Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizen met een restschuld; hoe dan?

Verhuizen met een restschuld; hoe dan?

  soepelere regels voor aflossen spaarhypotheek1483172934 750x480 1

  Het houdt veel gezinnen tegen om te verhuizen als je huidige woning nog niet verkocht is. Velen durven het risico niet te nemen om een restschuld eraan over te houden. Maar dit hoeft niet in alle gevallen problematisch te zijn. Wanneer jij je droomhuis hebt gevonden en het gevoel hebt dat je het niet kan kopen is dit vaak een mega domper. In dit artikel leggen we uit dat ook verhuizen mét een restschuld mogelijk is. Hoe en waarom? Lees snel verder.

  Hoe was het toen?

  Enkele jaren geleden was het niet mogelijk om een restschuld mee te nemen, deze moest dan ook per direct betaald worden. De enige opties die er toentertijd waren, waren een persoonlijke lening of toch die ene spaarrekening leeghalen. Natuurlijk was dit beide absoluut geen perfecte oplossing, je had jarenlang gespaard voor misschien wel die ene perfecte vakantie of die stoere auto. Dat zou in een klap wegvallen wanneer jij voor jouw droomhuis zou gaan. Daarom kozen veel mensen voor de ‘veilige’ weg en bleven toch in hun huidige woning, met als gevolg dat ze hun nieuwe stulpje aan hun neus voorbij zagen gaan.

  Hoe is het nu?

  Sinds 1 januari 2014 zijn er veel veranderingen doorgevoerd om de woningmarkt te blijven stimuleren. Met name het meefinancieren van de restschuld in de volgende hypotheek. Hierdoor wordt het in een keer toch een stuk aantrekkelijker om toch voor die ene droomwoning te gaan! Zelfs met behoud van de Nationale Hypotheek Garantie, maar uiteraard moet je je dan wel aan een aantal voorwaarden houden. Deze voorwaarden zijn onder andere dat zowel de bestaande, als de nieuwe hypotheek moet vallen onder de NHG. De leningen moet je kunnen betalen, dit wordt bepaald aan de hand van je inkomen en de totaalkosten moeten onder de NHG-kostengrens blijven. Natuurlijk moet ook je huidige woning zijn verkocht, voordat je je nieuwe huis koopt.

  Durf jij het aan?

  Deze vraag kun je na deze informatie voor jezelf waarschijnlijk een stuk beter beantwoorden dan wij. Belangrijk is wel dat je er van te voren goed over nadenkt en of het je waard is. Natuurlijk, als jij in een klap verliefd bent geworden op je potentiële nieuwe woning, is de keuze vaak snel gemaakt. Maar het beste is vaak om er toch nog een paar nachtjes over te slapen en goed te communiceren met de rest van het gezin.

  Een nieuwe woning kan namelijk verschillende voor- en nadelen met zich mee brengen. Wat vinden de kids ervan? Moeten zij veranderen van school? Kunnen zij nog bij de huidige sportclubs blijven en hun hobby’s kunnen blijven uitoefenen? Ga de dialoog aan in het gezin en vraag iedereen zijn/haar mening. Dit geeft je een helder beeld van hoe jullie er als gezin voorstaan en of jij misschien wel de enige bent die een nieuwe woning ziet zitten.

  Goedkoop verhuizen scheelt een hoop

  Natuurlijk moet je de komende tijd op de uitgaven letten en daarbij hoort natuurlijk ook een goedkope verhuizing. Verhuisbedrijf Utrecht stelt voor jou een passende offerte op en houdt uiteraard rekening met jouw budget. Kies je ervoor om de volledige verhuizing uit handen te geven, of help je zelf een handje mee? Wij helpen je graag verder. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte op of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Verhuisbedrijf Utrecht staat voor je klaar!