Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Leger des Heils: huis ontruimen

Leger des Heils: huis ontruimen

  leger des heils huis ontruimen

  Een woning ontruimen is geen gemakkelijke opgave. Een overledene heeft vaak veel waardevolle spullen die nabestaanden of ontruimers moeten opruimen. Hiertussen zitten veel persoonlijke spullen, kostbare spullen en bijvoorbeeld ook tweedehands kleding tussen. Wat kun je doen met deze kleding? Bij VBU weten we hier altijd wel raad mee. Dit leggen wij graag aan je uit in dit artikel.

  Waardevolle spullen en kleding doneren

  Je kunt er voor kiezen om zelf de kleding te houden, het te doneren aan een goed doel of je laat VBU alles voor je regelen. Kleding is een van de dingen waar wij altijd mee te maken krijgen tijdens het ontruimen van een woning. Dit is niet meer dan logisch, want iedereen heeft natuurlijk kleding in bezit.

  Het opruimen van de kledingkast van een overledene is vaak ook een erg moeilijk en emotioneel proces voor de nabestaanden. De een wil het bewaren, de een geeft het liever weg en de ander wil helemaal niks te maken hebben met het leeghalen van de woning, omdat het emotioneel gewoonweg te zwaar is.

  Goede doelen en woningontruiming cvs

  Je kunt ervoor kiezen om de kast zelf op te ruimen en de kleding ook zelf aan goede doelen te schenken. Denk hierbij aan het Leger des Heils, het Rode Kruis of Woningontruiming CVS bijvoorbeeld. Als je ervoor kiest dat VBU de zorg van de kleding op zich neemt dan is het goed om te weten dat wij de kleding afgeven bij de Leger des Heils ReShare winkels.

  Zo krijgt kleding een tweede leven en wordt het vaak ook verdeeld onder de minderbedeelden in onze samenleving. Zo proberen wij als bedrijf ook maatschappelijk iets te beteken voor onze medemens.

  Kleding zelf bewaren

  Sommige mensen vinden het toch fijn om de kleding van een overledene te bewaren en zelf te dragen. Het geeft ze een gevoel van warmte. Ook kun je het dragen van de kleding zien als een eerbetoon aan de overleden dierbare.

  Verdelen onder de nabestaanden

  Wil je de kleding niet doneren, maar ook niet zelf dragen? Dan kun je er ook voor kiezen om de kleding te verdelen onder de nabestaanden. Zo hoeft je het zelf niet te dragen, maar blijft het wel binnen jouw vertrouwde kring.

  Leger des Heils en de ReShare stores

  Het leger des Heils heeft veel tweedehands kledingwinkels. Dit noemen zij de ‘ReShare Stores’. Het idee van het Leger des Heils ReShare concept is dat zij de mooie kleding voor een scherpe prijs verder verkopen. Zo krijgt kleding een nieuwe bestemming.

  Het Leger des Heils ReShare houdt hierbij ook een noodvoorraad achter de hand voor de minder bedeelden in de samenleving. Verder zorgen zij met dit concept ook voor een dagbesteding voor de minderen in onze samenleving. En het is natuurlijk ook erg goed voor het milieu. Het Leger des Heils ReShare streeft namelijk naar een duurzame wereld.

  VBU woningontruiming regionaal

  Ook voor een woningontruiming kun je gebruik maken van de diensten van Verhuisbedrijf Utrecht. Onze ontruimers werken uiterst dicreet en gaan op een respectvolle en zorgzame manier om met de inboedel van de overleden persoon. Je hoeft je geen zorgen te maken over de waardevolle spullen, omdat wij hier in goed overleg met jou de nodige afspraken over maken.

  Onze mannen zullen je volledig ontzorgen en van A tot Z begeleiden. Komen onze ontruimers later nog waardevolle spullen of belangrijke documenten tegen? Dan zullen wij altijd direct contact met je opnemen. Alles met betrekking tot het verwijderen van inboedel gebeurt bij ons met fluwelen handschoenen.

  Onze werkwijze

  Onze ontruimingsspecialist zal altijd langskomen voor een inspectie en inventarisatie. Een gedeelte van de inboedel is vaak deel van een erfenis, maar soms ook niet. Van de overgebleven spullen is het erg belangrijk om te weten wat hiermee dient te gebeuren en daarom zal onze specialist dit dan ook altijd met je bespreken. Na dit gesprek kunnen de spullen gesorteerd worden.

  Kosten woningontruiming

  Verschillende soort factoren bepalen de kosten voor jouw woningontruiming. Dit is vooral zo wanneer wij een huis leeghalen na overlijden.

  Een huis leeghalen na overlijden is een arbeidsintensieve klus en dit beïnvloed dan ook de kosten van een woningontruiming na overlijden. Ten eerste moeten wij natuurlijk eerst weten wat voor woning het betreft. Is het een kleine of een grote woning? Moeten wij in een druk stadscentrum ontruimen? Ook inboedel speelt een belangrijke rol in de kosten, want een groot aantal spullen betekent natuurlijk ook meer werk.

  Verder zijn er ook bijkomende kosten die te maken hebben met extra werkzaamheden. Het is daarom onmogelijk om je zonder enige achtergrondinformatie een gemiddelde prijs te geven.

  Vraag een gratis offerte aan

  Moet jij een huis leeghalen? Voor een precieze prijsindicatie voor het ontruimen van jouw woning kun je het beste een gratis offerte aanvragen. Bij ons is dit uiteraard helemaal vrijblijvend en je zult dan ook nergens aan vastzitten. Heb jij nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.