze hoeft dus niet alleen ingezet te worden bij een verhuizing naar een appartement, maar kan ook zeer gemakkelijk zijn om in te zetten bij een ‘gewone’ verhuizing. Door teveel te sjouwen en te tillen kun je je rug te zwaar belasten en hierdoor kan een verhuislift een goede oplossing bieden. Wanneer je bijvoorbeeld midden in de stad woont is het vaak onmogelijk om je gehele inboedel naar beneden te krijgen in de gewone lift die het complex biedt. Dan komt er nog eens bij dat wanneer je in bijvoorbeeld Utrecht, Amsterdam of de Randstad woonachtig bent, de monumentale panden vaak niet eens beschikken over een lift. Dan wordt het vaak onmogelijk om jouw hele huisraad naar beneden te krijgen.

  Tijd = geld

  Vaak betaal je een verhuisbedrijf per uur, wanneer zij met jouw zware spullen (witgoed, grote kasten e.d.) langs een kleine wenteltrap moeten, kan je je dus wel voorstellen dat dit alles een stuk langer gaat duren. Wanneer je een verhuislift huurt scheelt dit aanzienlijk in tijd. Alle spullen kunnen namelijk door het raam direct naar buiten, waardoor de verhuizers niet met al jouw spullen continu de trap af moeten. Maar het rechtstreeks de verhuiswagen ingeladen kan worden. Meubels hoeven vaak niet eens gedemonteerd te worden! Een verhuislift is eigenlijk simpel gezegd een ladderlift. Ze zijn verplaatsbaar en bestaan uit een ladder en een liftplatform. Door de elektrische motor kan dit platform zich over de ladder heen bewegen. Vaak kun je tot wel 400 kilogram verplaatsen, dus je kan je wel voorstellen dat dit een stuk sneller gaat dan doosje voor doosje naar beneden te brengen.

  Type verhuislifte

  Er zijn verschillende verhuisliften verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld verhuisliften die op aanhangers staan, deze worden aan de verhuiswagen gekoppeld. Maar je hebt ook liften op een kleine vrachtwagen of zelfs een lift die opgebouwd kan worden ter plaatse om op moeilijk bereikbare plekken te komen. Welk type verhuislift jij nodig hebt is dus volledig afhankelijk van de woning waar de spullen uit moeten en je nieuwe huis of appartement. Ook wordt er gekeken naar de omvang van de spullen, zijn er veel zware items bij, of gaat het slechts om een aantal dozen en kleine meubels. Zorg wel altijd dat de lift bemand is door Erkende Verhuizers, wanneer je zelf aan de slag gaat met een verhuislift kunnen er nare ongelukken gebeuren. Het is dus zeker aan te raden om iemand in te schakelen die de ervaring en kennis in huis heeft om de verhuislift te bedienen.

  Wat kost het om een verhuislift te huren?

  Bij Verhuisbedrijf Utrecht kun je al een verhuislift huren voor slechts €60 per uur. Het scheelt je veel tijd, stress en gesjouw. Naast de juiste ondergrond en de perfecte hellingshoek is het natuurlijk belangrijk dat er ook voldoende ruimte is om de verhuislift te plaatsen. Heb je een parkeerplaats of een balkon? Dan is het makkelijk. Maar wanneer je woont aan een drukke weg dien je wel enige voorbereidingen te treffen. Zorg dat je contact opneemt met de gemeente om een aanvraag in te dienen om de verhuislift op de rijbaan te plaatsen. Geef daarbij altijd aan dat er weinig overlast zal zijn en hoe lang de meubellift er zal komen te staan.

  Wil je meer informatie over het aanvragen van een ontheffing bij de gemeente? Of wil je graag een offerte op maat voor jouw verhuizing? Neem dan vrijblijvend contact op met Verhuisbedrijf Utrecht. We helpen je graag op weg!