Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Verhuisdozen inpakken: zo doe je dat!

Verhuisdozen inpakken: zo doe je dat!

  verhuisdozen inpakken

  Verhuisdozen inpakken klinkt heel simpel, maar niks is minder waar. Wanneer je gaat verhuizen is het inpakken van je spullen niet alleen een lastige klus, maar het is ook een van de lastigste klusjes tijdens de gehele verhuizing. Ook neemt het veel tijd in beslag waardoor mensen voor een soepele verhuizing toch liever kiezen voor een professionele inpakservice.

  Wat is het juiste aantal verhuisdozen?

  Het allerbelangrijkste is dat je natuurlijk weet hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Een gouden tip van ons is onze eenvoudige online calculator. Dit is een verhuisdozen calculator die je precies kan vertellen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Verder is het in het geval van zware of andere breekbare spullen ook belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de verhuisdozen.

  Verschillende soorten verhuisdozen

  De standaard verhuisdoos kent iedereen natuurlijk wel, maar er zijn nog veel meer verschillende soorten verhuisdozen. Het is daarom belangrijk om goed naar je inboedel te kijken zodat je daar de juiste verhuisdozen voor kunt kopen/huren. Wij leggen het verschil tussen de verhuisdozen graag aan je uit:

  • Standaard verhuisdozen
   Standaard verhuisdozen worden ook wel ‘normale verhuisdozen’ genoemd en hebben een afmeting van 48 x 32 x 36 cm. Helaas is het wel zo dat deze dozen niet zo stevig zijn. Deze dozen zijn dan ook alleen handig om wat lichtere spullen te verhuizen. Ook heb je bij deze verhuisdozen vaak tape nodig om ze goed dicht te kunnen plakken.
  • De professionele verhuisdozen
   Professionele verhuisbedrijven maken standaard gebruik van sterke dozen. Het is dubbel golf karton en heeft een afmeting van 48,5 x 32 x 36 cm. Voor deze verhuisdozen heb je geen speciale tape nodig, want ze zijn allemaal voorzien van een eenvoudig autolock systeem.
  • De garderobedozen
   Deze dozen zijn zoals de naam al zegt speciale dozen voor je kleding. Zo kun je jouw garderobe op een veilige manier verhuizen.
  • De barreldozen
   Deze dozen zijn speciaal voor grotere objecten. Hierbij kun je denken aan vazen of lampen.
  • De boekendozen
   Boekendozen zijn wat kleinere, maar stevigere dozen. Deze zijn extra stevig voor zware spullen en zullen dan ook niet inscheuren.
  • De schilderijdozen
   Schilderijen kun je nu op een veilige manier in speciale schilderijdozen verhuizen. Op deze manier zal een schilderij veilig en zonder schade vervoerd worden.
  • De kunststof kratten
   Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof kratten, omdat dit een duurzame optie is. Deze kratten scheuren niet in en hoeven daarom ook nooit weggegooid te worden.

  Professionele verhuismaterialen zijn je beste vriend

  Wanneer je op een snelle én veilige manier wilt inpakken is het verstandig om hier professionele materialen voor te gebruiken. Bij het inpakken van servies of wijnglazen is het natuurlijk van cruciaal belang om verhuispapier van goede kwaliteit te gebruiken. Enkele voorbeelden van veelgebruikte verhuismaterialen zijn:

  • wikkelfolie
  • inpakpapier
  • matrashoezen
  • verhuisstickers
  • noppenfolie
  • stoelhoezen
  • verhuisdekens
  • bankhoezen
  • rollen tape

  Al deze producten en meer kun je in onze voordelige webshop vinden. Voor het huren van materialen ben je bij ons ook aan het juiste adres. Voor meer informatie over het huren van verhuisdozen en materialen kun je telefonisch contact met ons opnemen via 030-2054444.

  Verhuishondjes

  Om je rug te beschermen en de zware dozen niet zelf te tillen kun je ook gebruikmaken van meubelrollers. Dit beschermt trouwens niet alleen je rug, maar het zorgt ook voor een snelle en vlotte verhuizing. Je kunt de verhuisdozen op deze manier namelijk gemakkelijk naar de verhuiswagen rollen en deze later ook weer makkelijk de nieuwe woning inrollen.

