Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Verhuizen tijdens Corona

Verhuizen tijdens Corona

  verhuizen corona 930x620 1

  In 2020 maakte de wereld kennis met corona en wie had ooit kunnen denken dat het corona virus zoveel invloed op ons dagelijks leven zou hebben? Dat we wereldwijd te maken zouden krijgen met maatregelen, richtlijnen én lockdowns? Er heerste dan ook veel onduidelijkheid onder de mensen, want mocht nog en wat niet meer? Je kunt je vast wel voorstellen dat het voor professionele verhuisbedrijven allemaal ook ingewikkeld was.

  Verhuisbedrijven en de corona-pandemie

  Iedereen heeft een moeilijke periode achter de rug, maar gelukkig is de actuele situatie wel anders. Gelukkig konden de verhuizingen voor verhuizend Nederland altijd doorgaan en is dit vandaag de dag nog steeds het geval. Verhuizingen mogen altijd doorgaan, omdat deze essentieel zijn voor de samenleving. Wel waren er natuurlijk maatregelen en richtlijnen waar onze verhuizers rekening mee moesten houden.

  Waarom zijn verhuizingen essentieel?

  Over verhuizingen heerste er tijdens de pandemie heel veel onduidelijkheid. Er werd vaak gedacht dat verhuizingen verplaatst konden worden. Je gaat verhuizen, maar dat kun je toch ook gewoon later doen? Niets is minder waar.

  Een verhuizing annuleren gaat namelijk niet zomaar. Het is belangrijk dat mensen naar een nieuwe huis kunnen verhuizen. Sommige verhuizingen zijn namelijk niet vrijwillig, maar noodzakelijk. Ja, je kunt natuurlijk ook vrijwillig verhuizen, omdat je bijvoorbeeld graag in een groter huis wilt wonen, maar dit hoeft helaas niet altijd zo te zijn.

  Noodzakelijke verhuizingen

  Zoals je hebt kunnen lezen zijn sommige verhuizingen noodzakelijk. Hierbij kun je denken aan dementerende of mindervalide ouderen die plots niet meer alleen kunnen wonen en dus verzorging nodig hebben. Dan is het wel belangrijk dat zij in goede orde naar een zorginstelling kunnen verhuizen. Of partners die elkaar verlaten. Je kunt je bij een scheiding vast wel voorstellen dat je niet nog langer samen in een huis wilt wonen. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn wil je natuurlijk niet noodgedwongen in hetzelfde huis blijven wonen. Een ander probleem tijdens de pandemie was het aantal meldingen van huiselijk geweld. Dit konden partners zijn, maar ook mishandelde kinderen. Voor al deze mensen is het natuurlijk belangrijk dat zij zo snel mogelijk veilig naar een nieuwe woning kunnen verhuizen.

  Verder hadden sommigen hun huis vóór de corona-pandemie verkocht en moesten zij de verkochte woning dus verlaten. In dit soort gevallen moet het voor mensen natuurlijk gewoon mogelijk blijven om hun intrek in de nieuwe woning te nemen. Hier heb je natuurlijk ook gewoon je spullen en meubels bij nodig. Wanneer verhuizingen niet door kunnen gaan heeft dit dus geen positief effect op de al zo rommelige Nederlandse woningmarkt.

  Verder is het natuurlijk ook zo dat mensen die moesten verhuizen tijdens corona ook gewoon hulp aan vrienden en familie konden vragen als zij geen professionele verhuizers konden inhuren. Met de toen genomen maatregelen zou dit natuurlijk geen goed idee zijn.

  Verhuizingen tijdens corona

  De Nederlandse verhuisbranche heeft zich tijdens de pandemie goed verdiept in de maatregelen. Ook heeft Erkende Verhuizers aanvullend een handleiding opgesteld voor verhuisbedrijven. Jezelf, het verhuisteam en klanten uit voorzorg extra beschermen was natuurlijk erg belangrijk. Verhuizers moesten bijvoorbeeld een gepaste afstand houden, moesten mondkapjes dragen en mochten geen handen schudden.

  De belangrijkste corona maatregelen

  Verhuisbedrijven hadden geen speciale richtlijnen of maatregelen. Alles wat voor iedereen van toepassing was moesten wij als verhuisbedrijf ook gehoor aan geven. De 3 belangrijkste regels tijdens verhuizingen waren vooral de volgende richtlijnen:

  1. Een maximaal aantal personen bij je thuis. Er mochten niet zomaar vrienden of familie komen helpen met verhuizen. De extra personen moesten de woning dan ook verlaten tot de verhuizing gereed was.
  2. Je moest je altijd aan de 1,5-meterregel houden.
  3. Het was belangrijk om te allen tijde de aanwijzingen van de verhuizers op te volgen zodat bijvoorbeeld onnodig persoonlijk contact kon worden vermeden.

  Onze verhuizers en corona

  Tijdens de corona-pandemie konden wij een verhuizing plannen, maar als iemand van ons verhuisteam symptomen had moesten wij heel de planning omgooien. Er moest namelijk altijd goed gecontroleerd worden op bijvoorbeeld koorts, hoesten en/of luchtwegklachten. Verhuizers met symptomen dienden zich dan ook direct te testen bij de lokale GGD. Veiligheid staat bij Verhuisbedrijf Utrecht (VBU) altijd op nummer 1.

  Aandachtspunten

  Tijdens de pandemie was het voor ons als verhuisbedrijf noodzakelijk om met strenge regels te werken. Hierbij kun je denken aan regelmatig handen wassen, het gebruik van papieren zakdoekjes en geen handen schudden. Op deze manier konden wij verhuizingen zo veilig mogelijk laten verlopen.

  VBU zorgt altijd voor een passende oplossing

  Veiligheid staat bij ons voorop. Altijd. Daarom hebben wij tijdens de pandemie de nodige veranderingen doorgevoerd. Een voorbeeld waar wij trots op zijn is taxatie van inboedel via video. Op deze manier waren niet alleen onze werknemers veilig, maar ook de klanten. Zo kon er via video een goede inschatting worden gemaakt en kon er samen met de klant een volledige lijst van de inboedel samengesteld worden.

  Gelukkig mag alles weer!

  Dit jaar is alles in Nederland weer opengegaan en zijn alle regels met betrekking tot corona opgeheven. Dit betekent dat onze verhuizers geen rekening meer hoeven te houden met bepaalde regels en richtlijnen en zij weer als vanouds gezellig kunnen werken!

  Heb je nog vragen?

  Heb je nog specifieke vragen of wil je graag wat advies van een van onze verhuisspecialisten? Dan kun je natuurlijk altijd telefonisch contact met ons op nemen via 030-205444. Onze medewerkers staan je graag te woord!