Ga naar de inhoud
Home » Blog » Organiseer je woning na de verhuizing; tips & tricks

Organiseer je woning na de verhuizing; tips & tricks

  85 scaled

  Eindelijk, het verhuizen zit er op. Alle lastige taken die je hebt moeten verrichten om jouw verhuizing vlekkeloos te laten verlopen zijn klaar. Maar vaak blijf je nog zitten met dozen die je nog geen plek hebt kunnen geven, of de perfecte indeling hebt kunnen maken. In dit artikel geven we je tips & tricks over hoe je je nieuwe woning georganiseerd krijgt na de verhuizing.

  Begin met de kamerindeling

  Op het moment dat je je nieuwe huis bent ingetrokken en eindelijk alles van A naar B hebt weten te krijgen, is verstandig om tijdig te beginnen met een juiste kamerindeling. Het is niet handig om alle spullen nog te moeten verplaatsen na het indelen van de kamers. Ga dus van tevoren nadenken over welke spullen in welke kamer komen te staan. Ga je bijvoorbeeld verhuizen met je partner? Ga dan samen, met je partner, even rond de tafel zitten om te bespreken waar wat komt te staan. Zo voorkom je dat er onenigheid ontstaat op een later moment. Dit bespaart een hele hoop moeite en tijd.

  Handige tips voor de kamerindeling

  • Begin met het maken van een checklist
  • Noteer elke kamer die ingericht moet worden en hoe veel tijd daarvoor nodig is
  • Begin bij de snelste kamers en werk zo toe naar de kamers die meer tijd nodig hebben
  • Doe 1 kamer per dag, om jezelf niet met te veel werk te belasten

  Verras je nieuwe buren

  Bij een nieuwe woning horen natuurlijk ook nieuwe buren en die wil je graag een goede eerste indruk geven. Laat de buren dus verstelt staan. Kom bijvoorbeeld langs met een geschenkmand, nodig ze uit voor een etentje of maak een afspraak voor een latere kennismaking. Doe dit geheel op jouw eigen wijze. Op die manier laat je een goede indruk achter en is het wonen in je nieuwe buurt gelijk een stuk leuker. Ook zal het je een comfortabel gevoel geven in je nieuwe woning.

  Zoek een lokale schoonmaker

  Je hebt alles uitgepakt, de kamerindeling gedaan en je hebt je nieuwe buren leren kennen. Nu is het zaak om te zorgen voor een schoonmaker. Belangrijk bij het zoeken van een schoonmaker is, dat je diegene kunt vertrouwen. Het zoeken van een schoonmaker is niet altijd even gemakkelijk, maar valt toch zeker aan te raden. Zeker als je een housewarming wilt gaan geven voor je buren, vrienden en familie. Zo kun je goed voor de dag komen en ook jezelf een prettig en voldaan gevoel geven!

  Extra tips voor het organiseren van je huis na de verhuizing

  • Haal eerst alles uit de dozen zodat je duidelijk kunt zien waar wat moet komen te staan
  • Zorg ervoor dat bij het inrichten van je keuken de kastjes en lades schoon zijn
  • Als je je kantoor inricht, begin dan bij het bureau, de kabels en sluit daarna je computer en printer aan
  • Gebruik een toolbox om foto’s op te hangen, planken op te hangen of meubels te monteren

  Een hele hoop tips en tricks die jou zullen helpen met het organiseren van je nieuwe woning na de verhuizing. Benieuwd naar hoe Verhuisbedrijf Utrecht jou nog verder kan helpen met jouw verhuizing? Neem dan gerust contact met ons op.