  De juiste manier van inpakken

  Wanneer de verhuisdag dichterbij komt kan dat voor een hoop stress zorgen. Ga jij binnenkort verhuizen? Dan is het ook belangrijk om het inpakken van de verhuisdozen op een systematische manier te doen. Dit zal je heel veel tijd én chaos besparen. Slim inpakken dus!

  1. Pak de verhuisdozen per kamer in

  Ga alle kamers een voor een af. Op deze manier kun jij per kamer de spullen inpakken en labelen. Omdat de dozen gelabeld zijn kun je deze na de verhuizing direct in de juiste kamer neerzetten waardoor je dus ook weer makkelijk kunt uitpakken. Zo kan er ook geen verwarring ontstaan over welke dozen naar welke kamer moeten.

  1. Begin helemaal bovenin de woning

  Begin op het hoogste puntje van de woning met inpakken. Meestal is dit de zolder. Daar heb je namelijk vaak spullen staan die je toch niet meer gebruikt en deze dus voorlopig ook niet nodig zult hebben. Op deze manier kun je rustig naar beneden werken. De woonkamer gebruik je vaak nog tot het eind, maar de keuken wordt bijvoorbeeld vaak nog tot het allerlaatste moment gebruikt. Daarom is het verstandig om de keukenspullen dan ook op het laatste moment in te pakken, omdat je deze tijdens de verhuizing nodig zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan kopjes koffie of een lekkere boterham met kaas! Voor een verhuizing heb je natuurlijk wel de nodige cafeïne en energie nodig.

  TIP: extra verhuisdozen

  Zet ergens in het huis, het liefst op een handige plek een extra verhuisdoos of twee neer. Deze kun je gebruiken voor de laatste spullen die op het laatste moment nog ergens gevonden worden. Deze doos kun je bijvoorbeeld labelen met ‘laatste spullen’ zodat je weet dat er verschillende spullen uit verschillende kamers in de doos zitten.

  Let op je waardevolle spullen

  Heb je waardevolle spullen of documenten? Denk hierbij bijvoorbeeld aan sieraden, paspoorten of medicijnen. Dan kun je deze het beste in één verhuisdoos inpakken. Vervolgens kun je deze verhuisdoos op een zichtbare en voor jou duidelijke plek bewaren zodat je niet alleen een oogje in het zeil kunt houden, maar dat je ook direct bij de spullen kan indien dit nodig is. Je hele inboedel verhuizen kan nogal chaotisch zijn en hierbij wil je natuurlijk geen belangrijke spullen kwijtraken.

  Bescherm je breekbare spullen

  Glaswerk, servies, lampen of sommige keukenspullen dien je niet alleen met zorg te vervoeren, maar het is ook belangrijk dat je deze op de juiste manier inpakt. Hiervoor kun je vulmaterialen gebruiken. Dit kan noppenfolie zijn, maar bijvoorbeeld ook handdoeken. Kleine breekbare spullen kun je in sokken stoppen en netjes in kleine dozen verhuizen. Serviesgoed dien je afzonderlijk in te pakken zodat elk object een beschermlaag heeft. Dit zal je glaswerk en andere breekbare spullen tijdens vervoer beschermen.

  Pak borden zorgvuldig in

  Bij borden inpakken wordt er vaak de fout gemaakt deze in de doos op elkaar te stapelen. Maar wanneer borden in een doos op elkaar gestapeld worden zijn deze niet goed beschermd en zullen deze tijdens vervoer kunnen beschadigen of breken. Ook is deze manier van borden inpakken niet veilig, omdat de dozen dan veelte zwaar worden.

  Het is een hoop werk, maar ons advies is om de borden een voor een in te pakken. Dit kun je doen door noppenfolie of oude kranten te gebruiken. Hierna kun je de borden wel gewoon veilig stapelen, maar blijf goed op het gewicht letten en maak de doos niet te zwaar.

  Maak verhuisdozen niet te zwaar

  Zoals je eerder hebt kunnen lezen mag je verhuisdozen niet te zwaar maken. Wel moet je de dozen goed vullen zodat ze tijdens het stapelen in de verhuiswagen niet inzakken. Dit kan niet alleen je spullen beschadigen, maar het is ook niet veilig. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat je goed op het gewicht van de dozen let en deze niet te zwaar maakt, omdat deze anders kunnen scheuren. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar ook je spullen kunnen onnodig beschadigen en dit wil je natuurlijk wel altijd voorkomen.

