Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Duurzaam wonen in Utrecht stad; tips en tricks

Duurzaam wonen in Utrecht stad; tips en tricks

  Duurzaam wonen

  Duurzaam wonen is een breed begrip wat voor iedereen anders wordt gezien. Naast het materiaal dat er gekozen is bij de bouw van de woning zijn het scheiden van afval en de kwaliteit van het leven binnenshuis belangrijke thema’s. Met duurzaam wonen investeer je in de toekomst, een toekomst waar jouw kinderen ook kunnen genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft. Wonen in Utrecht stad (of welke andere stad in de provincie Utrecht) maakt het voor velen een stuk lastiger om duurzaam te wonen. Toch is het mogelijk met onze tips en tricks.

  Isoleer je woning

  Een goed geïsoleerde woning heeft veel impact op het energieverbruik. Voor oudere woningen kunnen er veel verbetermogelijheden zijn: denk aan het vervangen van enkelglas door energiezuinige dubbele beglazing en het isoleren van het dak. Maar ook laagdrempelige maatregelen als het hangen van gordijnen en het tochtvrij houden van de woning hebben impact. Zo zie je maar dat je woning, ook al staat die midden in het centrum en is die jaren terug gebouwd, nog steeds duurzaam kan zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden!

  Groen in en rondom je woning

  Haal het groen in huis door groene planten in je interieur te plaatsen. Zo verbeter je het binnenklimaat en de vervuiling in de lucht. Buiten kan je natuurlijk ook kijken hoe je het groen kan verbeteren. Heb je een binnenplaats of (gedeelde) tuin? Plaats hier bomen en planten. Ze zorgen niet alleen voor verkoeling in de zomer, maar het geeft ook sfeer mee. En het is natuurlijk goed voor het milieu!

  Verminder het afval

  Mensen gooien tegenwoordig echt alles weg. Door de hoeveelheid afval bij jou thuis te verminderen, hergebruiken of recyclen zorg je ervoor dat je minder afval weggooit, wat natuurlijk slecht is voor het milieu. Door zelf je (kleine) steentje bij te dragen, help jij het milieu al vele malen verder. En je bent nog duurzaam bezig ook…

  Kies voor een regenwaterput of infiltratiesysteem

  Velen vinden deze stap vaak te ver gaan. Maar wist je dat je duizenden liters water per jaar verspild? Water dat niet eens echt gebruikt wordt en wat dus onnodig wordt weggespoeld. Door het installeren van een regenwaterput of infiltratiesysteem kun jij het regenwater opvangen en gebruiken voor diverse klusjes in huis. Dit kan je niet alleen op jaarbasis veel geld besparen, maar zorgt er voor dat er minder water wordt verspild.

  Bespaar energie

  In totaal is ongeveer 30% van onze CO2 uitstoot in Nederland afkomstig van de huishoudens. Thuis is dus de plek om te starten als het gaat om duurzaamheid. De meeste tips hebben veel effect en zijn relatief makkelijk door te voeren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning, energiezuinige apparatuur of een efficiënt verwarmingssysteem. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat jouw energiekosten omlaag gaan en je minder energie verspild. Dubbel geluk, toch?

  De kosten gaan omlaag en jij woont duurzaam

  Dat is de conclusie van dit artikel. Geef een beetje liefde aan je woning en je manier van leven en je krijgt er veel voor terug. Niet alleen gaan de kosten omlaag maar je gaat ook nog een duurzaam wonen. Dit betekent uiteraard dat ook dat je meer bezig bent met het milieu en het voortbestaan van de wereld. Zodat jij de wereld met een gerust hart door kan geven.

  Ben jij op zoek naar een verhuisbedrijf in Utrecht die rekening houdt met duurzaamheid en zo effectief als mogelijk werkt? Neem dan contact op met Verhuisbedrijf Utrecht en ontvang direct een vrijblijvende offerte.