Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verhuismateriaal; kopen of huren?

Verhuismateriaal; kopen of huren?

  Verhuismaterialen kopen of huren

  Het moment is daar, je hebt de knoop doorgehakt en de verhuizing staat vast. Nu is het zaak om alles op een goede manier te verhuizen. Dan kom je al snel voor de vraag te staan; wat heb ik eigenlijk nodig? En koop ik die materialen of huur ik ze? In dit artikel gaan we dat bespreken.

  Welke verhuismaterialen heb ik nodig?

  Alvorens de verhuizing daadwerkelijk plaats gaat vinden is het slim om na te denken welke verhuismaterialen je precies nodig hebt. Eerst denk je na over welke spullen je dient te verhuizen en welke niet. Wat voor zware spullen heb je? Welke spullen kunnen in dozen? Welke spullen kunnen niét in dozen? Een aantal vragen waarover je na gaat denken. En dan loop je al snel tegen het volgende probleem aan; welke materialen heb ik daarvoor nodig? Want hoe groter de inboedel, des te uitgebreider de verhuismaterialen dienen te zijn. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld wijnflessen of glazen wilt verhuizen, hiervoor kun je wijndozen of glasdozen gebruiken. Maar op het moment dat je schilderijen gaat verhuizen zijn daarvoor schilderijenboxen. Om deze dozen uiteindelijk op een veilige manier af te sluiten gebruik je een tape automaat. Zo kunnen alle dozen op een veilige en gemakkelijke manier afgesloten worden. Denk dus goed na over welke spullen je waarin denkt te kunnen verplaatsen.

  Verdere verhuisbenodigdheden

  Eerder beschreven we al dat je ook te dealen hebt met zware spullen. Denk aan witgoed, banken, tafels, elektronische apparaten en ga zo maar even door. Welke verhuisbenodigdheden dien ik daarvoor te hebben? Om te beginnen kun je voor witgoed gebruik maken van een steekwagen. En dan hoor ik je al denken, hoe krijg ik mijn witgoed op de tweede verdieping? Dan is een traploper de juiste oplossing. Deze zorgt ervoor dat je met zware spullen gemakkelijk de trap op komt en niet blijft haken tussen de treden. Natuurlijk heb je ook al een verhuisauto geregeld. Hierin vervoer je daadwerkelijk al je spullen. Maar om deze spullen ook goed vast te zetten dien je een verhuisband te hebben. Er wordt voorkomen dat er te veel kracht uitgeoefend wordt op de bagage en spullen niet over hoop zullen schieten. Voor spullen die niet ingepakt worden of dergelijke is het verstandig verhuisdekens te gebruiken. Dit zodat kostbare spullen niet beschadigd zullen raken.

  Koop of huur ik verhuismaterialen?

  Een lastige keuze is ook of je besluit de verhuisbenodigdheden te gaan kopen of huren. Voordelen van het huren van verhuismaterialen is dat je je niet druk hoeft te maken over de verkoop ervan en de materialen niet hoeft te bewaren. Nadeel is wel dat je maar een beperkte tijd beschikt over de materialen en je dus moet inschatten hoe veel dagen/tijd je denkt nodig te hebben voor je verhuizing. Voordelen van kopen van materialen is dat je geen tijdsdruk hebt over het inleveren ervan en je kunt ze gebruiken wanneer je wilt. Bijvoorbeeld voor later geplande activiteiten rondom jouw verhuizing. Een nadeel van kopen kan zijn dat de verhuismaterialen in de weg kunnen gaan liggen. Je hebt ze de komende tijd niet nodig en je kunt het geen plek geven in je nieuwe woning. Dan is het zaak om de verhuismaterialen te verkopen en dat kost tijd.

  Verhuismateriaal kopen bij Verhuisbedrijf Utrecht

  Uiteraard ben je bij Verhuisbedrijf Utrecht aan het juiste adres voor het kopen van verhuismaterialen. Denk hierbij aan verhuisdozen (€2,75 per stuk), verhuislift (€60 per uur) en een verhuiswagen inclusief verhuisdekens, steekwagen en andere materialen (vanaf €60). Dit betreft een grote verhuiswagen met professionele verhuismaterialen. Tevens zijn we de goedkoopste van Nederland en 7 dagen per week 365 dagen per jaar beschikbaar. Meer tarieven van onze verhuismaterialen en andere zaken vind je hier.

  Wil je meer informatie ontvangen over wat Verhuisbedrijf Utrecht voor jou kan betekenen met betrekking tot verhuismaterialen? Vraag nu geheel vrijblijvend meer informatie of een offerte aan.