Ga naar de inhoud
Home » Blog » Buurtapps; zo leer jij jouw buurt kennen!

Buurtapps; zo leer jij jouw buurt kennen!

  maxresdefault

  Als je net verhuisd bent naar een nieuwe buurt is het niet altijd voor iedereen even makkelijk om nieuwe contacten te leggen. Er bestaan inmiddels talloze apps in Nederland waarmee jij jouw buurt kan verkennen. Van uitwisselen van informatie tot het leren kennen van mensen met gedeelde hobby’s, of gewoon wanneer je een helpende hand nodig hebt van een sterke buurman. Ideaal dus! Wij hebben enkele populaire apps voor jullie op een rijtje gezet.

  Wat is een buurtapp?

  Er bestaan verschillende buurtapps met allemaal hun eigen functie. Allemaal hebben ze een soortgelijke functie en dat is het in contact komen met je buurtbewoners. Handig wanneer je een buurtfeest wil organiseren, maar ook wanneer je op korte termijn iets nodig hebt zoals bijvoorbeeld een boormachine of een helpende hand als je die mega zware koelkast moet verplaatsen. Maar het is ook handig als jij bijvoorbeeld graag gaat wandelen, leer mensen kennen die met jou een rondje willen doen ’s avonds en zo ontstaat er binnen no-time een gezellig clubje wandelaars. Ben je net nieuw in de buurt en wil je een housewarming organiseren? Je kan activiteiten aanmaken en zo iedereen uitnodigen. Wij hebben voor het gemak voor jullie alle populaire buurtapps op een rijtje gezet.

  BuurtApp

  Met BuurtApp is het mogelijk om te chatten met personen die bij jou in de buurt wonen. Je kan zelf kiezen met wie je communiceert door middel van de reikwijdte die je zelf bepaald. Je tekent namelijk op de kaart de buurt naar jouw keuze en leest vervolgens berichten op vijf verschillende niveaus. Opgedeeld in 50 meter rondom je eigen huis, in jouw straat, buurt, wijk of in de gehele gemeente. Vooral in Utrecht is deze app enorm populair, vandaar dat die natuurlijk bij ons ook niet op nummer 1 mag ontbreken. Er zijn nu ongeveer zo’n 15.000 gebruikers door heel Nederland, als jij daar jouw nieuwe BFF niet tussen kan vinden…

  Nextdoor

  Deze app komt oorspronkelijk uit Amerika en is nu ook in Nederland populair aan het worden. Nederland is het allereerste land waarnaar de app is uitgebreid. Met deze app kan je je buurtgenoten in de gaten houden, niet alleen in jouw eigen buurt, maar ook in omliggende gebieden welke je bij je instellingen kan selecteren. De app is super handig wanneer je bijvoorbeeld iets kwijt bent, jouw huisdier de hort op is, wanneer je een handje hulp nodig hebt bij een klusje, op zoek bent naar een babysitter, een hardloopmaatje, jouw zolderopruiming te koop wil aanbieden, of gewoon om gezellig te chatten. Is jouw buurt nog niet aangesloten? Dan maak je er heel gemakkelijk een aan.

  Wazzurp

  Wazzurp is ontstaan in Arnhem, maar inmiddels hebben meerdere grote plaatsen in Nederland zich hierbij aangesloten. Je kan het een beetje zien als een plaatselijke Facebook! Je kan buurtbewoners leren kennen en zoeken op basis van interesses, verschillende evenementen aanmaken (handig voor jouw eerste housewarming), maar ook jouw spullen te koop aanbieden of ruilen na een grote schoonmaak. Dit kan vooral erg handig zijn na een verhuizing, wanneer je erachter komt dat je toch een hoop onbruikbare spullen hebt meegenomen.

  Wij hebben de 3 populairste buurtapps op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar welke buurtapps jullie gebruiken! Welke is jullie favoriet?