Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verven voor een verhuizing

Verven voor een verhuizing

  photo 1595814433015 e6f5ce69614e

  Het zijn lastige tijden op de woningmarkt. Het aanbod is laag, de vraag is hoog en hierdoor rijzen de prijzen de pan uit. Heb jij toch een nieuwe woning weten te vinden? Dan is er uiteraard werk aan de winkel. Afhankelijk van je nieuwe huis zal je hier en daar wat klusjes moeten doen en je moet uiteraard ook je spullen transporten en denken aan de verhuizing.

  Je wilt je spullen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in je nieuwe huis hebben. Het is echter aan te raden om de klusjes in dit huis eerst af te ronden voor je het huis vol gaat zetten. Een vloer leggen of het verven van de muren is immers makkelijker gedaan in een lege woning.

  In dit artikel vertellen wij alles over de laatste genoemde klus, het verven van je nieuwe woning.

  Voorbereiding

  Als je al ervaring hebt met verven dan weet je dat er een aantal stappen doorlopen moeten worden voor je daadwerkelijk kan gaan beginnen met het verfwerk. Mocht je er geen ervaring mee hebben, weet dan dat de onderstaande stappen enorm belangrijk zijn voor een mooi eindresultaat.
  • Reparatie van de muren/ondergrond – deze stap is noodzakelijk wanneer de ondergrond beschadigt en niet egaal is.
  • Ontvetten – deze stap is noodzakelijk voor iedere verfklus. Verf hecht zich beter op een schone en vetvrije ondergrond
  • Schuren – ook deze stap is noodzakelijk. Verf hecht zich beter op een egaal oppervlak en levert hierdoor een beter eindresultaat op.
  • Grondlaag – Dit is de eerste stap van daadwerkelijk verven. Het is echter nog niet het eindresultaat maar een speciale grondverf die ervoor zorgt dat de uiteindelijke verf beter hecht.
  Het kopen van verf en de bijbehorende benodigdheden is uiteraard ook onderdeel van je voorbereiding. Je kan muurverf online bestellen via Kleurenwaaier.nl. Hier vindt je gegarandeerd de juiste kleur voor jouw huis.

  Verven

  Heb je alle benodigde voorbereidingsstappen doorlopen en is de grondlaag opgedroogd? Dan is het tijd voor het echte werk; je kan de muren gaan verven. De volgende stappen zullen je helpen om meer inzicht in het klusje te krijgen en helpen je stap voor stap naar jouw droomwoning.
  • Roer de verf voor gebruik altijd goed door. Doe dit met een roerhoutje of een verfmixer.
  • Giet de verf vervolgens over in een verfbak en sluit de verfemmer weer goed.
  • Schilder altijd eerst langs de afgeplakte hoekjes en plekjes in je huis. Vervolgens kan je de verfroller gebruiken om alle grote vlakken van de muren te verven. Hierbij is het handig om in denkbeeldige vakken te werk te gaan.
  • Ga vervolgens per vak van links naar rechts en onder naar boven, wat jij fijn vindt, en zorg ervoor dat iedere millimeter van de muur gedekt is met verf.
  • Verwijder alle tape nog wanneer de verf nat is en zorg ervoor dat je eventuele spetters ook schoonmaakt met een natte doek.
  Vervolgens laat je alles drogen en klaar is kees! Nu kan je beginnen met het verhuizen en de inrichting van je nieuwe droomwoning. Is het jou iets te veel werk? Bekijk dan eens wat onze klusjesmannen voor je kunnen betekenen!

  Verhuizen

  Het klink waarschijnlijk heel logisch, maar zorg ervoor de je zuinig met je spullen en de nieuwe woning omgaat. Je wilt natuurlijk niet je mooie eettafel beschadigen of de vers aangebrachte verflaag verpesten.
  Doe daarom rustig aan en ga niet gehaast te werk. Haastige spoed is zelden goed en al helemaal in het geval van een verhuizing. Wikkel breekbare spullen dan ook goed in, regel een paar krachtpatser die ook handig zijn en alles zal goed moeten komen!
  Heb je toch liever een helpende hand of zelfs meerdere? Onze verhuishulp kan goed van pas komen! Kom erachter wat wij voor je kunnen betekenen!

  Genieten

  Heb je al je spullen staan? Dan is het tijd om te genieten. Trek die biertjes open, zet de tv aan en geniet van jouw nieuwe droomwoning!