Ga naar de inhoud
Home » Blog » Kluis verhuizen; een zware klus om uit te besteden!

Kluis verhuizen; een zware klus om uit te besteden!

  IMG 8274 scaled 1

  Een zware kluis verhuizen? Vaak staat het moment dat de kluis geleverd werd nog vers in het geheugen gegrift, een zware klus die je het beste kan uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf die op een verantwoorde en veilige wijze te werk gaat. Even oppakken en verplaatsen zit er vaak namelijk niet in. Hoe doen we dit dan wel en hoe gaat Verhuisbedrijf Utrecht te werk? Dat leggen we uit in deze blog.

  Verhuizen van een kluis

  Natuurlijk wil je er niet aan denken, maar bij een inbraak worden vaak complete kluizen meegenomen, omdat openen ter plaatsen vaak teveel tijd kost. Het is dus enorm belangrijk dat de kluis professioneel verankerd wordt. Vaak heb je dit laten doen door het bedrijf waar je de kluis ook hebt gekocht. Maar bij een verhuizing wordt het een ander verhaal en is het dus verstandig om dit uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf met kennis van zaken. Natuurlijk heeft Verhuisbedrijf Utrecht jarenlange ervaring en hebben wij verschillende manieren hoe we de kluis kunnen verhuizen.

  Hoe gaat het in zijn werk?

  Het oppakken en verplaatsen van een zware kluis is niet zomaar een klusje van 5 minuten. Er is specialistisch materiaal nodig en daarvan is Verhuisbedrijf Utrecht natuurlijk in voorzien. Het verhuizen van een kluis wordt vaak onderschat en kan dan ook op verschillende manieren worden gedaan. Doordat een kluis niet voorzien is van ribbels of poten is het vaak moeilijk om een kluis door slechts twee verhuizers te verplaatsen en daardoor kiezen wij voor professioneel materiaal!

  Kluis verhuizen met een trapklimmer

  We horen jullie al denken ‘wat is een trapklimmer’? Een trapklimmer is een soort steekwagen, speciaal gemaakt voor trappen. Vaak voorzien van zes wielen en kan belast worden met maximaal 200 kilo. Een kluis weegt vaak meer dan 100 kilo en het is dus niet alleen de vraag of  de trapklimmer het gewicht aan kan, maar ook of de constructie van de trap stevig genoeg is. Een kluis verhuizen met een trapklimmer is dan ook niet altijd mogelijk, waardoor het vaak het geval is dat er toch nog een verhuislift ingezet moet worden.

  Kluis verhuizen met een verhuislift

  De maximale draagkracht van een verhuislift ligt ook rond de 200 kilo, maar het voordeel hiervan is dat je beschadigingen kan voorkomen doordat je niet in een trappenhuis hoeft te manoeuvreren met een zware kluis. Natuurlijk is het wel handig als er een raam of balkon(deur) beschikbaar is waar de kluis doorheen kan. We raden aan om toch minimaal voor een uur een verhuislift te huren, zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je voldoende tijd om de kluis op de nieuwe bestemming te krijgen.

  Wil je meer informatie ontvangen over het verhuizen van jouw (zware) kluis? Of het nou gaat om een zakelijke verhuizing of een gewone verhuizing, Verhuisbedrijf Utrecht biedt diensten aan in Amsterdam, Den Haag en omstreken. Vraag nu geheel vrijblijvend meer informatie of een offerte aan.