Ga naar de inhoud
Home » Blog » Checklist verhuizen; de inpaktips van onze verhuizers

Checklist verhuizen; de inpaktips van onze verhuizers

  4762000 l Man covered by lots of cardboard boxes moving concept 810x540 1

  Natuurlijk kun je ervoor kiezen om al jouw (waardevolle) spullen in te laten pakken door onze verhuizers, maar niet altijd laat jouw portemonnee dit toe. Daarom hebben de verhuizers van Verhuisbedrijf Utrecht de handen ineen gestoken en voor jullie de beste en meest handige inpaktips op een rij gezet. Je dient je van te voren al goed voor te bereiden op je verhuizing, maar je moet ook rekening houden met een aantal praktische zaken.

  Stap 1. Begin op tijd

  We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar een verhuizing moet je op tijd beginnen te plannen. Als je op het laatste moment nog moet beginnen met inpakken, krijg je enorm veel stress en heb je de kans dat het ook niet zorgvuldig gebeurd. Breng overbodige spullen weg of zet ze in een van de koophoekjes op Facebook, regel verhuisdozen en eventueel een opslagruimte voor je spullen. Wat betreft de verhuisdozen, is het voor de hand liggend om oude dozen te hergebruiken, maar dit is vaak niet handig. Originele verhuisdozen zijn namelijk zo gemaakt dat ze stapelbaar zijn, maar ook stevig. Dit helpt op de dag van de verhuizing met het inladen van de verhuiswagen, maar ook kan jouw dierbare servies niet sneuvelen door een bodem die zomaar uit het niets uit een doos valt.

  Stap 2. Maak een planning

  Wanneer je je spullen hebt uitgezocht is het van belang dat je een goede planning maakt. Natuurlijk kunnen onze verhuizers je hierbij helpen, maar ook zelf kun je al een aardig begin maken. Zorg dat je post-its bij de hand hebt en een dikke zwarte stift. Handig is om de spullen in de dozen te zetten per kamer, dus gebruik afzonderlijke dozen voor iedere ruimte in huis. Je kan werken met verschillende kleurtjes en gebruik de stift om eventueel extra kenmerken op de dozen te zetten. Hierdoor kun je spullen snel terugvinden. Bedenk ook goed van te voren welke spullen je op de dag zelf nog nodig gaat hebben, het is handig om spullen zoals een schroevendraaier en ander gereedschap apart te laten liggen. Maar natuurlijk is het ook fijn als je jouw koffiezetapparaat nog niet inpakt en eventueel een aantal borden en glazen uit de dozen laat.

  Stap 3. Inpakken van verhuisdozen

  Allereerst is het belangrijk dat je de zware spullen altijd onderin de doos legt en de minder zware spullen bovenop. Zorg dat je dit ook verspreidt over verschillende dozen, zodat je geen 10 loodzware dozen hebt en 10 enorm lichte. Maak daarnaast gebruik van vulmateriaal, hierdoor blijven jouw spullen netjes op zijn plaats liggen en kunnen ze niet gaan schuiven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld oude kranten. Ook servies dien je zodanig te verpakken dat het niet kan breken tijdens het transport, dit kun je doen met ‘bubbeltjesfolie’. Dit is een echte musthave tijdens de verhuizing, want niet alleen jouw servies kan je hiermee inpakken, maar ook breekbare vazen en andere decoratie-artikelen. Wikkel deze apart in in papier en ‘bubbeltjesfolie’, een goede tip is om vervolgens de dozen verder op te vullen met thee- en handdoeken voor extra bescherming.

  Nu we je deze tips hebben gegeven kan je al snel zelf aan de slag. Soms is het toch voordeliger om jouw verhuizing uit te besteden, met name omdat je natuurlijk voor het inpakken en vervoeren van jouw kostbare spullen ook tijd nodig hebt. Vaak is het dus voordeliger om 1-2 dagen verhuizers in te huren, dan zelf een x aantal dagen vrij te nemen van je werk. Ben je benieuwd naar wat een verhuizing kost? Wat de opties zijn en wat Verhuisbedrijf Utrecht voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag hier een offerte aan.