Ga naar de inhoud
Home » Blog » Verhuisofferte online aanvragen? De tips & tricks

Verhuisofferte online aanvragen? De tips & tricks

  Verhuisofferte online

  Bij veel verhuisbedrijven is het tegenwoordig mogelijk om online een verhuisofferte aan te vragen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Hoe kies je nou het juiste verhuisbedrijf en wat zijn belangrijke dingen om rekening mee te houden? Tussen al het online geweld is het vaak lastig om een verhuisbedrijf te kiezen, met name in de regio Utrecht is het aanbod enorm. Het kiezen van een verhuizer lijkt veel op het kiezen van een personal trainer.  Een goed gevoel is minstens zo belangrijk als de prijs. Verhuizers slepen tenslotte met jouw kostbare spullen en u wilt dat ze daar voorzichtig en respectvol mee omgaan. Daarom hebben wij een aantal bruikbare tips op een rijtje gezet.

  De verhuisdag zelf

  Bij veel verhuisbedrijven liggen de tarieven in het weekend vaak hoger dan doordeweeks. Gelukkig betaal je bij Verhuisbedrijf Utrecht 365 dagen per jaar hetzelfde tarief, we staan 7 dagen in de week voor jullie klaar. Of het nou gaat om een particuliere of zakelijke verhuizing. Helaas is dit niet bij ieder verhuisbedrijf het geval, vraag dus altijd een offerte voor meerdere dagen op zodat je deze in prijs kan vergelijken. Ook kan de regio waarin een verhuisbedrijf actief is verschillen, maar nu je tegenwoordig online offertes kan opvragen is dit vaak niet meer van toepassing. Verhuisbedrijf Utrecht is bijvoorbeeld werkzaam in de regio Utrecht, maar ook in Den Bosch en de Randstad doen wij vaak verhuizingen.

  Bereken je kubieke meters

  Een offerte wordt vaak opgesteld aan de hand van het aantal m3 van jouw oude, maar ook nieuwe woning en/of bedrijfspand. Bij Verhuisbedrijf Utrecht kun je deze gemakkelijk online berekenen met de m3 calculator. Hier geef je voor iedere ruimte van jouw woning aan hoeveel meubilair er staat, maar ook aan accessoires, elektronica en witgoed wordt nagedacht. Probeer dit altijd zo uitgebreid en specifiek mogelijk aan te geven, op basis hiervan worden namelijk de tarieven bepaald.

  Welke werkzaamheden neem ik af?

  Lees altijd goed welke werkzaamheden zijn opgenomen in de offerte en welke niet. Er zijn namelijk verschillende situaties mogelijk. Hoef jij alleen een verhuizing van a naar b met een verhuiswagen en een hulp? Of dient er een verhuislift gehuurd te worden, een extra opslagplaats of zelfs een klusjesman? Bespreek duidelijk jouw wensen en behoeften, zo kan de offerte preciezer worden opgesteld en kom je achteraf ook niet voor vervelende verrassingen te staan. Hou daarnaast ook rekening met voorrijkosten en brandstofkosten, deze worden altijd apart berekend. Ook is de prijs die op de offerte staat vaak een indicatie. Wanneer de verhuizing korter of langer duurt, is het natuurlijk logisch dat je minder of meer betaald. De definitieve prijs wordt vaak berekend op basis van nacalculatie. Pin je dus niet vast op de prijs die op de offerte staat.

  Verzekeringen en keurmerken

  Wij raden altijd aan om alleen samen te werken met verhuizers die een keurmerk hebben. Verhuisbedrijf Utrecht is aangesloten bij Ervaren Verhuizers en is een NIWO gecertificeerd transport- en verhuisbedrijf. Natuurlijk kunnen er tijdens een verhuizing altijd ongelukjes gebeuren, natuurlijk doet Verhuisbedrijf Utrecht er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Alle medewerkers worden getraind en er wordt alleen gebruik gemaakt van professionele verhuismiddelen en beschermingsfolie. Wanneer je geen gebruik maakt van de inpakservice is het belangrijk dat je zelf alles goed verpakt, wanneer de goederen namelijk niet goed en veilig ingepakt zijn kan het verhuisbedrijf weigeren om de spullen te transporteren. Ook is het vaak zo dat de inboedel die je zelf in de verhuiswagen plaatst niet verzekerd is, laat dit dus altijd door de verhuizers doen. Ontstaat er toch schade? Dan wordt er vaak een eigen risico berekend. Informeer van te voren goed hoe hoog dit bedrag is.

  Gemiddeld vragen mensen tot 4 offertes op bij verschillende verhuisbedrijven. Benieuwd naar de scherpe tarieven van Verhuisbedrijf Utrecht? Vraag dan hier geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor vragen of meer informatie.