Ga naar de inhoud
Home » Blog » Piano verhuizen? Verhuisbedrijf Utrecht helpt!

Piano verhuizen? Verhuisbedrijf Utrecht helpt!

  Piano Through Broken Floor e1455845678125

  Of het nou gaat om het verhuizen van een piano of een vleugel verhuizen, ten aller tijde dient dit zeer professioneel en voorzichtig te gebeuren. Vaak is er professioneel materiaal voor nodig en kun je het niet alleen doen. Het is tenslotte niet zomaar even een kastje wat je in- en uit elkaar kan draaien en in de auto kan ‘gooien’. Je kan er natuurlijk voor kiezen om het uit handen te geven, maar we hebben ook een aantal handige tips voor jullie op een rijtje gezet voor als je de piano zelf wilt verhuizen.

  Zelf een piano verhuizen?

  Belangrijk is dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Zorg dat alle materialen al klaar liggen en de looproute in het huis is uitgestippeld. Meet alles van te voren op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je al over de helft bent. Een goede tip is om een verhuishondje klaar te zetten, wanneer de piano te zwaar is hiervoor dan kun je gebruik maken van een speciale rijplaat.

  Tips voor het verhuizen van een piano

  Voordat de piano op transport gaat moet deze netjes en met grootste zorg worden ingepakt en beschermd. Hiervoor kun je speciale folie gebruiken zodat er geen krassen op het instrument kunnen komen. Het vervoeren van het instrument wordt al ingewikkelder, je moet namelijk zorgen dat deze niet gaat schuiven tijdens het rijden. Zorg dus dat je hem stevig vastzet met eventueel spanbanden.

  Piano verhuizen langs de trap

  Het lijkt onmogelijk, hoe krijg je de piano langs de trap naar beneden? Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je van te voren bepaald of de trap stevig genoeg is, maar vooral ook of het trappengat groot genoeg is om de piano doorheen te verhuizen. Het zou natuurlijk niet handig zijn als je er op het laatste moment achter komt dat je toch net die ene draai niet kan maken of er beschadigingen komen aan de muren of zelfs de piano. Als de vleugel niet langs de trap verhuisd kan worden, dan kun je er voor kiezen om een verhuislift te huren. De verhuislift zal dan op de dag van de verhuizing klaarstaan bij bijvoorbeeld jouw balkon of raam waar de piano doorheen kan en wordt door middel van de lift veilig naar beneden gebracht.

  De kosten van het verhuizen van een piano

  De prijs van het verhuizen van een piano is afhankelijk van een aantal factoren. Als de vleugel gewoon door de voordeur kan en er geen materiaal zoals verhuisliften e.d. aan te pas komen, kun je je piano vaak al goedkoop laten verhuizen. De kosten heb je dus deels ook zelf in de hand, wanneer jij op de dag van de verhuizing zorgt dat er een aantal vrienden en/of familieleden aanwezig zijn om een handje te helpen, heb je aan een verhuizer en een verhuisbus al genoeg.

  Piano laten verhuizen

  Jouw piano kun je ook gewoon laten verhuizen door Verhuisbedrijf Utrecht. Of je je piano nu wil laten verhuizen in de regio Amsterdam, Utrecht of Den Haag of het alleen gaat om vleugeltransport. Wij komen je helpen! 100% veilig en professioneel door jarenlange ervaring in pianotransport. De piano wordt uiteraard ook eerst met de grootste zorg ingepakt en beschermd met speciale materialen voordat deze naar zijn nieuwe plekje vertrekt.

  Ben je benieuwd naar de kosten van een piano verhuizing of de prijs van een vleugeltransport? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag online een offerte aan.