Ga naar de inhoud
Home » Blog » Senioren verhuizen? Verhuisbedrijf Utrecht helpt!

Senioren verhuizen? Verhuisbedrijf Utrecht helpt!

  verhuislift pagina1

  Voor senioren is het vaak een stuk lastiger om te verhuizen dan voor jonge stellen. Dit gaat gepaard met veel meer stress en door fysieke ongemakken is het vaak moeilijk om te helpen tillen, inpakken en ga zo maar door. Daarom staat Verhuisbedrijf Utrecht ook klaar als het om een seniorenverhuizing gaat! We kunnen alles uit handen nemen, van inpakken tot het verhuizen zelf. En dat al vanaf €80!

  Stressvol? Met onze hulp niet!

  Tijdens het verhuizen moet er van alles geregeld worden, denk aan het doorgeven van de nieuwe adresgegevens aan verschillende instanties, gas, water en elektra moet omgezet worden, de tv- en internetaansluiting en zo zijn er nog een tal van dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Daarnaast moet er ingepakt worden, alle spullen moeten veilig vervoert worden en de spullen moeten op de plaats van bestemming ook uitgepakt worden. Velen krijgen er al stress van bij alleen het lezen van dit stukje, kortom het is een stressvolle periode. Vooral voor senioren kan dit echt een heftige tijd zijn, dus hulp is altijd gewenst.

  Hoe kunnen wij helpen?

  Om deze stressvolle periode te verlichten voor senioren bieden wij niet alleen aan om de spullen de vervoeren, maar we komen met veel extra services. Wij pakken de spullen zorgvuldig in en uit, hebben professionele klusjesmannen in dienst die jouw apparatuur af- en aansluiten, de meubels uit elkaar draaien, de nieuwe woning eventueel van een nieuw laagje verf kunnen voorzien, de nieuwe vloer kunnen leggen en ga zo maar door. Ook is er de mogelijkheid om een verhuislift te huren bij ons, dit is vaak handig wanneer senioren verhuizen naar een verzorgingstehuis of kleiner gaan wonen in een appartement op een verdieping. Door onze hulp heb je geen verhuisstress meer, maar een snelle, professionele verhuizing door uitsluitend gediplomeerde verhuizers. Rustig achterover leunen terwijl de jonge spierballen van Verhuisbedrijf Utrecht al het werk doen.

  Waarom is het handig?

  Ouderen kampen vaak met fysieke beperkingen, dementie en zijn over het algemeen toch een stuk minder mobiel. Wanneer ouderen kampen met dementie werkt het lange termijn geheugen vaak nog (extreem) goed, hierdoor merken ze het perfect wanneer er veranderingen zijn in de woning. Een vaasje op de verkeerde plaats of een lamp die op een andere plek is opgehangen kunnen al vaak voor paniek zorgen. Daarom zorgen wij ervoor dat de nieuwe woning een exacte kopie zal zijn van de oude woning. Hierdoor zijn er nauwelijks veranderingen binnen de woning merkbaar, waardoor ze zich al snel weer terug thuis zullen voelen. Het is namelijk al moeilijk genoeg om de oude omgeving achter te laten, waar ze vaak het grootste deel van hun leven gewoond hebben.

  Beslis samen

  Ondersteun je (groot)ouders bij een keuze maken voor een nieuwe woning. Het is namelijk erg belangrijk dat ze zich thuis voelen en snel kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Leg er vooral geen druk op, geef ze rust en tijd om een goede beslissing te kunnen nemen. Help waar nodig is en ga er geduldig mee om.

  Bereid voor en zoek hulp

  Wanneer duidelijk is wat de nieuwe woning gaat zijn, zorg dat er van te voren al een hoop spullen zijn uitgezocht die weg kunnen en dat de dag zelf niet meer hoeft te gebeuren. Doe dit in samenspraak met jouw (groot)ouders en gooi niet zomaar spullen weg. Er kunnen namelijk waardevolle stukken tussen zitten. Wanneer alles is uitgezocht, wordt het tijd om hulp te gaan zoeken. Ga op zoek naar een verhuisbedrijf in de buurt, die gespecialiseerd is in het verhuizen met senioren. Zij kunnen samen met jou een goede planning maken voor de dag zelf en alles tot in de puntjes regelen.

  Verkoop niet te snel

  And last but not least.. verkoop het oude huis vooral niet onder hun ‘kont’ vandaan. Dit kan een emotionele klap geven wat voor senioren funest kan zijn. Laat ze eerst rustig wennen in hun nieuwe woning en begin dan pas met een voorstel voor het verkopen van de oude woning, wanneer dit natuurlijk nog niet ter sprake is gekomen. Zorg ook niet dat de hele familie zich ermee gaat bemoeien, maar zorg dat er een iemand wordt aangesteld die dit oppakt en gaat regelen. Zo hebben je (groot)ouders de meeste rust en weten ze dat alles goed geregeld wordt.

  Nu we de handigste tips op een rijtje hebben gezet voor jullie en alle achtergrondinformatie hebben gegeven over het verhuizen met senioren kunnen we ons best voorstellen dat je wil weten wat het nu eigenlijk allemaal kost. Vraag een gratis verhuisofferte aan, krijg binnen 24 uur een offerte en wie weet komen wij jullie binnenkort helpen!