Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Hulp bij huis ontruimen

Hulp bij huis ontruimen

  hulp bij huis ontruimen

  Een huis leeghalen gebeurd natuurlijk niet zomaar. Soms betreft het een verhuizing waarbij men liever overgaat tot een complete ontruiming zodat de oude spullen niet meer meeverhuisd hoeven te worden. Soms gaat het om een geschil tussen de verhuurder en huurder. Maar soms betreft het ook het overlijden van een dierbare.

  Waardevolle spullen leegruimen

  Al deze redenen zorgen ervoor dat het een emotioneel zware klus is. Er moet hierbij dan ook veel worden gedaan in een erg korte tijd. Vaak zijn mensen niet alleen emotioneel niet in staat om dit uit te voeren, maar hebben zij ook niet nodige ervaring en kennis om een woning te ontruimen en bezemschoon op te leveren. Wat de reden ook is: onze collega’s gaan altijd professioneel te werk en houden hierbij ook rekening met de situatie waarin de klant zich bevindt. Wij zullen de woning ontruimen en ervoor zorgen dat je hier ook een fijne ervaring aan overhoudt.

  Huis leeghalen en de nabestaanden

  Een huis leeghalen moet vaak zo snel mogelijk gebeuren. Het huis moet namelijk op tijd klaar zijn voor de nieuwe huurder om er zijn/haar intrek te kunnen nemen. Maar zo een huis leeghalen na het overlijden van een dierbare is voor veel mensen een moeilijke taak. Het is een emotioneel zwaar proces waar heel veel meer bij komt kijken dan alleen de oude woning leeghalen.

  Dierbare spullen confronterend

  De oude spullen in de woning zijn dan ook niet alleen maar oude spullen, maar men heeft vaak ook een emotionele binding met deze dierbare spullen. Daarom is het opruimen van deze spullen erg moeilijk voor nabestaanden. Vooral wanneer het bijvoorbeeld het ouderlijk huis betreft. Al met al is een een zware klus. Zowel fysiek als emotioneel.

  Woningontruiming uitbesteden

  Vanwege het moeilijke proces kiest men er vaak voor om een professioneel ontruimingsbedrijf in te huren. VBU is zo een bedrijf. Naar het uitvoeren van verhuizingen zijn wij gespecialiseerd in het ontruimen van woningen. Hierbij zorgen wij er niet alleen voor dat wij het huis volledig leeghalen, maar zorgen wij er ook voor dat familieleden het niet nog moeilijker zullen hebben tijdens dit al zware proces.

  Wij zorgen voor een duidelijke communicatie en werken ook altijd volgens de wensen van de klant. Het is ook altijd mogelijk voor klanten om er tijdens de klus bij te zijn. Na overleg met elkaar kan VBU beginnen met het ontruimen en zorgen voor een bezemschone oplevering van de woning.

  Bezemschoon opleveren met VBU

  Veel ontruimingsbedrijven werken met goedkope krachten zoals studenten. Dit is natuurlijk makkelijk en wat goedkoper, maar toch doen wij dit liever niet bij een huisontruiming. Wij hebben naar ervaren verhuizers dan ook ervaren ontruimers in dienst die niet alleen weten hoe zij het werk goed moeten uitvoeren, maar zij weten ook hoe zwaar dit proces voor de klant is. Deze ontruimers zullen dan ook proberen om tijdens de ontruiming de beste service te bieden.

  Huis ontruimen en herstelwerk

  Onze ervaren ontruimers kunnen indien nodig ook de nodige herstelwerkzaamheden uitvoeren. Vaak denkt men bij herstelwerkzaamheden aan verhuizingen en niet aan ontruimingen. Deze werkzaamheden zijn bij het ontruimen van woningen erg belangrijk, omdat een woning of appartement bezemschoon moet worden opgeleverd. Ook moet het hierbij voldoen aan de eisen van de woningbouwvereniging of makelaar. Bij een ontruiming moet niet alleen de inboedel verwijderd worden, maar zijn er naast de herstelwerkzaamheden ook schoonmaakwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

  De staat van een woning bij het ontruimen

  Je wilt nu vast wel weten hoe een ontruiming precies in zijn werk gaat. Hierbij wordt eerst de vraag gesteld over hoe de woning opgeleverd moet worden aan de verhuurder of makelaar. Door onze ruime ervaring weten we bij VBU dat de huurder de woning moet opleveren zoals hij/zij het heeft gekregen. Dus zoals de staat van de woning was bij het aangaan van de huurovereenkomst.

