Ga naar de inhoud
Home » Blog » Voordelig verhuizen; de beste besparingstips

Voordelig verhuizen; de beste besparingstips

  Goedkoop Verhuizen Besparingstips Verhuisbedrijf Utrecht

  Verhuizen is allemaal al duur genoeg, vooral alles wat erbij komt kijken. Verpakkingsmateriaal, dozen, verhuishulp, het huren van een bus en dan hebben we het nog niet over alles wat je nodig hebt in je nieuwe woning. Kortom, onze portemonnee wordt niet erg vrolijk van een verhuizing, maar als je slim verhuisd en goed oplet kun je vaak veel besparen. Daarom hebben wij de beste besparingstips voor jullie op een rijtje gezet, van dozen tot je energierekening.

  Tip 1: plan doordeweeks

  Eigenlijk is het logisch, iedereen wil altijd perse in het weekend verhuizen in verband met werktijden. Maar het is vaak een stuk voordeliger om doordeweeks te verhuizen. Verhuisbedrijven rekenen vaak een toeslag voor verhuizingen in weekenden, terwijl een verhuizing doordeweeks vaak met schoolgaande kinderen een stuk praktischer kan zijn. De duurste dag om te verhuizen is zondag, soms kan het wel dubbel zo duur zijn dan een gewone werkdag. En niet alleen een verhuisbedrijf rekent een toeslag, ook is het huren van een bestelbus bij een gewoon verhuurbedrijf op zaterdag en zondag een stuk duurder. Vaak ben je zelfs verplicht om het gehele weekend te huren, omdat het bedrijf op zondag dicht is en je hierdoor de bestelbus niet terug kan brengen.

  Tip 2: recht op verhuisvergoeding

  Wanneer je gedwongen wordt om te verhuizen, heb je mogelijk recht op verhuiskostenvergoeding. In januari 2016 was dit minimumbedrag zelfs €5857! Dat is dus een flink bedrag en zeker de moeite om even uit te zoeken of je hier recht op hebt. Dit is met name het geval wanneer je huidige woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Neem hiervoor contact op met je huisbaas en bespreek samen wat de eventuele mogelijkheden zijn. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact op met jouw juridisch adviseur voordat je de verhuurder contacteert. Zij kunnen namelijk al het een en ander voor je uitzoeken, zodat je een stuk sterker in je schoenen staat.

  Tip 3: gebruik verhuisdozen

  Vaak ligt het voor de hand om iedere week even langs de supermarkt te gaan en daar een stapel lege dozen mee te nemen voor je verhuizing. Fijn voor de portemonnee zou je denken, maar niets is minder waar. Het is namelijk totaal niet handig om allerlei verschillende formaten dozen te gebruiken. Hierdoor duurt het voor een verhuisbedrijf veel langer om alles netjes in de verhuiswagen te stapelen en het vervoer ervan gaat dus een stuk langzamer. Tegenwoordig kun je bij de Action en de Karwei al voor een klein prijsje verhuisdozen regelen, zo kun jij veilig en verantwoord al je waardevolle spullen inpakken. Wel kun je natuurlijk besparen op beschermingsfolie door oude kranten te gebruiken en opvulmateriaal wat bij je internetbestellingen zit (iedereen shopt tegenwoordig tenslotte online, niet?).

  Tip 4: neem mee, neem mee

  Iedere keer als jij naar jouw nieuwe woning of bedrijfspand gaat, al is het maar om iemand jouw nieuwe woon- of werklocatie te laten zien, kun je al wat spullen mee nemen. Dit scheelt op de dag zelf een hoop werk en manuren. Jij en de verhuizers zijn hierdoor een stuk sneller klaar en voor jou is het een kleine moeite om af en toe alvast een doos mee te nemen naar je nieuwe woning.

  Tip 5: help en denk mee

  Luister tijdens de verhuizing goed naar de adviezen en opmerkingen van onze verhuizers. Zij hebben tenslotte al jarenlange ervaring en hierdoor zal de verhuizing ook een stuk soepeler verlopen. Zorg dat alle meubels uitelkaar zijn gehaald wanneer de verhuizers arriveren, de dozen al klaar staan in de garage en je al volledig voorbereid bent. Ga jij verhuizen naar de 1e of 2e verdieping? Laat de verhuizers dan alleen de zware spullen naar boven sjouwen, de kleine spulletjes kan je ook zelf en dit scheelt je al snel 1 tot 2 uur.

  Nu we je al deze handige tips hebben gegeven kun jij aan de slag! Een professionele verhuizing hoeft niet altijd veel geld te kosten. Verhuisbedrijf Utrecht maakt slim gebruik van zowel Erkende Verhuizers als studentverhuizers. Vraag direct een gratis verhuisofferte aan en binnen 24 uur ontvangt u via e-mail een scherpe offerte voor een goedkope verhuizing.