Meteen naar de inhoud

Woningontruiming Arnhem

Complete woningontruiming Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. De stad heeft een rijke geschiedenis en die je kun in de historische binnenstad zeker terugvinden. Het centrum staat namelijk vol met monumentale gebouwen en prachtige karakteristieke winkeltjes. Ook in deze stad hebben wij tegenwoordig steeds vaker woningontruimingen op de planning staan. Dit heeft natuurlijk verschillende redenen en in dit artikel gaan wij je meer uitleggen over waarom men overgaat tot een ontruiming en waarom dit steeds vaker voorkomt. Verhuisbedrijf Utrecht staat in deze gevallen graag voor mensen klaar.

Woningontruiming Arnhem verschillende soorten

Er zijn veel redenen om tot een ontruiming over te gaan waardoor ook elke woningontruiming in Arnhem anders is. Het komt vaker voor dan je denkt, maar wij worden best vaak gebeld door particulieren om hun woning te ontruimen en eigenlijk is dit niet heel gek. Mensen hebben in dit soort situaties soms een garage of zolder vol met spullen. Na jaren alles opgespaard te hebben weten zij niet meer waar zij moeten beginnen met opruimen. Soms betreft het ook een verhuizing en wil men de spullen niet meeverhuizen. In dit geval kunnen wij je ook zeer goed van dienst zijn. Wij kunnen het huis niet alleen leeghalen, maar ook bezemschoon opleveren bij de verhuurder.

Bedrijfsontruimingen en gevaarlijke stoffen

Naast particulieren worden wij ook weleens gebeld door bedrijven. Een bedrijf heeft dan net een faillissement of overname meegemaakt en moet men het bedrijfspand ontruimen. Dit is een wat ingewikkeldere klus dan een woning ontruimen. Een bedrijfsontruiming is ook erg zwaar werk. Bij een bedrijfsontruiming moeten onze ontruimers grote en zware inboedel weghalen. Je kunt zich wel voorstellen dat dit dus niet alleen een zware, maar ook een tijdrovende klus is.

Wat ook frequent gebeurd is dat er een wietplantage ontdekt wordt. Dan moeten wij zo snel mogelijk de wietplantage ontruimen zodat het pand leeg is. Dit is natuurlijk ook niet zomaar iets dat uitgevoerd kan worden zonder dat hier een professioneel team aan te pas komt. Hierbij moeten onze ontruimers namelijk onveilige elektrische bedrading en gevaarlijke stellages verwijderen. Ook mag tijdens dit proces natuurlijk geen schade aan het pand/woning ontstaan. Ook worden de gevaarlijke stoffen in dit soort situaties netjes door ons afgevoerd.

Sterke gediplomeerde ontruimers

€ 32,- per uur

Minimaal 3 uur

Woningontruiming na overlijden

Een andere situatie wat helaas regelmatig voorkomt door de vergrijzing in Nederland is het overlijden van een dierbare. Dit is een erg zware periode voor de nabestaanden. Zij moeten op het laatste moment van alles regelen en de verhuurder eist in een overlijdensgeval altijd dat de woning binnen een paar dagen ontruimd is. Hier is natuurlijk niet altijd de tijd of kracht voor. Een huis ontruimen na overlijden is een lastige kwestie en vraag de nodige expertise.

100% Beveelt Verhuisbedrijf Utrecht Aan!

9,3 10
Klanten Vertellen      
5180 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

Inboedel opruimen & bezemschoon opleveren

Regelmatig zien wij mensen die bij een woningontruiming denken aan een huis leeghalen. Want dat is het toch eigenlijk gewoon? Ja, wij moeten een huis leegmaken, maar er komt nog veel meer bij kijken. Het huis leegruimen is onze eerste stap. De complete inboedel moet weg. Wat hiermee gebeurd zullen we je later uitleggen.

Extra herstelwerkzaamheden

Na het huis opruimen beginnen de andere taken. Dit zijn herstelwerkzaamheden en de grondige schoonmaak van de woning. De kleine herstelwerkzaamheden kunnen het vullen van de gaten in de muren zijn en bijvoorbeeld het verwijderen van aangebrachte objecten door de bewoners. Denk hierbij aan extra kastjes en plankjes aan de muren. Dit zijn kleine reparaties, maar zij vragen wel om de nodige aandacht, want bij het verwijderen moeten we extra beschadigingen wel voorkomen.

Vloerbedekking verwijderen

De wat grotere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld vloerbedekking verwijderen. Vloeren verwijderen komt steevast voor. De verhuurder eist dit namelijk in de meeste gevallen. Dit is een erg moeilijke klus, maar onze ontruimers weten dit door hun ruime ervaring goed aan te pakken. Als dit alles gedaan is beginnen wij met de schoonmaak van de woning. De badkamers, keuken en wc’s worden hierbij grondig gereinigd.

Wanneer wij alles netjes uitgevoerd hebben wordt de woning in originele staat, dus bezemschoon opgeleverd conform de eisen van de verhuurder.

Arnhem woningontruiming en jouw inboedel

Een huis ontruimen kan een heftige gebeurtenis zijn. Bij een overlijdensgeval is dit zeker zo, maar wanneer iemand gedwongen uit een woning wordt geplaatst zal het voor hen ook een emotionele klus zijn. Aan het begin van de ontruiming zullen wij samen met de betrokken kijken naar de waardevolle spullen, want niks mag natuurlijk kwijtgeraakt worden. Hierbij zullen we de waardevolle spullen altijd netjes apart houden.

