Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Complete woningontruiming binnen één dag

Complete woningontruiming binnen één dag

  particulier verhuizen image

  Een woningontruiming moet vaak onder niet zo leuke omstandigheden gebeuren. Soms ligt het wat makkelijker en betreft het een verhuizing waarbij men liever overgaat tot een complete ontruiming. Zo hoeven de oude spullen niet meer meeverhuisd te worden.

  Woning ontruimen; de verschillende scenario’s

  Vaak komt het voor dat er bijvoorbeeld een geschil is tussen de verhuurder en een huurder. Hierbij kun je denken aan situaties waarbij men een huurachterstand heeft of wanneer er bijvoorbeeld klachten zijn van buurtbewoners over de huurder. In dit geval mag de woning alleen ontruimd worden met een ontruimingsvonnis van de rechter. In Nederland mag natuurlijk niemand zomaar zijn/haar huis worden uitgezet, dus een rechter bepaald altijd of dit mag.

  Complete ontruiming na overlijden

  Soms betreft een ontruiming helaas het overlijden van een dierbare. Deze situatie is extra moeilijk voor nabestaanden, omdat het dan niet alleen fysiek erg zwaar is, maar ook emotioneel. Daarom geven nabestaanden deze klus ook graag uit handen en huren zij een ontruimingsbedrijf in. Zij zijn op dat moment gewoonweg emotioneel niet in staat om een woning te ontruimen na overlijden.

  Naast het emotionele gedeelte moeten we zeggen dat een woningontruiming fysiek ook erg zwaar is en daarom ook vraagt om de nodige ervaring. Vaak hebben de mensen de kennis niet om dit op de juiste manier te doen.

  Bedrijfspand laten ontruimen

  Wil je jouw huis leeghalen of jouw bedrijfspand laten ontruimen? Alles is mogelijk bij VBU. Wij zorgen niet alleen voor een complete bedrijfsontruiming maar wij zorgen er ook altijd voor dat wij het pand bezemschoon opleveren. VBU staat voor je klaar.

  Bij Verhuisbedrijf Utrecht hebben wij een ervaren team die hier wel kennis van heeft. Zij gaan ook altijd uiterst professioneel te werk en houden hierbij ook rekening met de wensen van de klant.

  Woning bezemschoon opleveren

  Wij zullen er bij een ontruiming altijd voor zorgen dat de gehele inboedel netjes wordt verwijderd. Met onze uitstekende service zorgen wij er ook voor dat de woning altijd in originele staat opgeleverd zal worden aan de verhuurder of makelaar. Dit noemt men ook wel ‘bezemschoon opleveren’.

  Om een woning bij een ontruiming naar de originele staat terug te brengen moeten er vaak herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit is vaak het geval met een huurhuis. Bij een koophuis moet er contact worden opgenomen met de makelaar om te kijken welke stappen er precies genomen moeten worden om alles correct af te sluiten. Bij een makelaar gelden er vaak andere voorwaarden.

  Herstelwerkzaamheden uitvoeren

  Ontruimen betekent helaas niet dat alleen de meubels verwijderd moeten worden. Nadat het meubilair is verwijderd moeten wij ook kijken naar eventuele gaten in de muren die dan gedicht moeten worden, vloeren en lampen die verwijderd moeten worden en moeten wij ook kijken naar wat er schoongemaakt moet worden.

  Wij noemen het hier nu schoonmaak, maar eigenlijk betreft het een diepe en grondige reiniging van de keuken, wc en badkamer. Nadat wij al deze stappen hebben doorlopen kan de woning pas bezemschoon opgeleverd worden.

  Wat gebeurt er met andere spullen?

  Alle afval zullen wij afvoeren naar de daarvoor bestemde afleverpunten. Wil je liever dat de inboedel in jouw opslag wordt opgeslagen? Dan kunnen wij dit natuurlijk voor je doen. Wilt je jouw inboedel schenken aan goede doelen? Dan kan dit ook. Zijn er nog oude spullen die je niet meer wilt hebben en die wij ook niet meer kunnen gebruiken? Dan leveren wij deze altijd af bij de lokale kringloopwinkel. Onze werkwijze is altijd milieuvriendelijk, omdat wij willen bijdragen aan een duurzame wereld. Daarbij hoort natuurlijk respect voor het milieu.

  Woningontruiming en bijzondere spullen

  U kunt ons ervaren en deskundige team altijd inschakelen voor jouw ontruiming. Voordat wij met de ontruiming beginnen zullen wij altijd jouw wensen met je bespreken. Hierdoor kan ons team discreet en op een respectvolle manier met jouw spullen omgaan. Je laat ons dus weten wat je wilt dat wij met de oude meubels en spullen doen. Komen wij tijdens het ontruimen nog andere waardevolle spullen of belangrijke documenten tegen? Of misschien nog andere spullen? Dan zullen wij altijd direct contact met je opnemen.

  Ontruimingen met spoed

  Wij voeren graag spoedontruimingen uit. Ook in de grote steden. Een complete ontruiming kan natuurlijk jouw woning zijn, maar bedrijven ontruimen behoort ook tot onze specialiteit. Bij een complete bedrijfsruimte ontruimen kun je denken aan bijvoorbeeld kantoren die wij leeg moeten halen of winkels die failliet zijn verklaard. Geen klus is VBUin ieder geval teveel.

  Wij zorgen dat jouw woning snel ontruimd wordt en zullen dit ook zo vlot mogelijk laten verlopen. Zoals eerder aangegeven zullen wij bij het woning ontruimen er altijd voor zorgen dat wij de woning bezemschoon opleveren. Dit is conform de voorwaarden van de verhuurder of makelaar. Zo kan een nieuwe huurder namelijk meteen de woning betrekken.

  Een spoedontruiming

  Heb je een spoedontruiming nodig en heb je geen idee waar je aan kunt kloppen? Dan hoef jij je zich geen zorgen te maken. VBU werkt ook met spoedboekingen. Soms moet men met spoed een oude pand ontruimen vanwege een faillissement of moet men het huis van een overleden dierbare met spoed ontruimen.

  Door onze ervaring weten wij dat een ontruiming vaak ongelegen aandient. Daarom proberen wij zo flexibel mogelijk te werken. Zo kunnen wij wanneer je contact met ons opneemt door middel van kleine aanpassingen in onze planning tijd vrijmaken voor spoedboekingen. Neem daarom in zo een situatie zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

  Vraag een gratis offerte aan

  Moet jij een huis leeghalen? Voor een precieze prijsindicatie van een complete ontruiming kun je het beste een gratis offerte aanvragen. Bij ons is dit uiteraard helemaal vrijblijvend en je zult dan ook nergens aan vastzitten. Heb jij nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.