Ga naar de inhoud
Home » Blog » Seniorenverhuizing: Verhuisbedrijf Utrecht helpt!

Seniorenverhuizing: Verhuisbedrijf Utrecht helpt!

  Verhuislift SeniorenVerhuizing Verhuisbedrijf Utrecht 300x225 1

  Een seniorenverhuizing is in vele opzichten gelijk aan een gewone verhuizing, maar toch zijn er wel een aantal verschillen. Wanneer je op leeftijd bent is het vaak het geval dat je je grote woning inruilt voor een kleiner stulpje en daar komt toch wel wat bij kijken. Vaak is er hulp van kinderen en kleinkinderen, maar een verhuisbedrijf kan een verhuizing vaak een stuk gemakkelijker maken. Verhuisbedrijf Utrecht heeft door de jaren heen een hoop tevreden senioren mogen verwelkomen in hun nieuwe woning. Door onze jarenlange ervaring hebben we de beste tips & tricks voor jullie op een rijtje gezet, zodat een seniorenverhuizing soepel kan verlopen zonder al te veel stress.

  Het uitzoeken van de inboedel

  Stap 1 bij een seniorenverhuizing is een selectie maken van de huidige inboedel. Door de jaren heen hebben senioren vaak een ontzettend grote inboedel wanneer ze vanuit een gewone woning naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis of appartement gaan verhuizen. Natuurlijk passen al deze spullen niet in de nieuwe woning en daarom is het belangrijk dat er een strenge selectie wordt gemaakt van alle spullen. Begin hier op tijd mee en doe dit ook vooral zelf. Je weet namelijk zelf het beste wat je nodig hebt n je nieuwe woning. De overige spullen kunnen vaak door het verhuisbedrijf worden weggebracht naar de plaatselijke kringloopwinkel of gedoneerd worden aan een goed doel. De overige spullen kun je natuurlijk ook opslaan in een tijdelijke opslagruimte, zodat alle kinderen, kleinkinderen, vrienden en familie nog voldoende tijd hebben om te kijken of ze iets van de bezittingen kunnen gebruiken.

  Plan de verhuizing goed

  Met hulp van Verhuisbedrijf Utrecht kan de verhuizing al ruim van te voren gepland worden. Dit doen wij met behulp van professionele software en jarenlange ervaring. Dit zorgt ervoor dat de verhuizing vaak al in een dag gedaan kan worden. Natuurlijk bieden we ook een inpakservice aan, dit wordt vaak gebruikt aangezien het voor ouderen een te zware klus is. Dit alles kan in samenwerking met vrienden, familie en kennissen. Vele handen maken tenslotte licht werk! De inboedel wordt veilig verhuisd door onze goed opgeleide verhuizers en de oude woning kan zelfs opleverklaar gemaakt worden door onze verhuisservice.

  Het huren van een verhuislift

  Bij een verhuizing naar een seniorenwoning is er vaak sprake van een appartement op een hogere verdieping. Hierbij is het handig om een verhuislift te huren, wanneer je dit doet zal je merken dat de verhuizing een stuk minder lang duurt en bespaar je dus ook automatisch op de kosten. Een verhuislift verlicht namelijk de werklast tijdens de verhuizing, hierdoor verklein je de kans op rug- en schouderklachten en komen jouw spullen veilig op de verdieping aan. Een ander groot voordeel is, is dat de meubels vaak niet eens gedemonteerd hoeven te worden. Dit is bij een seniorenverhuizing fijn, aangezien het vaak op korte termijn geregeld en voorbereid moet worden door vrienden en familie.

  Staat er bij jullie in de familie binnenkort een seniorenverhuizing op de planning? Gaan jouw ouders hun oude vertrouwde stulpje opgeven voor een kleinere woning? Verhuisbedrijf Utrecht staat voor jullie klaar en ontzorgd van A tot Z. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.