Ga naar de inhoud
Home » Blog » Checklist verhuizen; wat te regelen bij een verhuizing?

Checklist verhuizen; wat te regelen bij een verhuizing?

  moving family

  Bij een verhuizing komt veel meer kijken dan alleen je inboedel van punt A naar punt B te brengen. Verschillende instanties moeten ruim van te voren weten wat jouw nieuwe adres wordt en ook wil je natuurlijk niet zonder internet en tv komen te zitten. Zo zijn er nog talloze dingen die je zeker niet mag onderschatten. Begin dus ruim van te voren alvast de onderstaande tips uit te voeren en dan moet het vast helemaal goed komen met jouw verhuizing!

  Verhuizing doorgeven Utrecht

  Wat te doen bij een verhuizing? Een verhuizing doorgeven aan de gemeente, bijvoorbeeld in Utrecht werkt meestal hetzelfde als bij andere gemeentes. Natuurlijk moet je weten voordat je gaat verhuizen welke instanties je allemaal in moet inlichten, waar je aan moet denken en vooral wat je absoluut NIET mag vergeten. De vraag ‘wat moet je regelen als je gaat verhuizen’ is dan ook een van de meest gestelde vragen bij een verhuizing. Natuurlijk hebben wij van Verhuisbedrijf Utrecht hier jarenlange ervaring mee en kunnen jullie dan ook zeker voorzien van handige verhuistips.

  Verhuizen tips adreswijzigingen

  Aan wie moet je bij een verhuizing eigenlijk je nieuwe adres doorgeven? Wanneer je gaat verhuizen is een adreswijziging natuurlijk raadzaam om tijdelijk door te geven. Dit niet alleen om belangrijke post mis te lopen, maar ook om andere redenen zoals bijvoorbeeld het recht op huurtoeslagen of betalingen van gemeentelijke belastingen, maar ook kun je vervelende boetes krijgen wanneer je dit niet op tijd doet. Geef ook altijd duidelijk aan per wanneer je gaat verhuizen. Vanzelfsprekend hebben wij voor jullie een handige verhuischecklist gemaakt die jij stap voor stap kan volgen om geen enkele instantie over te slaan. Of je nou gaat verhuizen naar een andere gemeente of gewoon op zoek bent naar een handige checklist voor adreswijzigingen.

  Adreswijzigingen checklist

  Hieronder vind je de checklist voor adreswijzigingen bij een verhuizing van Verhuisbedrijf Utrecht.

  • Vrienden, familie, buren en kennissen (dit kan je doen door middel van een leuke kaart, maar natuurlijk ook gewoon via een van je social media kanalen)
  • Werkgever en collega’s
  • Zakelijke relaties, Kamer van Koophandel en leveranciers (bij een bedrijfsverhuizing)
  • Vakbond en pensioenfonds
  • Bank, notaris en advocaat
  • Belastingdienst
  • De gemeente (zowel de oude als de nieuwe)
  • Huis- en tandarts en andere medische specialisten
  • Ziekenfonds, apotheek en zorgverzekering
  • Auto-, levens-, inboedel- en uitvaartverzekering
  • Energieleverancier
  • Telecom- en internetproviders
  • Abonnementen zoals telefoon, dagbladen, tijdschriften, kranten en folders
  • Eigenaar van je oude woning (eventuele post kan dan doorgestuurd worden)
  • School en sportclubs van je kinderen en van jezelf
  • DUO (als je zelf nog studeert)
  • Webshops waar je regelmatig besteld

  Gemeente verhuizen

  Wanneer je gaat verhuizen dien je je in te schrijven bij je nieuwe gemeente, of bij een verhuizing binnen dezelfde gemeente een verhuizing aan te geven. Een verhuizing dient op tijd doorgegeven te worden (binnen 5 dagen) anders loop je de kans om een fikse boete te krijgen die op kan lopen tot €325. Je verhuizing moet je op tijd doorgeven, omdat deze wijziging gevolgen kan hebben voor onder andere je huurtoeslag, maar ook studiefinanciering en parkeervergunningen. Een verhuizing binnen dezelfde gemeente kan je vaak eenvoudig doorgeven online via jouw DigiD, maar natuurlijk kan het ook door een afspraak te maken bij het gemeentekantoor. Wanneer je gaat verhuizen naar een andere gemeente gaat dit hetzelfde in zijn werk, je wordt vervolgens automatisch uitgeschreven op je oude adres.

  Verhuizen water en stroom regelen

  Natuurlijk moet bij je verhuizing ook gedacht worden aan het water en de (nieuwe) energieleverancier. Eerder schreven wij al een interessante blog over wat er allemaal bij komt kijken om te veranderen van energiemaatschappij.

  Benieuwd naar nog meer tips & tricks? Hou onze blog dan goed in de gaten, want in de komende weken zullen we het vooral gaan hebben over hoe jij dit soort vaak vergeten onderwerpen het beste aan kan pakken bij een verhuizing! Binnenkort verhuizen en hulp nodig? Onze medewerkers beantwoorden graag al je vragen! Neem contact met ons op.