Nadat wij deze spullen apart hebben gezet zijn wij natuurlijk nog niet klaar. De rest van de inboedel moet ook nog verwijderd worden. Je kunt ervoor kiezen om jouw inboedel binnen de familie te houden. In deze gevallen wordt er vaak gekozen om de inboedel op te slaan in een opslag. Je kunt ervoor kiezen om de inboedel te verkopen. Het kan voorkomen dat wij inboedel opkopen. Jouw inboedel krijgt in dit geval een tweede kans. Wij kijken natuurlijk wel naar bruikbare inboedel. Besluiten wij het van je op te kopen? Dan wordt de prijs die wij ervoor betalen in mindering gebracht op jouw rekening voor de ontruiming.

Discreet en professioneel ontruimen

VBU ontruimingsbedrijf helpt je dan aan een goedkope ontruiming. Kies je ervoor om jouw inboedel te doneren aan een goed doel? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Hierbij wordt er vaak gekozen voor de lokale kringloop die de spullen dan gratis of tegen een klein bedrag komt ophalen. Wil je de oude woning leegruimen en wil je verder niet nadenken over de spullen? Dan kun je er ook voor kiezen om het af te laten voeren. Hierbij brengen wij het naar de speciale afvalpunten zodat alles duurzaam en milieuvriendelijk afgevoerd kan worden.

Je kunt jouw huisontruiming met een gerust hart aan ons overlaten. Ook over jouw inboedel hoeft je dus geen zorgen te maken. Onze ontruimers zullen altijd werken naar jouw wensen en zij zijn hierbij ook erg discreet. Komen wij tijdens het ontruimen nog andere waardevolle spullen of misschien zelfs belangrijke documenten tegen? Dan zullen wij altijd direct contact met je opnemen.

Jouw verhuizing is onze verhuizing

Checklist verhuizen

Verhuizen is simpelweg stressvol.

VBU denkt graag mee en heeft dé ultieme checklist gemaakt.

Vergeet niets meer met onze handige verhuischecklist.

Bekijk onze vernieuwde verhuischecklist of download de checklist in PDF-formaat.

Hoe kies ik een verhuizer?
Een goed gevoel is minstens zo belangrijk als de prijs. Bekijk altijd de reviews.


Wat kost een verhuisbedrijf?
De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren…


Wanneer kan ik het beste verhuizen?
De drukste periode om te verhuizen is tussen mei en september. 


Ben ik verzekerd tegen schade?
We zijn verzekerd tegen schade aan goederen of de woning.

Kosten woningontruiming Arnhem

De kosten voor een gemiddelde woningontruiming zijn voor een ontruimingsbedrijf moeilijk in te schatten. Dit komt vanwege het feit dat elke ontruiming totaal anders is. Denk hierbij aan of het een grote woning of eengezinswoning is en of er extra services nodig zijn voor een goede oplevering. Wel zullen wij je bij VBU altijd een betaalbaar tarief bieden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Je kunt bij ons altijd een gratis offerte aanvragen en hierbij zul je ook nooit vastzitten aan bepaalde verplichtingen. Wij zullen te allen tijde rekening houden met jouw wensen en hierbij werken wij altijd zo transparant mogelijk én tegen een scherpe prijs.

Neem direct contact met ons op

Een ontruiming kan vermoeiend zijn en daarom willen wij proberen je zo goed mogelijk te helpen. Heb jij bijvoorbeeld nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.

Inboedel laten opkopen

Het komt weleens voor dat wij inboedel opkopen en je hierdoor een korting op de uiteindelijke kosten van je ontruiming kunnen geven. Voor meer informatie hierover kun je altijd contact opnemen met onze verhuisspecialist.

Recyclen en duurzaamheid

Je kunt er altijd voor kiezen om je oude spullen zelf aan een goed doel te doneren zodat je spullen een tweede kans krijgen. Dit is natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Heb je hier geen tijd voor of heb je geen idee waar je dit kunt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan VBU over te laten. Wij hebben door onze jarenlange ervaring goed contact met de goede doelen en kringloopwinkels in Utrecht en omstreken en helpen je hier dan ook graag bij. Kleding en ander textiel doneren wij bijvoorbeeld aan het Leger des Heils zodat je kleding een tweede leven krijgt in plaats van dat het de verbrandingsoven ingaat. Meubels en andere objecten leveren wij weer voor je af bij de kringloop! Zijn bepaalde spullen niet meer bruikbaar? Dan brengen wij deze naar een afvalverwerkingsbedrijf zodat alles netjes gesorteerd en gerecycled kan worden.

Spoedontruimig Arnhem

Heb je met spoed een woningontruiming in Arnhem nodig? Heb je in paniek al op het internet gezocht naar ‘spoed woningontruiming Arnhem’ of ‘met spoed woning ontruimen Arnhem’? Ben je misschien ook zo op onze website terechtgekomen? Dan kun je nu stoppen met zoeken en hoef je ook geen zorgen meer te maken. Je kunt jouw woningontruiming laten uitvoeren door VBU. Bel direct zodat wij je kunnen helpen met jouw huisontruiming. Arnhem is een stad waar wij binnen no time bij je op de stoep kunnen staan om je te helpen met jouw ontruiming. Ook bij spoed zullen wij de woning bezemschoon voor je opleveren.


Bekijk hier de tarieven van onze verhuisdiensten of vul eenvoudig en snel onze offerteformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

Wil je liever teruggebeld worden? Dan kun je een terugbelverzoek indienen. Onze verhuisspecialist zal je de volgende werkdag tussen 08:00 en 18:00 terugbellen. Ook kun je ons voor vragen altijd bellen op 030 – 205 4444.