Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizen naar het buitenland; budgetvriendelijk Europa

Verhuizen naar het buitenland; budgetvriendelijk Europa

  Hawaii Beach Pula

  Wat zijn nou leuke, maar toch budgetvriendelijke landen binnen Europa om naar toe te verhuizen? Velen hebben een grote droom om te verhuizen naar het buitenland, maar worden tegengehouden door de dure vliegtickets, de hoge huurprijzen in het land van bestemming, maar ook het levensonderhoud en de kosten van bijvoorbeeld boodschappen mogen niet in het totaalplaatje ontbreken.

  Ontdek Europa!

  Wanneer jij een echte avonturier bent, maar ook je familie en vrienden niet te ver van je af wil hebben, kun je ervoor kiezen om te verhuizen binnen Europa. Of het nou tijdelijk is of voor altijd, het is ten aller tijde belangrijk dat het binnen jouw budget past. Er zijn voldoende landen in Europa waar het dagelijkse leven een stuk betaalbaarder is dan in ons koude kikkerlandje en daarmee; landen die goedkoop zijn hoeven niet perse achter te lopen, saai te zijn of verwaarloosd te ogen. Wij hebben een aantal populaire landen voor jullie op een rijtje gezet en de voor- en nadelen van ieder land uiteen gezet.

  Duitsland: hogere kwaliteit van leven

  Een hogere kwaliteit van leven? Wat houdt dat precies in? Duitsland is een relatief goedkoop land om naar toe te verhuizen, het is niet voor niets dat er heel veel Belgen en Nederlanders wekelijks of maandelijks de grens over rijden voor hun boodschappen en hun trouwe vierwieler vol te gooien met benzine. Niet iedere Duitse stad is even voordelig, maar wanneer je het vergelijkt met de Nederlandse huurprijzen is zelfs de grote hoofdstad Berlijn voordelig. Ook ligt het BTW tarief in Duitsland nog op 19%, zijn de boodschappen gemiddeld 25% goedkoper en ook de huurprijzen liggen gemiddeld tot wel 40% lager in vergelijking tot ons koude kikkerlandje. Verhuizen is ook geen helse klus, veel verhuisbedrijven rijden namelijk tegen een laag tarief al voor jou de grens over.

  Spanje: ben jij klaar voor kilo’s tapas voor een tientje?

  Naar de zon, de voornaamste reden waarom de gemiddelde mens Nederland wil verlaten. Maar niet alleen om de zon is het te doen in Spanje. Koken is al bijna niet meer de moeite, want restaurants zijn namelijk super goedkoop in Spanje. Huurprijzen liggen gemiddeld 70% lager dan in Utrecht en ook op de boodschappen kun je er besparen. Op een kar boodschappen bespaar je al snel 40%! Spanje mag dus zeker niet ontbreken in onze top 3 landen in Europa.

  Kroatië: avontuurlijk en budgetvriendelijk

  Kroatië is een veelzijdig land en sinds 2013 lid van de Europese Unie. Tegenwoordig een populaire vakantiebestemming in de zomerperiode, maar ook een steeds populairdere plek om naar toe te verhuizen. Wanneer je kijkt naar de maandelijkse kosten kun je in Kroatië alleen al besparen op je zorgverzekering. In Kroatie betaal je ongeveer €40 per maand, terwijl dat bij ons in Nederland al gauw kan oplopen tot €130 en dan hebben we nog niet gesproken over de verdere bijkomende kosten voor de zorg. Ook is wonen in Kroatie een stuk voordeliger. Wanneer je kijkt naar de gemiddelde huurprijzen in de hoofdstad, heb je al een leuk appartement op een toplocatie voor ongeveer €400 per maand. Wanneer je dit vergelijkt met de gemiddelde huurprijs in Utrecht momenteel, kun je dus al €750 besparen. Daarnaast is het (bijna) altijd heerlijk weer in Kroatië, dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Boodschappen doen is 40% goedkoper dan in Nederland en een uitgebreide lunch of diner scoor je al voor €5 in een van de gezellige plaatselijke eettentjes. Kortom, het gevoel van emigreren naar een zonnige bestemming, voor een goede prijs en toch dichtbij je vrienden en familie.

  Hebben jullie de droom om te verhuizen naar het buitenland? Of hebben jullie misschien de stap zelfs al durven nemen? Verhuisbedrijf Utrecht bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden voor een eventuele verhuizing naar het buitenland. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.