Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Meubeltransport; waar moet je op letten?

Meubeltransport; waar moet je op letten?

    Header Meubeltransport

    Een verhuizing is natuurlijk al een hele organisatie op zich, maar het belangrijkste is dat jouw waardevolle spullen veilig en heel getransporteerd worden van punt a naar punt b. Er zijn een aantal zaken waar je van te voren al rekening mee kan houden en daarom hebben wij deze belangrijke punten voor jullie op een rijtje gezet. Nu kan jouw verhuizing nog vlotter verlopen en komen jouw meubels veilig aan op de nieuwe bestemming.

    Tip 1: opmeten

    Zorg dat je voor de verhuizing de grootste spullen hebt opgemeten. Denk hierbij aan de bank, maar vergeet ook vooral de koelkast en de rest van het witgoed niet. Het is namelijk niet handig dat je op de dag zelf pas erachter komt dat die ene kast toch niet door de deuropening past. Zo kun je nog op tijd een verhuislift regelen. Niet alleen opmeten in het oude huis is cruciaal, maar de spullen moeten natuurlijk ook op de nieuwe locatie passen. Bedenk daarom van te voren goed waar alles komt te staan.

    Tip 2: inpakken

    Zorg dat zware spullen altijd onderin de doos worden ingepakt en zorg ervoor dat je niet teveel zware spullen in een doos stopt. Ruimtes die eventueel over zijn kun je gemakkelijk opvullen met handdoeken, theedoeken, kussenhoezen, lakens etc. Deze zorgen er dan voor dat de spullen beschermd zijn tegen een stootje.

    Tip 3: maak leeg

    Zorg ervoor dat je dressoir, boekenkast en andere meubels voor de verhuizing al volledig leeg gemaakt zijn. Laat niks los in de lades liggen en wikkel de kasten die losse deurtjes en lades hebben volledig in met beschermfolie. Soms is het namelijk het geval dat een bepaalde kast op zijn kant de deur door moet, dan is het erg onhandig als de lades eruit vallen of de deurtjes open gaan.

    Tip 4: wasmachine en koelkast

    Een wasmachine is vaak erg zwaar, dit komt doordat er nog veel water door de slangen heen loopt die in de wasmachine zitten. Zorg er dus voor dat de wasmachine voor het transport volledig ontwaterd is. Hiervoor is het handig als je een sterke man erbij roept, de wasmachine moet namelijk gekanteld worden om ook het laatste restje water eruit te laten krijgen. Een wasmachine kan al gauw 80 kilo wegen, dus zorg altijd voor voldoende handen die je kunnen helpen bij het verplaatsen van de wasmachine en droger. Naast de wasmachine is de koelkast natuurlijk ook weer zo’n item dat slecht tegen een stootje kan. Het beste is (zoals hierboven bij de kasten) om de binnenkant volledig leeg te halen. Lades, plankjes etc. haal je allemaal uit de koelkast en hou je samen apart. Een koelkast MOET rechtop vervoerd worden, anders heb je kans dat de koelkast stuk gaat. Kan het echt niet anders en is de enige optie liggend vervoeren? Wacht dan zeker 8-12 uur voordat je de koelkast weer in het stopcontact steekt. Ditzelfde geldt ook voor de vriezer.

    Tip 5: haal uit elkaar

    Last but not least; de meubels die je uit elkaar kan halen kun je het beste van te voren al als bouwpakket bij elkaar klaar zetten. Haal boterhamzakjes en een stel stickers en doe hier alle schroefjes in en tape deze vast aan het meubel zodat er niks kwijt kan raken. Zo kun je meteen aan de slag op je nieuwe locatie zonder dat er schroefjes of andere kleine prullaria missen.

    Ben je zelf niet zo’n held in verhuizen en kan jij op de dag zelf best wel een extra helpende hand gebruiken? Verhuisbedrijf Utrecht staat altijd voor jou klaar! Neem contact met ons op en ontvang direct een geheel vrijblijvende offerte.