Ga naar de inhoud
Home » Blog » De inrichting van jouw opslagruimte: 8 gouden tips

De inrichting van jouw opslagruimte: 8 gouden tips

    Verhuisbedrijf Utrecht 1

    Wanneer je gaat verhuizen komt het vaak voor dat de oplevering van je nieuwe onderkomen later gepland staat dan het inleveren van de sleutel van je huidige stekje. Velen kiezen er dan voor om een opslagruimte te huren. Want waar laat je tenslotte anders je hele inboedel? Bij het inrichten van zo’n opslagruimte komt vaak het een en ander kijken, het is namelijk allesbehalve handig als je de hele opslag moet uitruimen, omdat je op zoek bent naar die ene doos met beddengoed. Wij hebben 8 gouden tips voor jullie op een rijtje gezet, waar je rekening mee moet houden als je je spullen in de opslagruimte gaat plaatsen.

    Tip 1: de grootte van de ruimte

    Er zijn talloze formaten opslagboxen te huur, maar hoeveel ruimte heb jij eigenlijk nodig? Vaak is het lastig om dit zomaar uit je duim te zuigen, laat je dus van te voren goed informeren. Wij van Verhuisbedrijf Utrecht kunnen je hierbij best een handje helpen! We hebben voldoende kennis om in te schatten hoe groot de opslagruimte moet zijn die jij gaat huren. Maak van te voren een lijstje welke spullen er in de opslagruimte moeten komen en maak een grove schatting van het aantal verhuisdozen.

    Tip 2: bekijk goed de algemene voorwaarden

    Niet bij alle aanbieders van opslagruimtes mag alles opgeslagen worden. Het klinkt vaak logisch, maar vloeibare artikelen, etenswaren en licht ontvlambare spullen worden vaak niet toegestaan. Hou hier dus rekening mee en zorg dat je deze spullen op een andere plaats kan opslaan.

    Tip 3: verzekering

    Vaak kun je bij het huren van een opslagruimte ook een bijpassende verzekering afsluiten. Er staan vaak een hoop items in die veel waarde hebben zoals witgoed, televisies en andere waardevolle spullen. Vergeet niet je huidige verzekeringsmaatschappij eerst te contacteren of de opslagruimte valt onder jouw huidige inboedelverzekering. Is dit niet zo? Dan kan je de verzekering bij de opslagbox zelf afsluiten. Ze beginnen vaak met een basistarief, dit is een schatting van de waarde van de artikelen die in dat formaat box kunnen staan. Dit kan in jouw geval meer of minder zijn, dus vraag altijd verder naar meerdere tarieven en mogelijkheden. Vraag ook zeker naar de beveiliging en hoe dit bij de desbetreffende partij geregeld is.

    Tip 4: maak een inrichtingsplan

    Bedenk vooraf goed waar je wat neer gaat zetten. Het is namelijk enorm belangrijk dat wanneer je iets nodig hebt uit de storage box, je overal gemakkelijk bij kan. Hij moet niet volledig volgebouwd zijn en er moet een duidelijk looppad zijn, waardoor je je door de ruimte kan blijven bewegen. Begin met het plaatsen van spullen aan de zijkanten en plaats achteraan bijvoorbeeld de meubels en bank die je voorlopig toch niet nodig hebt. Maak meteen labels voor op alle dozen, zo weet jij makkelijk wat waar staat en kun je dit na een maand ook terugvinden.

    Tip 5: breekbare spullen

    Als het goed is zijn al jouw breekbare spullen zoals servies, fotolijsten en glaswerk goed ingepakt in noppenfolie. Is dit niet het geval? Rij dan even langs de bouwmarkt om een rol folie te halen, het is natuurlijk niet te bedoeling dat alles kapot gaat. Schrijf of plak een sticker met ‘breekbaar’ op de doos en zorg dat deze op een veilige plek komen te staan. Nooit bovenop een stapel dozen in ieder geval:)!

    Tip 6: witgoed en apparatuur

    Nu komt er een gouden tip waar je zelf waarschijnlijk echt nog niet aan gedacht hebt! Licht ontvlambare items zijn niet toegestaan in een opslag, zorg dus dat je overal de batterijen uit haalt en ook zeker de benzine uit jouw grasmaaier. Daarnaast om schimmel te voorkomen aan witgoed zorg je van te voren dat alles goed drooggemaakt is en voorzien van een klein beetje talkpoeder. Hierdoor gaat jouw wasmachine, droger of koelkast niet stinken als je na een maand of drie de deur van je opslagruimte opent.

    Tip 7: zorg voor verhuishulp

    En nee dan hebben we het niet over de buurman of je ouders, we hebben het over materiaal wat jouw verhuizing een stuk makkelijker kan maken. Denk hierbij aan steekwagentjes, verhuishondjes of zelfs een winkelwagen van de supermarkt op de hoek. Het is niet te doen om alles zelf te dragen, tenzij je Popeye bent!

    Tip 8: hou het luchtig

    Ga creatief om met de opslagruimte, je gaat tenslotte van een volledige woning naar enkele vierkante meters. Het is dus niet mogelijk om alles uit te stallen zoals je gewend bent. Maak gebruik van het plafond, vul alle dozen zo efficiënt mogelijk en probeer kleine prullen in een kast te doen. Wel pas na de verhuizing natuurlijk, het is niet handig om een kast vol spullen in een verhuiswagen te zetten. Hou er ook rekening mee dat je spullen niet direct op de grond zet, zorg dat spullen op pallets komen te staan en schuif niet alles dicht tegen de muur aan. Hierdoor ontstaat er een betere luchtcirculatie en zijn jouw spullen na 2 maanden opslag ook nog fris.

    Natuurlijk moeten de spullen ook verhuist worden naar de opslagruimte toe en daar kan Verhuisbedrijf Utrecht jullie voordelig een handje mee helpen. Ook kunnen we jullie adviseren over eventuele opslagruimtes in de buurt. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!