Ga naar de inhoud
Home » Blog » Het stappenplan voor de beste housewarming ever!

Het stappenplan voor de beste housewarming ever!

  Lucy housewarming and birthday 2015 1

  De allerlaatste verhuisdoos is uitgepakt en dat mag gevierd worden. Oké, op die kale peertjes aan het plafond na en dat ene muurtje wat nog gewit moet worden ziet het er allemaal best wel goed uit. En nu? Het is tijd om jouw nieuwe woning te vieren met vrienden, familie, een glas wijn en heerlijke hapjes. Maar hoe pak je dit aan? Wie nodig je uit? Hoe zorg je ervoor dat het geen mega party wordt en jouw nieuwe woning meteen al een slagveld is? Wij hebben hét musthave stappenplan voor de ideale housewarming party geschreven.

  Begin met de gastenlijst

  Pak een vel papier of een schriftje en ga rustig op de bank zitten, want dit kan wel eens het meest belangrijke deel zijn van het geven van een housewarming. Begin met het maken van een lijstje van iedereen die komt, bepaal voor jezelf of je het groots aan wil pakken of juist in de intieme kring wil geven. Geef je zelf een maximum aantal personen, want het is niet de bedoeling dat de tante van de beste vriend van je moeder ook komt. Tenzij je het natuurlijk ECHT groots wil aanpakken. Vergeet ook vooral je nieuwe buren en de buren van je buren uit te nodigen. Waarom de buren van de buren? Die kennen elkaar al en dat kan vaak al leuke gesprekken op gang brengen.

  Prik een datum

  Het is niet handig om je feestje meteen al binnen een week te plannen, mensen hebben vaak al genoeg te doen en er is dan een grote kans dat niemand komt opdagen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, het is wellicht handig om een datumprikker rond te sturen of een ‘Doodle’. Zo weet je de ideale datum en kan je beginnen met de uitnodigingen.

  Het versturen van de uitnodigingen

  We leven in een tijdperk van e-mails en internet, maar er is niks zo leuk dan een fysieke uitnodiging rondsturen. Verzamel dus alle adressen en begin met het maken van een uitnodiging. Zelf niet zo handig? Er is op internet (ja, tegenstrijdig he) genoeg te vinden en er zijn ook voldoende kant-en-klaar uitnodigingen te koop. Vergeet vooral niet op de kaartjes te schrijven dat ze even een bevestiging sturen als ze komen, dan zit jij niet onverhoopt met bergen kaas en worstjes te kijken.

  Waar ga jij je feestje geven?

  Het klinkt als een voor de hand liggende vraag en je antwoord zal vast zijn: ‘duh, in mijn nieuwe huis natuurlijk!’. Maar wanneer jij veel gasten uitnodigt is het wellicht handig om jouw feestje naar de tuin te verplaatsen. Helaas hebben we in ons koude kikkerlandje niet altijd tropische temperaturen, dus zorg dat er een partytent gereed staat, statafels, genoeg stoelen, dekentjes en wellicht een warmtebron voor middenin de tent. Zo weet je zeker dat jouw gasten het niet koud gaan krijgen!

  Versiering en hapjes

  Ga je voor groots of wil je het toch wat meer subtiel houden? Dat ligt natuurlijk aan jou. Maar we snappen ook dat je budget het niet helemaal toelaat na een flinke verhuizing om de hele tent te versieren. Denk creatief en ga zelf aan de slag, of bestel de leukste partygoodies online. Wil je geen regenboogkleuren? Dan is het merk Delight Department misschien wel wat voor jou, stijlvolle partyprepping items zonder schreeuwerige teksten en kleuren. Zorg dat er wat nootjes op tafel staan, er een tafel beschikbaar is waar alle glazen en het drinken op staat (enorm handig, hoef je zelf niet de hele avond op en neer te rennen) en zorg dat je de dag zelf alvast de nodige hapjes klaarmaakt en in de koelkast zet. Wat betreft de hapjes is het handig dat je kleine fingerfoods inslaat, dit scheelt een hoop afwas. Besluit jij toch een half diner erbij te doen? Zorg dan voor wegwerpservies, gaat zo de afvalbak in en geeft jou wat meer tijd om de dag erna bij te komen onder een dekentje op jouw nieuwe bank.

  Ben jij nog lang niet toe aan je housewarming en nog steeds op zoek naar een betaalbaar verhuisbedrijf die jou overal mee kan helpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om meer informatie te ontvangen.