Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wonen in een woonboot; de droom van vele

Wonen in een woonboot; de droom van vele

  Wonen op een woonboot Header

  Vooral in de zomerperiode ziet het er in Utrecht vaak fantastisch uit, alle mensen gezellig op hun terras op hun woonboot. Genietend van een heerlijk glas rosé met heerlijke hapjes op tafel. Het aanbod van woonboten is niet reuze, maar er staan een aantal prachtige woonarken te koop in de omgeving Utrecht en deze manier van wonen wordt steeds populairder. Maar natuurlijk zijn er verschillende voor- en nadelen aan gebonden en moet je aan andere dingen denken dan bij een gewone koopwoning op het vaste land. Deze tips & tricks hebben wij voor jullie in dit artikel op een rijtje gezet.

  De toegang

  De toegang naar de woonboot is vaak kleiner en smaller dan een normale voordeur. Je moet er dus rekening mee houden dat je via een ‘loopbruggetje’ de woonark binnenkomt. Alle alarmbellen gaan vast rinkelen bij je, want jouw mega grote lounge-/hoekbank kan de woonboot dus niet altijd binnen. Ook met boxsprings en bedden die bestaan uit 1 deel wordt het lastig. Een ritje naar Ikea zou dus niet verkeerd zijn. Lang leve bouwpakketten op woonboten!

  De prijs

  De prijs van een woonboot is vaak afhankelijk van de ligging en de oppervlakte. Wanneer je een dikke portemonnee hebt kun je dus een prachtige woonboot aanschaffen! Helaas ligt niet iedereen zijn budget hoog en over het algemeen is een woonark ook een stuk duurder dan een koophuis. Je zal dus opofferingen moeten doen en klein moeten beginnen.

  De grootte

  Wanneer je uit een koophuis komt ben je vaak gewend aan genoeg opbergruimte. Er is vaak een schuurtje in de tuin, een berging of een extra slaapkamer. Als je gaat verhuizen naar een woonark heb je niet altijd voldoende opbergruimte. Je zal dus alleen ruimte hebben voor de hoognodige spullen, er is best ruimte voor de fietsen en een aantal gereedschappen. Maar verwacht niet dat je je hele inboedel kan opslaan!

  Privacy

  Een woonark is vaak gelijkvloers, hierdoor kom je je medebewoners vaker tegen op een dag dan in een gewoon huis. Dit kan vooral met puberende kinderen lastig zijn, maar ook wanneer jij zelf me-time hebt ingepland en gewoon een avondje wil Netflixen, alleen, op de bank. Ook ben je natuurlijk in een stad als Utrecht ‘voer’ voor toeristen. Van schuttingen en heggen is geen sprake als jij buiten aan je kleurtje wil werken! Het hele jaar door heb je vaak veel bekijks.

  Verbouwingen

  Een extra muurtje hier, een extra doorgang daar, in een ‘gewoon’ huis zijn dit klussen die vaak op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. In een woonboot brengt dit wat meer nauwkeurigheid met zich mee. Wanneer je aan de voorkant van de woonboot je keuken en badkamer hebt liggen, is het van groot belang dat de achterkant verzwaard wordt als je niet scheef wil komen te liggen. Ook is niets volledig waterpas, het is dus belangrijk dat wanneer je begint aan verbouwingen, dat je een gespecialiseerde woonbotenachitect inschakelt die je van de nodige informatie kan voorzien.

  Wanneer dit alles je totaal niet afschrikt, dan ben jij de perfecte persoon om op een woonboot te gaan wonen. Natuurlijk komt er bij de verhuizing naar een woonboot veel kijken! De specialisten van Verhuisbedrijf Utrecht helpen jou graag verder! Neem bij vragen geheel vrijblijvend contact met ons op.