Meteen naar de inhoud
Home » Blog » De oplevering van je oude woning; checklist

De oplevering van je oude woning; checklist

  Eindschoonmaak Verhuisbedrijf Utrecht 1 300x225 1

  Vaak dien je je oude woning volledig schoon en kaal op te leveren, maar hier komt meer bij kijken dan alleen een bezem er doorheen halen. Er moet een grote eind schoonmaak gedaan worden, maar het is belangrijk dat je dit van te voren goed plant. Daarbij hoort een uitgebreide verhuischecklist en deze heeft Verhuisbedrijf Utrecht natuurlijk volledig voor jullie uitgewerkt, zodat ook de oplevering van jouw oude woning een fluitje van een cent is.

  De voorbereiding

  Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen wij altijd, begin daarom allereerst met het leegruimen van je oude woning. Alle meubels, maar ook de ingepakte verhuisdozen en apparatuur moet weg. De eindschoonmaak kan dus pas plaatsvinden als de verhuizing volledig afgerond is. Zorg er wel voor dat er nog warm water en elektriciteit is, zo kun je zorgeloos poetsen en de laatste schroeven e.d. uit de muur halen.

  Welke spullen heb ik nodig?

  Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je nog een doos met schoonmaakartikelen laat staan. Maar welke spullen heb je dan precies nodig voor de grote eind schoonmaak?

  • Toilet- en keukenpapier
  • Schoonmaakspons, schuursponsjes en doekjes
  • Dweil en emmer
  • Wc-borstel en indien nodig een ontstopper
  • Schoonmaakmiddelen, met allesreiniger kom je al heel ver. Maar ook chloor mag niet ontbreken aan het lijstje!
  Wonen in utrecht

  Logisch schoonmaken

  Logisch schoonmaken zul je denken? Maar velen denken er niet aan om een goede planning te maken en een verdeling van ruimtes. Doe de ruimtes in de woning waar je nog moet zijn als laatste, begin dus met het poetsen van de slaapkamers en badkamer, indien je een apart toilet hebt doe je deze als laatste samen met de keuken. Allereerst start je met de ramen, werk van hoog naar laag bij alles. Het stofzuigen, vegen en dweilen doe je dus op het allerlaatste.

  De ramen

  Wanneer je de ramen gaat poetsen is alleen de binnenkant afnemen niet voldoende, ook de kozijnen dienen gepoetst te worden en de eventuele raambekleding zal van te voren al verwijderd moeten zijn. Zo kun je er goed bij en zit er niks in de weg.

  De badkamer en het toilet

  Een anti-kalk spray mag niet ontbreken in jouw schoonmaakproces, zorg dat je niet alleen het bad of de douchebak ontdoet van kalkresten, maar ook de douchekop en alle kranen. Vergeet de stopcontacten en het luchtrooster ook niet mee te nemen, ook hier geldt weer; werk van boven naar beneden. Wanneer jij namelijk aan het luchtrooster begint en je hebt de vloer al gepoetst, kun je opnieuw beginnen door alle vuiligheid die hieruit naar beneden komt. Wat betreft het toilet begin je altijd aan de binnenkant, schuur deze van binnen schoon met chloor en laat dit even een half uurtje intrekken. Heb je last van kringen in je toilet? Cola is hiervoor een goed redmiddel! Handig is om de toiletbril tijdelijk te verwijderen, zo kun je goed bij de rest komen.

  En zo zijn er natuurlijk nog veel meer ruimtes waar we uren over kunnen schrijven, we hebben de meest vergeten ruimtes en de belangrijkste tips alvast verwerkt voor jullie in deze blog.

  Heb je geen zin of tijd om jouw oude woning oplever klaar te maken en geef je dit liever uit handen? Ook dan staat Verhuisbedrijf Utrecht voor jullie klaar. Of het nou gaat om het verwijderen van de oude vloer, of jullie felle muur opnieuw te witten, wij zorgen ervoor dat jouw oude woning volledig leeggeruimd is en in orde volgens de voorwaarden van jouw (huur)contract. Meer informatie of geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Dat kan hier.