Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Huis ontruimen, kan dat gratis?

Huis ontruimen, kan dat gratis?

  huis ontruimen gratis

  Een huisontruiming gebeurd niet zonder reden en vaak gebeurd het ook onder onfortuinlijke omstandigheden van de huurder. Een ontruiming kan bijvoorbeeld te maken hebben met een uitzetting, maar ook met een overlijden. De kosten van een huisontruiming zijn toch vaak het eerste waar men in zo een zware periode aan denkt. Een huis leeghalen is op zichzelf al een lastige taak, maar het brengt dus helaas ook de nodige kosten met zich mee.

  Veel mensen willen een woningontruiming daarom ook liever zelf uitvoeren. Helaas is het fysiek erg zwaar werk en vraagt het ook om de nodige ervaring. Waarom brengt een woning ontruimen dan kosten met zich mee en kunnen wij dit gratis voor je uitvoeren? Dit en waarom een ontruimingsbedrijf inschakelen verstandiger is lees je in dit artikel.

  Een huis leeghalen bij verschillende situaties

  Een huis leeghalen is arbeidsintensief werk. Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen een ontruimingsbedrijf inschakelen. Verder is het niet alleen fysiek heel zwaar om een grote woning te ontruimen, maar vaak is het voor de betrokkenen ook emotioneel veel te zwaar.

  Verschillende factoren beïnvloeden de prijs voor een woningontruiming. Daarom is het als ontruimingsbedrijf erg moeilijk om zonder enige achtergrondinformatie de gemiddelde prijs te noemen. Op dit moment wordt er op het internet vaak gezocht naar ‘vrijblijvend huis leeghalen’ of ‘kosten woningontruiming’. Als antwoord op de vraag of wij gratis een woning leeghalen moeten wij helaas ‘nee’ antwoorden.

  Verkoop jouw waardevolle spullen

  Wij kunnen je als ontruimingsbedrijf wel wat anders aanbieden. Jouw inboedel speelt hierbij een grote rol. Heb je nog veel goede en bruikbare meubels of denk je dat jouw inboedel veel waard is? Dan kun je jouw inboedel aan ons verkopen. Dan wordt de prijs die wij je betalen voor de bruikbare spullen in mindering gebracht op jouw rekening. Zo kun je eigenlijk jouw huis laten leeghalen in ruil voor inboedel.

  Taxatie van jouw inboedel

  Een woningontruiming in ruil voor inboedel gebeurt wel alleen onder bepaalde omstandigheden. Hierbij willen wij natuurlijk wel dat jouw inboedel eerst getaxeerd wordt. Wij hebben bij VBU onze eigen taxateurs. Deze zullen dan kijken naar de bruikbare goederen. Zitten hier nog waardevolle spullen tussen? Kunnen wij deze meubels of spullen makkelijk doorverkopen of betreft het specifieke objecten waar wij niet heel veel mee kunnen? De inboedel moet natuurlijk wel geschikt zijn voor ons om door te verkopen.

  Bij het taxeren zorgen wij altijd voor een eerlijke en transparante aanpak. Wil je toch liever een externe partij inschakelen voor de taxatie van jouw spullen? Dan is dit natuurlijk je goed recht en hierbij helpen wij je ook graag.

  Woning ontruimen en afvoeren vuil

  Een grote woning heeft vaak ook veel spullen en hierbij dus ook veel afval. Wij bij VBU sorteren al het afval alvorens het weg te brengen. Hierna brengen wij het afval naar de daarvoor speciale afleverpunten. Dit doen wij, omdat wij streven naar een duurzame wereld. Dit betekent dus ook dat wij alles netjes recyclen. Spullen die je niet meer wilt en die wij ook niet van je kunnen kopen brengen wij naar de lokale kringloop. Zo zorgen de ontruimers ervoor dat de woning leeg is bij het opleveren. Onze ontruimers zijn echte vakmannen die ervoor zorgen dat jouw woning op correcte wijze wordt ontruimd.

  Waarom woning ontruimen niet gratis kan

  Deze vraag hebben wij natuurlijk eerder al een beetje beantwoord. Het is arbeidsintensief werk en er komen veel andere werkzaamheden bij kijken. Zoals je hebt kunnen lezen is een woningontruiming niet alleen de woning leeghalen. Er moet van alles netjes afgerond worden én er moeten schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Zo kunnen wij de woning bezemschoon opleveren.

  Een woning bezemschoon opleveren

  Wat betekent een bezemschone oplevering? Bezemschoon betekent dat de woning of appartement in originele staat moet worden opgeleverd aan de woningbouw of makelaar. Een huis leeg inleveren. betekent niet dat het geaccepteerd wordt voor de oplevering. Om te voldoen aan de eisen van de verhuurder moeten er allemaal extra werkzaamheden uitgevoerd worden.

  Nadat de woningontruiming vakkundig is uitgevoerd kijken we naar de staat van de woning. Zijn er gaten in de muren die wij moeten vullen? Ligt er laminaat of vloerbedekking wat verwijderd moet worden? Zijn er nog lampen en gordijnen die wij moeten verwijderen? Nadat wij alle klussen in het huis hebben uitgevoerd zijn we helaas nog steeds niet klaar.

  Ook bij schoonmaak werkzaamheden

  Hierna beginnen namelijk de schoonmaakwerkzaamheden. Het huis moet grondig gereinigd worden. Denk hierbij aan de keuken, wc en badkamer. Hiervoor hebben wij dan ook weer extra middelen nodig.

  Maak met spoed een boeking

  Het nieuws van een woningontruiming komt vaak op het laatste moment. Dit weten wij als ontruimingsbedrijf maar al te goed. Daarom proberen wij altijd zo flexibel mogelijk te werken. Als je direct contact met ons opneemt zullen wij gelijk in onze planning kijken. Is er tijd voor een extra ontruiming? Dan is het natuurlijk geen probleem. Hebben wij geen tijd? Dan proberen wij altijd door middel van kleine aanpassingen in onze agenda ervoor te zorgen dat wij tijd hebben voor jouw spoedontruiming. Wel rekenen wij hier een kleine toeslag voor.

  Vraag een gratis offerte aan

  Moet jij een huis leeghalen? Voor een precieze prijsindicatie voor het ontruimen van jouw woning kun je het beste een gratis offerte aanvragen. Bij ons is dit uiteraard helemaal vrijblijvend en je zult dan ook nergens aan vastzitten. Heb jij nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.