Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Een vrije dag voor je verhuizing; wij geven antwoord!

Een vrije dag voor je verhuizing; wij geven antwoord!

  moving2

  Natuurlijk is een verhuizing niet iets wat je van de een op de andere dag doet. Wanneer je binnen dezelfde gemeente gaat verhuizen, is de klus natuurlijk sneller geklaard dan dat je naar een hele andere provincie gaat verhuizen. De verhuizing zelf duurt vaak maar één dag, maar hier gaan natuurlijk ook de nodige voorbereidingen aan vooraf zoals inpakken, opruimen en je woning oplever-klaar maken. Nu is de brandende vraag van velen; hoe zit het eigenlijk met officiële vrije dagen die je op kan nemen voor een verhuizing? Krijg je van je werkgever een vrije dag om te verhuizen? Op deze vraag geven wij in dit artikel een duidelijk antwoord.

  Recht op vrije dagen

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen; het ligt volledig aan jouw contract en jouw werkgever. Vrije dagen voor een verhuizing zijn namelijk niet wettelijk geregeld of vastgelegd. Een werkgever mag namelijk zelf beslissen of ze wel of geen verhuisverlof geven aan werknemers. Deze dagen vallen onder ‘bijzonder verlof’. Maar waar kun je deze regels terugvinden? Check allereerst even je arbeidsovereenkomst of jouw werkgever zit aangesloten bij een CAO, wanneer dit niet het geval is dien je verdere artikelen uit jouw contract onder de loep te nemen en te kijken hoe te handelen in geval van verlofdagen. Het kan ook zijn dat jouw werkgever een bedrijfsreglement heeft, handig is dus om van te voren je baas te raadplegen waar je deze informatie kan terugvinden.

  Wat moet je weten?

  Gemiddeld kunnen werknemers in Nederland maximaal 2 werkdagen bijzonder verlof opnemen voor hun verhuizing. Of dit voor jou het geval is hangt dus af van de afspraken die jij hebt gemaakt tijdens het in dienst treden bij jouw werkgever. Wil je weten op hoeveel dagen je recht hebt en zit je werkgever aangesloten bij de CAO? Kijk deze dan goed na, wanneer je niet weet onder welke CAO je valt kun je je arbeidscontract nakijken, dit staat er namelijk in. Het aantal vrije dagen voor een verhuizing stellen ze in Nederland (raar, maar waar) gelijk aan dat van een trouw/bruiloft. Het belangrijkste is dat je ook echt kan aantonen dat er een verhuizing plaatsvindt.

  Een goede voorbereiding is het halve werk

  Natuurlijk is het aantal vrije dagen schaars, het is daarom enorm belangrijk om van te voren je verhuizing al goed te plannen. Dit kun je doen in het weekend of in eventuele aankomende wettelijke vrije dagen of vakanties. Efficiëntie is in dit geval enorm belangrijk, hierdoor kan je er namelijk voor zorgen dat de benodigde uren voor de verhuizing aardig inkrimpen. Begin dus tijdig met het uitzoeken van spullen en het eventuele uitruimen van kasten en inpakken van dozen.

  Wil je sneller verhuizen, omdat je geen vrij krijgt van je werkgever? Of krijg jij wel vrij, maar krijg je je verhuizing never nooit geregeld in 2 dagen? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zij kunnen van te voren al een inpakservice aanbieden, meubels demonteren en eventueel al een deel verhuizen. Natuurlijk heb je dan minder vrije dagen nodig en pakt dit alleen maar voordeliger voor je uit. Ben je benieuwd wat de kosten voor jou zijn, of wil je gewoon meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.