  Zijn er dingen in het huis veranderd of zijn er dingen aangepast? Dan heb je dit als het goed is eerder met de verhuurder besproken en heb je dit schriftelijk vastgelegd. Is dit niet gebeurd? Dan moet je deze veranderingen bij de ontruiming weer herstellen. Wel vallen de zaken die door dagelijks gebruik onder normale slijtage vallen hier natuurlijk wel buiten. Na 5, 10 of 20 jaar is natuurlijk een deel van de woning wel een beetje versleten.

  Welke herstelwerk laten doen?

  Vanwege het eerdergenoemde is het vaak nodig dat er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd bij een woningontruiming. Het huurhuis moet nadat het netjes leeg is gehaald naar de originele staat worden teruggebracht. Bij een koophuis worden de eisen met de makelaar besproken. Hierbij gelden er vaak andere eisen.

  Wanneer het huis leeg is en alle meubels zijn verwijderd gaan wij verder kijken naar wat er hersteld moet worden. Hierbij kun je denken aan de gaten in de muren vullen, tapijten en vloerbedekking verwijderen, ook eventuele laminaat moet vaak verwijderd worden. Vloeren mogen namelijk vaak niet blijven liggen. Ook moeten de lampen en gordijnen verwijderd worden. Verder moet de tuin netjes en onderhouden zijn. Soms dient deze zelfs helemaal leeg te zijn. Hierna beginnen wij met de schoonmaakwerkzaamheden. De woning moet namelijk vaak ook grondig gereinigd worden. Denk hierbij aan de keuken, wc en badkamer.

  Nadat wij de woning hebben ontruimd en alle werkzaamheden hebben uitgevoerd kunnen wij de woning bezemschoon opleveren.

  Woningontruiming Verhuisbedrijf Utrecht

  Heeft je op dit moment een woningontruiming nodig? Moet de woning hierbij bezemschoon opgeleverd worden? Is er veel afval wat je moet afvoeren? Dan kunt je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zullen samen met jou de wensen bespreken. Je kunt bij ons ook aangeven wat je met de waardevolle spullen of bruikbare spullen uit de woning wilt doen. Wil je deze een tweede leven geven en schenken aan goede doelen? Of wilt misschien je dat wij deze naar een opslag brengen? Weggooien? Wat je met de spullen wilt doen is uiteraard volledig uw eigen keuze.

  Een woningontruiming met spoed

  Bij VBU kunt je ook met spoed een ontruiming boeken. Wij vinden het belangrijk om deze service aan de klanten te kunnen bieden, omdat een ontruiming vaak niet van tevoren gepland kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overlijden. Wij proberen daarom zo flexibel mogelijk te werken zodat wij deze ontruimingen ook met spoed voor je kunnen uitvoeren. Wij maken dan kleine aanpassingen in onze agenda zodat wij tijd vrij kunnen maken om zo snel mogelijk ter plaatste te kunnen zijn om je te helpen met jouw ontruiming. Wel vragen wij een klein bedrag als toeslag voor ontruimingen met spoed.

  Vraag een gratis offerte aan

  Moet jij een huis leeghalen? Voor een precieze prijsindicatie voor het ontruimen van jouw woning kun je het beste een gratis offerte aanvragen. Bij ons is dit uiteraard helemaal vrijblijvend en je zult dan ook nergens aan vastzitten. Heb jij nog vragen of wil je advies en wil je daarom liever direct iemand spreken? Dan kun je ons ook altijd telefonisch bereiken. Dit kan op telefoonnummer 030-2054444.