Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Van studentenhuis naar vaste woning; waar loop ik tegenaan?

Van studentenhuis naar vaste woning; waar loop ik tegenaan?

  Studentenkamer Verhuisbedrijf Utrecht 1

  Na je studietijd moet het dan echt gaan gebeuren, je gaat de werkvloer op. Natuurlijk is dit een grote stap in je leven. Er gaat een hoop voor je veranderen en je bent wel klaar met je huidige studentenhuis. In dit artikel worden er een aantal zaken besproken waar je tegenaan kan lopen.

  Betaalbare inrichting

  Als student zijnde ben je natuurlijk altijd gewend om op de kleintjes te letten. Je budget is beperkt en daarom probeer je je aankopen zo goedkoop mogelijk te doen. Ook heb je nooit echt moeten nadenken over je interieur. Je bezit immers maar over een kamer en deelt de rest van het huis met je huisgenoten. Alleen nu komt wel de tijd om ook daaraan te denken. Je hebt meer nodig dan alleen een bed en een kast. Denk hierbij aan een eigen koelkast, een vriezer, een wasmachine en ga zo maar even door. Dit zijn noodzakelijke producten die aangeschaft moeten worden. Deze producten kun je vaak tweedehands kopen, dit voor een goede kwaliteit en een betaalbare prijs. Zo kun je een wasmachine bijvoorbeeld leasen. Op deze manier hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen. Dit kan een beginnend werkende zich vaak niet permitteren.

  Populaire plaatsen

  Populaire woonplaatsen die op dit moment erg gewild zijn onder studenten zijn plaatsen als Utrecht, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en ’s-Hertogenbosch. Wat steeds meer voorkomt is dat bijvoorbeeld studenten die hun studie in Utrecht gevolgd hebben het nu iets groter willen aanpakken en willen verhuizen naar Amsterdam. Daar hopen zij hun baan te vinden en een leuke beginnende woning. Ook blijven studenten graag hangen waar ze ook hun studententijd hebben beleefd. Ze zijn inmiddels zo gewend aan de stad en voelen zich zo thuis dat ze niet de behoefte hebben naar een andere stad te willen verhuizen

  Type woning

  Nu je besloten hebt in welke plaats je graag je leven wilt voortzetten is het ook van belang naar wat voor type woning je precies op zoek bent. Dit kan zijn een studio, een appartement of een huis. Deze keuze maak je naar aanleiding van je budget en de ruimte die je denkt nodig te hebben. Kijk daarom goed naar wat je vaste lasten gaan worden en hoe je denkt jouw woning in te gaan inrichten.

  Status nieuwe woning

  Eenmaal jouw ideale woning gevonden, blijkt er nog veel aan gedaan te moeten worden. De muren moeten nog geschilderd worden, het stucwerk is nog niet af en er moet een nieuwe vloer in. Ja, hier had je nog even niet aan gedacht. Bedenk dit dus altijd alvorens je jouw keuze maakt. Dit kan je een hoop geld besparen.

  Ben jij ook van plan je studentenhuis te verlaten en ben je benieuwd naar wat VerhuisbedrijfUtrecht voor jou als oud-student kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!