Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizing na overlijden; wij schieten te hulp!

Verhuizing na overlijden; wij schieten te hulp!

  Header Overlijden Na Verhuizen Verhuisbedrijf Utrecht

  Het verlies van een familielid, partner, vriend(in) of bekende is vaak ontzettend emotioneel, maar ondertussen moeten er een tal van dingen geregeld worden waar je hoofd eigenlijk totaal niet naar staat. Met name het ontruimen van de woning is een intensieve klus, die vaak emotioneel ondragelijk is. Wij van Verhuisbedrijf Utrecht begrijpen als geen ander dat je natuurlijk al je kostbare tijd liever besteedt aan het regelen van de uitvaart en het afscheid nemen van de overledene. Daarom kunnen wij jou op het gebied van woningontruiming gebied volledig ontzorgen. Van het leegruimen van de (zorg)woning tot het transport van de meubels naar bijvoorbeeld een tijdelijke opslagplaats.

  De extra zorg van verhuizen

  Vaak, wanneer de overledene al op leeftijd was, moet er met haast ontruimd worden. Vooral wanneer hij/zij in een zorgwoning of -appartement woonde. Deze moeten binnen enkele dagen alweer kaal, leeg en schoon opgeleverd worden. Dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten wanneer jij en jouw familieleden/vrienden in een rouwproces terecht zijn gekomen en brengt ontzettend veel stress met zich mee. Daarom kunnen wij van Verhuisbedrijf Utrecht zorgen voor een vlotte verhuizing, welke uiteraard met alle discretie en respect wordt georganiseerd en uitgevoerd. Daarbij bepaal je helemaal zelf wat je aan ons overlaat. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij helpen met het uitzoeken van de spullen tot aan het eventueel wegbrengen naar een plaatselijke kringloopwinkel of een donatie aan het goede doel naar keuze.

  Regel het onderling goed

  Nabestaanden willen vaak zelf het huis van de overledene opruimen en natuurlijk komt hier meer bij kijken dan alleen de dierbare spullen in een doos te stoppen. Veel dingen brengen kostbare herinneringen naar boven en het is ook niet iets wat je helemaal alleen kan doen. Je ziet hier als een berg tegenop, vooral wanneer je op het punt bent dat er verschillende bezittingen moeten worden verdeeld onder de nabestaanden. De gemoederen kunnen hierbij hoog oplopen. Het is dus belangrijk dat je elkaars wensen respecteert en onderling een lijstje maakt van spullen die je graag zou willen hebben. Probeer hier samen uit te komen en vooral ook naar elkaars verhaal te luisteren. Overleg samen wat een verhuisbedrijf uit handen kan nemen en kijk waar iedereen zich uiteindelijk het beste bij voelt.

  Huur een opslagruimte

  Kom je er niet uit binnen 1-2 dagen, dan kan Verhuisbedrijf Utrecht jullie van a tot z ontzorgen. Door onze inpakservice, ervaren en Erkende Verhuizers en verhuiswagens kunnen wij ook de dierbare spullen van de overledene tijdelijk naar een opslagruimte brengen. Wanneer jullie afscheid hebben genomen van de overledene kunnen jullie op je gemak de spullen uitzoeken. Zijn er grote spullen bij? Dat is geen enkel probleem, met onze transportservice kunnen we deze ook later nog vanuit de opslagruimte vervoeren naar jullie thuis.

  Wat te doen met de post?

  Iets wat velen vergeten is dat niet alle instanties onmiddellijk weten dat een persoon is overleden. Hierdoor kunnen er nog belangrijke poststukken worden gestuurd naar het adres van de overledene. Daarvoor kun je gebruik maken van de Nabestaandenservice van PostNL. Het adres van de overledene wordt gratis opgenomen in het Nationaal Overledenen Register, waardoor in ieder geval geadresseerd reclamedrukwerk al niet meer wordt toegestuurd. Natuurlijk zijn er ook altijd nog rekeningen die betaald moeten worden, met de Nabestaandenservice wordt deze post tijdelijk doorgestuurd naar een ander adres. Dit kan al vanaf €6,95 per maand en kan aangevraagd worden door een familielid of notaris.

  Benieuwd naar wat Verhuisbedrijf Utrecht voor jullie kan betekenen in deze vervelende situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.