  Hoe zwaar mag een verhuisdoos eigenlijk zijn?

  Om je een simpel voorbeeld te geven, een verhuisdoos van 30 kg is al erg zwaar. Je kunt er beter voor kiezen om gewicht over verschillende dozen te verspreiden door zware spullen te combineren met lichtere spullen. Dit is niet alleen ergonomisch beter, maar het voorkomt ook gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het scheuren van dozen. Daarnaast is het natuurlijk ook vervelend. Dan heb je een doos net ingepakt en dan scheurt deze bij het optillen uit. Ook kunnen je spullen in zo een situatie beschadigen.

  Grote objecten verhuizen

  Misschien heb je de kleinere ingepakte spullen al klaar staan, maar heb je geen idee hoe je de grote objecten moet inpakken. Vroeger werd hier de originele verpakking voor gebruikt, maar dit wordt tegenwoordig natuurlijk niet meer bewaard. Als je deze nog wel hebt kun je dit uiteraard gebruiken en zal het jou of de verhuizers veel tijd schelen. Heb jij de originele doos niet meer? Dan moet je de spullen goed inpakken met dekens en deze zo veilig mogelijk vervoeren. De beste volgorde van uitpakken is dan ook dat je in je nieuwe huis meteen begint met het uitpakken van de grote spullen. Zo kun je deze ook direct veilig op de juiste plek neerzetten.

  Een verhuislift huren

  Heb je nog grotere objecten zoals een antieke kast of piano? Dan is het een goed idee om een verhuislift te huren. Bij Verhuisbedrijf Utrecht (VBU) kun je heel goedkoop een verhuislift huren. Bij ons kun je namelijk al (bij minimale afname van 2 uur) een lift huren voor €60,- per uur. En dit is inclusief professionele bemanning! Als je de lift alleen voor een aantal grote objecten nodig hebt kun je ook gebruikmaken van ons speciale verhuisservice. Hierbij zullen wij maximaal 3 grote objecten voor je verhuizen en kost dit je slechts €75,-.

  (Tijdelijke) opslag

  Wil je de grote objecten niet meeverhuizen, omdat je daar in de nieuwe woning geen plek voor hebt? En heb je door alle chaos van de verhuizing nog geen tijd gehad om deze te verkopen? Dan kun je er ook voor kiezen om deze bij ons op te slaan. Wij hebben opslagruimte in Utrecht en De Meern. Deze worden 24/7 beveiligd waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je spullen. Wanneer je voor deze optie kiest zullen onze verhuizers de spullen bij je woning ophalen en zullen zij deze ook de verhuiswagen inladen. Vervolgens zullen zij de verhuiswagen naar onze opslagboxen rijden en deze uitladen. Op afspraak kun je altijd bij je spullen. Wanneer je besluit dat je de spullen toch wel weer terug wilt zullen onze verhuizers deze weer netjes bij je afleveren.

  Tot slot

  Zoals je hebt kunnen lezen is het bij verhuisdozen inpakken toch wel belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Dit zorgt niet alleen voor minder chaos, maar op deze manier zullen je spullen ook veilig verhuist kunnen worden. Let hier tijdens het inpakken dan ook goed op zodat je veilig en slim kan gaan inpakken.

  Een professioneel verhuisbedrijf

  Wil je liever tijd en energie besparen en kies je er toch liever voor om een professioneel verhuisbedrijf in te huren? Dan kun je bij VBU altijd een gratis offerte aanvragen. Dit kun je doen door gebruik te maken van onze online offertegenerator. Na je aanvraag zul je binnen 24 uur een vrijblijvende offerte in je mailbox ontvangen. Wil je liever teruggebeld worden? Dan kun je ook een terugbelverzoek indienen. In dit geval zullen onze verhuisspecialisten je de volgende werkdag tussen 08:00 en 18:00 terugbellen.

  Heb je nog vragen?

  Heb je misschien nog vragen over verhuisdozen inpakken of wil je een van onze verhuisspecialisten spreken? Dan kun je natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Dit kun je doen door ons te bellen op 030-205444. Onze verhuisspecialisten staan je graag te woord.

  Behulpzame tips voor je verhuizing

  Hoe pak je servies in