Ga naar de inhoud
Home » Blog » Witgoed verhuizen; dé tips en tricks deel 1

Witgoed verhuizen; dé tips en tricks deel 1

    Header Verhuisbedrijf Utrecht Verhuizen Witgoed scaled

    Natuurlijk moeten je kasten eerst leeg, dan je spullen uitgezocht, dan alles in dozen. Maar onderschat het verhuizen van witgoed niet! Wat valt er allemaal onder witgoed? Onder andere jouw wasmachine, droger, koelkast, diepvries en andere huishoudelijke apparatuur zoals bijvoorbeeld de afwasmachine. De belangrijkste tip is, bewaar altijd de dozen en het beschermmateriaal waar deze artikelen in geleverd zijn. Zo kun je ze onbeschadigd tijdens de verhuizing op de nieuwe bestemming krijgen. Dit was natuurlijk slechts een voorproefje van alle tips & tricks met betrekking tot het verhuizen van witgoed. Lees snel verder voor deel 1!

    Koelkast verhuizen

    Waar begin je? Wij hebben stapsgewijs voor jullie op een rijtje gezet waar je moet beginnen en waar je op moet letten bij het verhuizen van een koelkast.

    1. Begin met het schoonmaken van de koelkast, gooi etenswaren weg en trek de koelkast uit het stopcontact voordat je begint met schoonmaken.
    2. Zet de deuren en lades goed vast, zodat deze niet loskomen wanneer de koelkast verplaatst wordt. Haal ook de planken binnenin de koelkast eruit en vergeet ook de bakjes in de deur niet.
    3. Met een steekwagen kun je de koelkast verplaatsen, zorg dat je deze altijd rechtop houdt. Waarom? Er zit speciaal koelmiddel in de koelkast en dit gaat schuimen wanneer je de koelkast op zijn kant gaat vervoeren. Wacht ook na de verhuizing altijd minstens 12 uur voordat je hem terug in het stopcontact steekt.

    Diepvriezer verhuizen

    Een vriezer verhuizen vraagt net even meer werk en geduld dan het verhuizen van een koelkast. Ook hier hebben we voor jullie een aantal handige tips op weten te sommen, zodat jouw diepvries tijdens de verhuizing geen schade oploopt.

    1. Een diepvries schoonmaken kun je het beste doen wanneer het koud is buiten, dan kun je namelijk de etenswaren tijdelijk even op het balkon of in de tuin zetten. Als je gaat verhuizen kun je de etenswaren eventueel tijdelijk even bij familie/vrienden brengen, of misschien bij de buren.
    2. Trek de stekker uit het stopcontact en zet de vriezer uit. De moderne vriezers hebben tegenwoordig een handige opvangbank voor het water wat vrij komt als het ijs gaat dooien. Heb jij nog een oudere versie? Leg dan genoeg handdoeken rond het apparaat zodat de vloer niet beschadigd raakt door het water. Ook een emmertje en wat opvangbakjes zijn handig om klaar te zetten.
    3. Heb je haast? Het is niet goed voor het apparaat om het ijs te laten ontdooien met een föhn, zorg dus dat je minimaal 12 uur van te voren de vriezer al laat ontdooien.
    4. Ook hier, hetzelfde als bij de verhuizing van een koelkast, is het belangrijk dat je de lades eruit haalt of goed vast zet en dit geldt ook voor de deur van de vriezer. Het is niet handig als deze tijdens de verhuizing open gaat of tijdens het transport in een keer open vliegt.
    5. Vervoer een vriezer ten aller tijde rechtop! Heb je hem toch gekanteld of op zijn kop in de verhuiswagen gezet? Wacht dan minstens 24 uur met het aansluiten van de vriezer. Wanneer je hem op de juiste manier hebt vervoerd kun je het beste minimaal 3-4 uur wachten.

    Deze keer stonden de vriezer en de koelkast in het middelpunt, in deel twee gaan we de overige huishoudelijke apparatuur bespreken. Natuurlijk hebben de verhuizers van Verhuisbedrijf Utrecht jarenlange ervaring met het verhuizen van koelkasten en vriezers. Wij helpen je graag een handje! Ook als het alleen gaat om het transport van witgoed die jij wellicht voor een koopje hebt gescoord op marktplaats of bij de plaatselijke speciaalzaak.

    Wil jij meer informatie ontvangen over wat het bijvoorbeeld kost om een vriezer, koelkast of zelfs een koelvriescombinatie te verhuizen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.