Ga naar de inhoud
Home » Blog » De mooiste plekken om te wonen in Utrecht

De mooiste plekken om te wonen in Utrecht

  Wonen in utrecht

  Utrecht, het mooiste plekje op aard volgens vele locals. Een stad die bruist van de energie en voor iedereen wel wat te bieden heeft. Zo herbergt de stad een groot aantal studenten die de stad leven en dynamiek bieden. Het centrum van de stad biedt vele terrassen, winkels en restaurants. En het is er ook nog eens erg mooi! In dit artikel delen wij de mooiste plekken om te wonen in Utrecht met jou.

  1. De gemeente Bunnik

  Bunnik, de kleinste gemeente in de regio Utrecht verkeert al jaren bovenin de lijst van meest fijne gemeenten om te wonen. Het is zelfs de top-10 van Nederland binnengedrongen. Bunnik scoort vooral goed op het gebied van zorg, werk, onderwijs en het bieden van een harmonieus leefklimaat.

  Bunnik staat bekend om de vele rustige plekken om te wonen. Groot voordeel van Bunnik is natuurlijk ook dat de kosten voor het huren en/of kopen van een woning erg laag zijn in vergelijking met Utrecht stad.

  2. Oudwijk

  Volgens Utrecht Database is de wijk Oudwijk in Utrecht-oost een van de populairste wijken van Utrecht. Met een gemiddeld cijfer van een 8.7 is het hier erg goed vertoeven.

  Oudwijk was een buurt met een grote variëteit aan winkels en bedrijven. Op veel straathoeken zaten winkels, veelal bakkers, slagers, groenteboeren, melkwinkels, sigarenwinkels of kruideniers. De buurt kenmerkt zich door de rust en diversiteit van inwoners. Veel inwoners van de wijk geven als pluspunt dat het er altijd gezellig is en mensen ‘ normaal’  met elkaar omgaan. Iets wat anno 2017 helaas vaak ontbreekt. Het vele groen in de wijk zorgt ervoor dat je er ook heerlijk tot rust kan komen en kinderen buiten kunnen spelen.

  3. Buiten Wittevrouwen

  Buiten Wittevrouwen is, net als Oudwijk, gevestigd aan de Oostzijde van het centrum van Utrecht. Deze kleine wijk in Utrecht-oost is divers, gemoedelijk en fijn om te horen. De huizenprijzen liggen hier een stuk lager als in het centrum. Maar toch ben je er zo, op de fiets of wandelend. In deze wijk vind je vele jongerenvoorzieningen, wat fijn is voor gezinnen met (puberende) kinderen.

  De wijk Buiten Wittevrouwen wordt vaak gezien als de ‘ prachtige voorgevel’  van Utrecht-oost. Architectonisch wordt het vaak als een hoogstandje gezien, iets waar de bewoners trots over zijn. De woningen zijn overigens ook erg goed onderhouden.

  Wonen in Utrecht

  4. Centrum van Utrecht

  De binnenstad van Utrecht is voor velen een droom. Een droom om in te wonen, gezien de hoge kosten die het met zich meebrengt. Mocht je het kunnen betalen dan mag je jezelf gelukkig prijzen. De binnenstad heeft vele pleinen met heerlijke restaurants en terrasjes. De domtoren, de historische grachten en de talloze rijksmonumenten. Dat maakt het een geweldige plek om te wonen! Woon je in de binnenstad van Utrecht, dan ervaar je wellicht wat meer overlast als in rustigere wijken. Maar eenmaal de deur uit waan je jezelf in een stad die voor ieder wat wils voldoende biedt.

  5. Hekendorp

  Wonen in de stad of wonen in de natuur? Hekendorp is een uitzondering in deze lijst, maar wel een plek die wij niet graag overslaan. Het dorp ligt in het westelijke deel van de provincie Het 14e eeuwse dijkdorpje is onbekend, maar dat maakt juist onbemind. De woningprijzen liggen, wellicht vanzelfsprekend, vele malen lager als in Utrecht-stad. Je woont er gemoedelijk en kan genieten van de natuur om je heen. Wat dacht je van de Goejanwellesluis of de rivier de Vlist waar je prachtige wandelingen langs kunt maken?

  Wonen in Utrecht is divers en mooi

  Wonen in het hart van Nederland. Een provincie die van alles te bieden heeft, voor ieder wat wils.

  Ben jij van plan om te verhuizen naar Utrecht? Verhuisbedrijf Utrecht is een gespecialiseerd verhuisbedrijf die je kan helpen bij je verhuizing. Wij maken een op maat oplossing die past bij jouw wensen, zodat jouw verhuizing met zo min mogelijk stress verloopt.