Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizing naar het buitenland; wat mag je niet vergeten?

Verhuizing naar het buitenland; wat mag je niet vergeten?

  Verhuizing naar het buitenland Header

  Een verhuizing binnen onze eigen landsgrenzen is vaak al een heel geregel, laat staan dat je verhuist naar een nieuw land met een volledig nieuwe cultuur? Of je nou gaat voor een nieuwe uitdaging of een nieuwe baan, je moet aan talloze dingen denken en je natuurlijk van te voren goed laten informeren bij de desbetreffende instanties. Emigreren doe je niet zomaar, en daarom hebben wij de meest handige verhuistips voor een verhuizing naar het buitenland voor jullie op een rijtje gezet.

  Schakel een verhuisbedrijf in

  Het is onmogelijk om alles zelf te regelen en daarom raden wij altijd aan om een ervaren verhuisbedrijf in te schakelen. Zij hebben de nodige ervaring met verhuizingen naar het buitenland en kunnen jouw overal in ondersteunen. Het is belangrijk dat er van te voren een goede planning wordt gemaakt, waar alles in komt te staan. Van het aanvragen van een visum/paspoort tot het vervoeren van jouw eigendommen.

  Waar te beginnen?

  Maak een selectie van alle spullen die je perse mee wil hebben en welke achter mogen blijven in Nederland. Dit scheelt een hoop inpakwerk en veel van jouw spullen die bijvoorbeeld op zolder of in de schuur liggen opgeslagen gebruik je niet meer. Deze spullen kun je vaak kosteloos naar een kringloopwinkel of goed doel in de buurt brengen, dan weet je zeker dat ze goed terecht komen en een dankbaar tweede leven tegemoet gaan.

  Informeer goed!

  Begin met een simpel telefoontje naar de belastingdienst of maak een afspraak bij een van de dichtstbijzijnde kantoren in de buurt. Je moet namelijk een hoop verplichte dingen regelen van te voren! Maak daarnaast ook een afspraak bij de gemeente om je uit te schrijven door de Gemeentelijke Basisadministratie. Verzekeringen dienen opgezegd te worden (vergeet vooral je inboedelverzekering en zorgverzekering niet!). Ook op de plaats van bestemming is er genoeg te doen, niet alleen jouw spullen moeten verhuisd worden, jijzelf gaat ook mee! Regel op tijd een visum en/of paspoort, een nieuwe woning, scholen voor de kinderen en een nieuwe baan (ook niet algeheel onbelangrijk).

  Hoe vervoer jij je spullen?

  Het ligt volledig aan de plaats van bestemming. Er zijn verschillende mogelijkheden, wanneer jij bijvoorbeeld verhuisd naar Frankrijk, Spanje of Duitsland is het geen enkel probleem om je spullen met een verhuisbus te vervoeren. Wanneer jouw nieuwe verblijfsplaats overzees is, is het natuurlijk een ander verhaal! Schakel een ervaren verhuisbedrijf in die verstand hebben van buitenlandse verhuizingen. Je kan je goederen laten verschepen of per vliegtuig vervoeren! Een verhuizing binnen de EU is daarom ook vaak aanzienlijk goedkoper en makkelijker dan een verhuizing daarbuiten.

  Jouw oude woning in Nederland nog verkopen?

  Schakel tijdig een makelaar in en begin zelf ook actief jouw woning te promoten via bijvoorbeeld Facebook en Marktplaats. Laat zo snel mogelijk een taxatierapport opstellen en zorg dat jouw hypotheek afgelost kan worden. Houdt er rekening mee dat er ook nog verschillende jaarlasten zoals servicekosten, gas, water en licht verrekend moeten worden. Wanneer je in een huurwoning woont is het gemakkelijker en zeg je 1-3 maanden voor vertrek je huur op! Vergeet niet jouw borg terug te vragen.

  Wanneer jij een verhuizing aan het plannen bent naar het buitenland staan de verhuizers van Verhuisbedrijf Utrecht voor jou klaar om mee te denken en een duidelijk plan van aanpak op stellen. Meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.